Kadaň padla po nevydařené poslední třetině v Šumperku 3:1

Jindřich Poledna | 25.11.2015 | |

Kadaň padla po nevydařené poslední třetině v Šumperku 3:1

Po bezbrankové první třetině, ve které si oba celky dokázali vytvořit několik slibných příležitostí, se vedení ujal Sportovní Klub. Jakub Chrpa perfektně zužitkoval Macháčkovu přihrávku a nedal domácímu gólmanovi šanci - 0:1. Kadaňské šance držel svým vynikajícím výkonem brankář Jan Dlouhý. Jenže domácí vyrovnali v přesilové hře na začátku třetí třetiny. A Po minutě otočili zápas ve svůj prospěch. Třetí trefa domácím pojistila výhru necelé 3 minuty před koncem - 3:1.

 
26.kolo, středa 25.11.2015
Salith Šumperk - Sportovní klub Kadaň  3:1  (0:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 43. Fořt (Vrdlovec), 44. Brunec (Drtil, Půhoný), 58. Zdráhal (Kaut, Moučka) – 23. Chrpa (Macháček, Müler). Rozhodčí: Kika – Rožánek, Konvička. Vyloučení: . Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1.
Salith Šumperk: Svoboda (Zelenka) – Holík, Drtil, Puzič, Sedlák, Zdráhal, Havlík, Bažant – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Ostřanský, Šebek, Půhoný – Brunec, Plášek, Hroch – Kaut, Šimun, Moučka
Sportovní klub Kadaň: Dlouhý (Dvořák) – Drtina, Rýgl, Szathmáry, Trefný, Rohan, Charousek, Černý – Kadlec, Kaše, Račuk – Chrpa, Hejcman, Hlava – Vrána, Kverka, Vaněk – Sloboda, Šťovíček, Müler – Macháček

Komentář k zápasu

Šumperští hokejisté kromě příchodu nového trenéra zavedli i jednu další novinku - společné obědy na hotelu Sport. A jak se zdá, i to přispívá ke zvýšené pohodě v mužstvu.

Šumperk na svém ledě v dosavadním průběhu ročníku moc bodů nesbíral, ale to samé platí i o Kadani a jejich úspěšnosti na ledě soupeře. Hosté postavili mezi tyče Jana Dlouhého a zápas se dlouho nesl v duchu jeho velmi kvalitního souboje s domácím mužem v brance, Miroslavem Svobodou.

V úvodních minutách obě mužstva pečlivě bránila svůj předbrankový prostor. Více práce měl spíše domácí Svoboda, ale to vše jen z toho důvodu, že se drakům dlouho nedařilo trefovat zařízení a jejich pokusy mířily mimo klec.

Postupem času přebírali domácí hráči iniciativu, přežili vyloučení Šimuna a pak sami několikrát zahrozili, Dlouhý ale pohotově pokryl domácí pokusy a protože i Svoboda nedal hostům prostor ke skórování, do kabin se šlo po spíše takticky vedené bitvě za bezbrankového stavu.

Prvním zábavnějším momentem druhé dvacetiminutovky se stala potyčka Tomáše Drtila s Darekem Hejcmanem, kterou vyhrál vcelku jasně šumperský bek. Více radosti ale úvodní minuty prostřední části hry přinesly hostům. Ti se totiž dostali do vedení po hrubce draků v defenzívě, když rozehrávku šumperského mužstva zastavil na modré Macháček, ihned poslal kotouč za obranu a zcela osamocený Jakub Chrpa nedal Svobodovi nejmenší šanci.

Bleskově mohl srovnat Zdráhal, jeho bomba ale těsně minula branku Dlouhého. Další příležitost k vyrovnání měli domácí po spolupráci první formace, kdy Vrdlovec dostal nahrávku od Fořta, ale v koncovce nepřelstil Dlouhého, který vystřihl výtečný zákrok. Rostoucí tlak domácích neutichl dokonce ani při vyloučení Milfaita, kdy se dostal do obrovské šance Půhoný, jeho bekhendové zakončení ale Dlouhý vychytal.

Náskok hostů se ale rozplynul velmi brzy po začátku třetí třetiny. Domácí vlétli do hry a hned ve druhé minutě si vykoledovali faul Nicolase Hlavy, který Šumperk potrestal. Zdráhal nejprve vyprášil betony Dlouhého, pak ale využil zastíněného výhledu kadaňského brankáře Tomáš Fořt, který z mezikruží technickou střelou poslal kotouč k levé tyči Dlouhého branky.

Neuběhla ani minuta a Šumperk zcela otočil vývoj zápasu. Aktivní draci nepustili Kadaň z pásma, na modré pak dostal kotouč Tomáš Drtil a jeho nahození velmi šikovně sklepl Tomáš Brunec. Kotouč se odrazil hranou od ledové plochy a nečekaně se zavrtěl ve vzduchu, na což Dlouhý nestačil reagovat. V té době už měl na kontě Svoboda několik klíčových zákroků a až do konce zápasu k nim přidal ještě další. Šumperský mladík v brance podržel své spoluhráče, ti ale zase na oplátku značně usnadnili svému gólmanovi práci, když úspěšně tlačili hru mimo své pásmo a nepouštěli hosty příliš do koncovky.

Naopak Jan Zdráhal využil chvilkové nepozornosti obrany hostů, krásnou individuální akcí dobruslil až do střelecké pozice a střelou k tyči definitivně pečetil šumperské vítězství. Hosté se pak nedostali ani ke hře bez brankáře, draci potřetí v řadě bodovali a během tří zápasů smazali sedmibodové manko na předposlední Most.

Jaroslav Svoboda

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (Šumperk): Odehráli jsme dobré utkání, ve kterém jsme po celý zápas předváděli solidní hru. Navíc Kadaň zahrála lépe než náš poslední soupeř Slavia. Do třetí třetiny jsme pak stáhli hru, abychom nechali hrát hlavně ty, kterým se dařilo dostávat hru z pásma ven. Hlavně v tomto směru skvěle zahrála první formace.

Jaroslav Beck (Kadaň): Bohužel nemohu být spokojený s tím, jak jsme utkání odehráli. Domácí byli lepším týmem a zcela po zásluze nakonec zvítězili. Nám se nedaří navázat na hru z domácího prostředí i venku, prostě nedokážeme hrát stejně. Je potřeba to změnit, i třeba za cenu změn v sestavě.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM