Kadaňští dostali lekci z produktivity a podlehli Havířovu

Filip De Bolle | 16.11.2015 | |

Kadaňští dostali lekci z produktivity a podlehli Havířovu

K a d a ň - Kadaňský stadion byl tuto sezónu pevnost, na které si vylámali zuby kdejací favorité. Havířovu se jako prvnímu týmu podařilo ukrást tři body. Hostům se podařilo otevřít skóre a po vyrovnávací brance Račuka okamžitě odpovědět. Ve druhé třetině zvýšili náskok na rozdíl dvou branek, ale ještě do přestávky snížil Hejcman. V poslední části už skóroval pouze havířovský Štumpf, který upravil skóre na konečných 2:5.

 
23.kolo, pondělí 16.11.2015
Sportovní klub Kadaň - AZ Heimstaden Havířov  2:5  (1:2, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 20. Račuk (Kaše), 39. Hejcman (Drtina, Vaněk) – 18. Kanko (Meidl, Okál), 20. Sztefek (Štumpf, Pechanec), 32. Kanko (Štumpf), 51. Štumpf, 60. Štumpf. Rozhodčí: Petružálek – Svoboda, Malý. Vyloučení: 1:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5.
Sportovní klub Kadaň: Dvořák (Dlouhý) – Drobný, Drtina, Trefný (C), Szathmáry, Blaha, Rohan, Černý, Tejnor – Račuk (A), D. Kaše, Kadlec – Hlava, Hejcman, Chrpa – Zadražil, Kverka, Vrána – Vaněk, Šťovíček, Sloboda.
AZ Heimstaden Havířov: Matoušek (Laco) – Krisl (C), Bahounek, Mazane, Lenďák, Korím, Graca, Peslar – Sztefek (A), Pechanec, Štumpf – Okál, Meidl, Kanko – Tomi, Maliník, Kalus – Gřeš, Hudeček, Matějek.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili aktivněji hosté. Nejaktivnějším hráčem byl bývalý kadaňský obránce Mazanec, který se při každém střídání snažil o ohrožení domácí branky. Na druhé straně zahrozil Račuk, ale Matoušek se roztáhl na čáře a jeho střelu vyrazil do rohu kluziště. V polovině třetiny domácí tým převzal iniciativu a začal svého soupeře přehrávat. V 11. minutě tečoval Kaše nahození na branku, puk však těsně minul pravou tyč. Vzápětí ujel podél mantinelu Vaněk, ale jeho backhandová střela skončila nad brankou. Domácí tým i nadále držel puk v útočném pásmu, ale k žádné větší šanci se nedostal. Naopak na druhé straně zahrozil Mazanec, jehož dvě prudké střely prověřily Dvořákovu pozornost. V 18. minutě zapomněla domácí obrana na Kanka, který rychlou střelou z mezikruží poslal Havířov do vedení. Domácí tým po inkasované brance zvýšil svou aktivitu a minutu před koncem třetiny se dočkal vyrovnání. Kaše zadovkou volného Račuka, který srazil puk za Matouškova záda. Radost domácích však netrvala dlouho. Po 20 vteřinách projel kadaňskou obranou Sztefek, položil si Dvořáka a vrátil hostům vedení.

Kadaňský tým pokračoval v aktivní hře i ve druhé třetině. Po devadesáti vteřinách hry našel Hejcman volného Trefného, který z mezikruží trefil pouze Matouškovu vyrážečku. Ve 25. minutě dostal domácí tým výhodu přesilové hry 5 proti 3. Kadaňským se však přesilová hra vůbec nepovedla. Až po návratu prvního vyloučeného dostal Kadlec přihrávku přes celé útočné pásmo, ale netrefil odkrytou branku. V polovině třetiny přišla další početní výhoda pro domácí tým, místo vyrovnání se branky dočkali hosté. Po chybě jednoho z obránců ujeli do brejku Štumpf s Kankem, který dostal puk do odkryté branky. Domácí tým byl i nadále aktivnějším celkem, ale obrana hostí kryta pohotovým Matouškem si dávala pozor. Ve 37. minutě napřáhl na modré čáře Drtina a jeho střela skončila až na pravé tyči. Druhý Drtinův pokus vyrazil Matoušek pouze před sebe, kde se k odraženému puku dostal Hejcman a rychlou střelou snížil skóre. Půlminutu před koncem třetiny mohl vyrovnat Kaše, ale nestihl zareagovat na překvapivou Kadlecovu nahrávku.

Začátek třetí třetiny přinesl opatrný hokej. Domácí tým se však brzy osmělil a začal svého soupeře přehrávat. Ve 44. minutě našel Račuk přesnou přihrávkou Kašeho, který trefil pouze Matouškovu lapačku. Ve 45. minutě byl vyloučen Meidl. Kadaňským v tomto zápase přesilové hry vůbec nešly a Havířov se bez problémů ubránil. Navíc hosté vyčkávali na brejky. V polovině třetiny se jeden vydařil Štumpfovi, který byl sice faulován, ale od domácího obránce se puk odrazil za záda bezmocného Dvořáka. Černožlutí se snažili o kontaktní branku, ale obrana hostí pracovala tak jak má. Navíc další protiútok málem skončil brankou, ale Tomiho únik vychytal pohotovým zákrokem Dvořák. Jak se blížil konec zápasu držel se puk stále častěji ve středním pásmu. V poslední minutě se domácí vrhli do posledního zoufalého útoku, ovšem téměř okamžitě se hra přesunula před domácí branku. Zde využil zmatku Štumpf, který se dokázal zorientovat a dotlačil puk za brankovou čáru. Havířov si tak jako první tým dokázal odvést tři body z kadaňského stadionu po výhře 2:5.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): „Klíčovým bodem zápasu byla naše nervozita a nepřesnost. V půlce zápasu jsme se zvedli, hra začala mít tempo a rytmus. Pak jsme udělali chybu v naší přesilové hře a soupeř nám odskočil na dvoubrankový rozdíl. Havířov výborně bránil, blokoval střely, nenechával nám místo před brankou a velice dobře bojoval o puk kolem své branky. Musíme nově poskládat lajny, aby si mužstvo po odchodu Romana Chlouby a Jaroslava Kůse lépe sedlo. Soupeř si dnes zaslouženě odváží tři body. “

Štefan Mikeš (AZ Havířov): „Kadaň poprvé doma prohrála v základní hrací době. Jsme spokojení s výsledkem, neměli jsme co ztratit. Hráli jsme dobře týmově a hráli jsme dobře i před bránou. Šlo to podle našeho plánu, lépe než jsme předpokládali. Měli jsme víc štěstí v koncovce, a tak bereme tři body.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM