Jaroslav Beck: „Podpořte tým! Porážky nás mrzí, ale jedeme dál!“

Jindřich Poledna | 17.11.2015 | |

Jaroslav Beck: „Podpořte tým! Porážky nás mrzí, ale jedeme dál!“

V posledních dvou zápasech se Sportovnímu klubu moc nedařilo, nezískal ani bod a navíc inkasoval 12 branek. Zeptali jsme se trenéra Becka na důvod těchto výsledků, na hodnocení nových posil a na mladíky v týmu. Zajímalo nás také, jak tým vnímá kritické hlasy ze strany fanoušků a úbytek diváků v hledišti.

 

Před zápasem jste oznámili staronovou posilu – Martina Kadlece…
U Martina byla obrovská škoda, že odešel. Měl výborné výsledky, dával branky, dařilo se mu. Také proto si ho vybrali do týmu Piráti, aby jim pomohl v závěrečných bojích o extraligu. Na jeho straně jsou kvality, o kterých víme. Přišel v době, kdy nás během několika dnů opustili směrem do extraligy klíčoví útočníci Kůs, Chlouba, Koblasa, Veselý a Rohan. Všechny tyto nové skutečnosti si žádaly, abychom se zamysleli nad doplněním sestavy. S jeho zařazením jsme neváhali. U každého hráče hraje roli aklimatizace v týmu, kluci si musí vzájemně sednout. U Martina věříme, že bude znovu oporou, a že do týmu přinese svou porci bodů, bude mu to opět střílet a v kabině podpoří dobrou náladu.

Jak se po pár zápasech jeví Martin Sloboda?
Martin je křídlo, které jsme po odchodu Tomáše Rohana potřebovali. Je to výborný bruslař, je důrazný a odolný, věříme, že do kterékoliv lajny přinese kvalitu. V současné době doplňuje čtvrtý útok, který k veliké porci zápasů opravdu potřebujeme. Juniorská lajna hrála sice skvěle, ale je tu otázka kombinace nasazování této lajny v juniorech a u nás. Aktuálně se tato lajna se Šťovíčkem a Vaňkem ukazuje velmi slušně. Moc dobře si ale uvědomujeme, že musíme nastartovat první a druhou pětku, které by měly nést hlavní tíhu v utkání.

V posledních dvou zápasech jsme prohráli a navíc dostali opravdu hodně branek…
Poslední dva zápasy nebyly úplně podařené. Branky jsme dostali po nestandardních chybách, které se normálně nestávají. Zapomenutý hráč za zády, nešťastně odražený puk, nastřelený útočník obráncem,… Určitý podíl na těchto chybách má přílišná snaha a přemotivovanost. Sebedůvěra je hezká, ale někdy je na škodu, když je jí hodně. Je na nás trenérech, abychom situaci zklidnili a nastavili klima, které tým opět dostane do herní pohody. V posledních utkáních byla znát křečovitá snaha o nápravu nepříznivého stavu, chtěli jsme hlavou prorazit zeď, někteří hráči chtěli na vlastní pěst otočit stav.

Bude to stačit?
V několika posledních rozhovorech jsem upozorňoval na to, že hledáme novou osu týmu. Z prvního útoku nám zůstal je Račuk, atd.. Ale je to řešitelný úkol. Věříme, že tým dokážeme znovu seskládat. Naší situaci moc nepomáhá také to, že máme dva mladé gólmany. Nemají tolik zkušeností a díky tomu mají také trochu kolísavou výkonnost. Dvořák odchytal výborná utkání, je to skvělý gólman, ale v posledních zápasech nás nepodržel v situacích, kdy hrubě chybovala obrana. Chyby se stávají, ale pokud je gólman v laufu, chytí se a skóre vypadá jinak. Teď je na týmu, aby gólmanům pomohl.

Co říkáte na výkony Darka Hejcmana?
Nechceme nic zakřiknout, Darek roste ve skvělého centra a jsme rádi, že se dokáže prosadit. Ve velmi dobrém světle se ukazuje nejen Hejcman, ale i Kaše, Chrpa nebo Šťovíček. Nerad bych na někoho zapomněl, ale pokud se klukům začne dařit a vydrží i zdravotně, situace by se mohla opět zlomit v náš prospěch.

V zápase s Havířovem hráči působili dojmem, jako by je hokej nebavil…
Tak jsme mohli asi působit v první třetině, souhlasím. Z naší strany tam byla řada zbytečných chyb, špatných přechodů z obrany do útoku, zakázaných uvolnění, ofsajdů… Taková neslaná nemastná třetina. Proti zkušenému soupeři se takhle nedá hrát. Od poloviny utkání se dle mého mínění hra podstatně zlepšila, o tom mluví i poměr střel na branku 28:7 a k tomu dvě, tři tyčky. Jenže jsme udělali dvě hrubky, které zápas rozhodly. Poslední vlastní gól nemá ani smysl nějak hodnotit. Nasazení bylo určitě v pořádku, ale způsob hry, kterým jsme se prezentovali v první polovině utkání, nám není vlastní a nesmíme v tom pokračovat.

Publikum také nebylo moc spokojené…
Poprvé jsme doma ztratili všechny 3 body. Doma jsme stále nejlepší v celé soutěži. Hráče mrzí, že nás řada příznivců opustila, doufali, že při dobrých domácích výkonech lidé přišli a také zůstanou, protože v zaplněném stadióně je úplně jiná atmosféra. Po pondělním zápase kluky mrzelo, že nás vlastní fanoušci opět opouští. Především mladí hráči to nesli docela těžce. Nebylo příjemné po zápase poslouchat z hlediště, že jsme banda pohlavních údů, ale i na to si chlapci budou muset zvyknout, když se zápas nepovede. Chceme však dál dokazovat v dalších zápasech, že nás hokej baví a chceme se prát o všechny body. Kluci byli za podporu fanoušků vždy vděční a dávali to náležitě najevo. Ať v pozápasových děkovačkách, tak v rozhovorech. Takto mladý tým podporu diváků opravdu potřebuje!

Jaká je situace s Kamilem Charouskem?
Kamil je znovu ve stavu nemocných. Vrátily se mu problémy, které mu bránily v posledních dvou týdnech hrát hokej. Nechceme specifikovat druh jeho onemocnění, ale doufáme, že se dá do konce týdne definitivně dohromady a pomůže nám k dalším bodům. V současné době nám bohužel velmi chybí!

Děkujeme za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM