Račuk hattrickem zničil Litoměřice!

Jindřich Poledna | 18.11.2015 | |

Račuk hattrickem zničil Litoměřice!

Po bezbrankové první třetině se ujali vedení domácí hokejisté, kteří dokázali využít výhodu přesilové hry. Kadaň vyrovnala zanedlouho díky první brance Marka Račuka. Jenže Stadionu se podařilo těsně před druhou sirénou opět odskočit. Marek Račuk svou druhou brankou vyrovnal na 2:2 ve 44.minutě. Kadaň byla na konci 3.třetiny lepším týmem, tlačila domácí, třetí branky však do konce základní doby nedocílila. V prodloužení fauloval exkadaňský Aleš Pavlas a Marek Račuk skompletoval v přesilové hře svůj hattrick! Kadaň tak vyhrála 3:2!

 
24.kolo, středa 18.11.2015
Stadion Litoměřice - Sportovní klub Kadaň  2:3p  (0:0, 2:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 330. Beránek (Ondráček, Pavlas), 40. Beránek (Ondráček, Pavlas) – 36. Račuk (Drtina), 44. Račuk (Kaše, Mrázek), 63. Račuk (Mrázek). Rozhodčí: Schmejkal – Toman, Šmika. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 870. Střely na branku: 24:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3.
Stadion Litoměřice: Svoboda (Pavelka) – Plášil, Krstev, Čáp, Pavlas, Bílek, Šulc, Piegl – Kalla, Valášek, Vantuch – Ondráček, Nedvídek, Beránek – Kopta, Troliga, Pavlík – Krátoška, Berger, Mi. Procházka. Trenér: Říha.
Sportovní klub Kadaň: Dvořák (od 20. Dlouhý) – Mrázek, Tejnor, Szathmáry, Trefný, Rohan, Drtina, Černý – Kadlec, Kaše, Račuk – Chrpa, Hejcman, Hlava – Vrána, Dušek, Veselý – Sloboda, Šťovíček, Vaněk. Trenér: Beck.

Komentář k zápasu

Po minutě a půl prvotního oťukávání obou celků získaly Litoměřice první šanci nabýt rychlého náskoku – za vysokou hůl byl vyloučen hostující Darek Hejcman. Většinu úvodní početní výhody kališníci strávili kombinováním v útočném pásmu a ve kvalitním zakončením jim bránila dobrá kadaňská obrana. Po ukončení oslabení Kadaň vyrazila do útoku a měla na ledě mírnou převahu, avšak litoměřičtí brzy zpevnili obrannou činnost a k vidění byl poměrně vyrovnaný hokej. Osm minut před koncem úvodní dvacetiminutovky se hosté dostali pod nápor Stadionu, v dobré šanci se ocitl Bílek. Nakonec ale tlak ke gólu nevedl a obě strany předváděli vesměs defenzivní hokej, který trval až do vyloučení domácího Martina Ondráčka. Litoměřická obrana předváděla během jejich prvního oslabení dnešního večera skvělý výkon a za zmínku stojí i vynikající Adam Svoboda v brance domácích, jehož zákroky litoměřické hokejisty nejednou zachránili. V úvodní dvacetiminutovce, která byla hotova za pouhých čtyřiadvacet minut čistého času, jsme tedy branku neviděli.

Hned z kraje prostřední třetiny si Kadaň podruhé v dnešním zápase vyzkoušela hru v početní výhodě, během které se ale dostali do šance domácí – Angel Krstev prorazil do útočného pásma a přihrál dozadu na volného Nedvídka, který svou střelou zasáhl pouze vyrážečku Jana Dlouhého. Kadaň byla po nevyužité přesilovce na koni a vší silou se hnala za úvodní brankou, všechny jejich pokusy ale mařil výborný Svoboda. Návratu litoměřických hokejistů do zápasu hodně pomohla přesilová hra v prostředku třetiny, která nakonec vedla i k první brance utkání. Martin Ondráček našel u levé tyčky osamoceného Petra Beránka, který poslal puk za Dlouhého záda lehkým ťuknutím – 1:0. O šest minut později bylo ale opět vyrovnáno. Marek Račuk srovnal stav střelou do malé skuliny mezi betony domácího gólmana. Závěr třetiny byl však šťastnější pro domácí celek – nejprve Dlouhý musel vyrazit Kallovu střelu z bezprostřední blízkosti samotnou špičkou svého betonu, o chvíli později už nevyzrál na akci Ondráčka s Beránkem. Ondráček vjel po pravém křídle do útočného pásma a poslal na branku rychlou střelu, kterou tečoval mimo dosah Dlouhého Petr Beránek.

Po třech minutách poslední třetiny bylo opět vyrovnáno a opět se prosadil Marek Račuk. Ten využil skvělou nabídku Kašeho z levé strany kluziště a střelou z voleje prostřelil domácího Svobodu – 2:2. Kadaň měla navrch po většinu poslední části, avšak ani jedna strana nedokázala do konce třetí části skórovat a utkání tak dospělo do prodloužení, ve kterém v přesilovce dokončil svůj hattrick Marek Račuk.

Vojtěch Martinek

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (trenér HC Stadion Litoměřice): První dvě třetiny byl zápas vyrovnaný, bohužel jsme nechali hosty ve třetí vyrovnat a to nás psychicky srazilo dolů. Samotný závěr hodně ovlivnilo vyloučení, které si asi pan Schmejkal za rámeček nedá. S tím už ale bohužel nic neuděláme. Máme za sebou náročnou sérii zápasů a bylo vidět, že už nám ke konci docházely síly.

Jaroslav Beck (trenér SK Kadaň): V prvních dvou třetinách to byl vyrovnaný zápas, za tu poslední jsme si zasloužili body tři. Dali jsme do toho hodně sil, ale po dvou porážkách jsme rádi i za ty dva.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM