Do Kadaně zavítá Havířov, dokážou kadaňští uspět na domácím ledě?

Tereza Doksanská | 15.11.2015 | |

Do Kadaně zavítá Havířov, dokážou  kadaňští uspět na domácím ledě?

Kadaň- V rámci třiadvacátého kola zavítá na kadaňský led aktuálně devátý tým WSM ligy. Svěřenci Jaroslava Becka si budou chtít napravit minulý zápas a Havířov porazit. Podaří se jim to?

 

Havířov ve WSM lize
Do WSM ligy nevstoupili havířovští moc dobře. Úvodní domácí zápas s Českými Budějovice prohráli 5:2. Po vyrovnané první třetině se Havířovu přestalo dařit dávat góly a prohráli. V druhém kole sice dokázali porazit Litoměřice 6:2, ale poté tři zápasy za sebou prohráli. Nejprve nedokázali porazit Ústí nad Labem a odváželi si porážku 7:5. V dalších dvou utkáních se havířovští utkali s moravskými kluby. V prvním utkání prohráli se Šumperkem 5:1 a ve druhém prohráli těsně s Přerovem 3:2. V šestém kole porazil Havířov silné Rytíře z Kladna 2:1 po samostatných nájezdech. K dalšímu utkání zajížděli moravané do dalekých Benátek nad Jizerou. Hosté nevstřelili Benátkám ani jeden gól a odváželi si prohru 4:0. Utkání s Prostějovem začali skvěle havířovští a vyhráli nad Jestřáby 4:1. V devátém kole zajížděl Havířov do pražského Edenu. Stav zápasu byl do třetí třetiny 1:0, jenže sešívaní se rozstříleli a porazili Havířov 5:1. Po vysoké prohře na Slavii se havířovští vzpamatovali a vyhráli tři zápasy v řadě. Postupně porazili Kadaň 3:1, Třebíč 4:2 a Most 4:3. Ale po třech výhrách přišly opět prohry. Ze třech venkovních utkání si havířovští odvezli pouze jeden bod. V Jihlavě neprostřelili brankáře Honzíka a prohráli 2:0. V odvetném utkání s Českými Budějovicemi byli lepší domácí. Stav po první třetině byl 1:1, ale havířovští nedokázali udržet vyrovnaný stav a vstřelit branku, proto s Českými Budějovicemi prohráli vysoko 6:1. V patnáctém kole prohrál Havířov na ledě Litoměřic 4:3 po samostatných nájezdech.

Další zápasy
HC Stadion Litoměřice: AZ Havířov 4:3 sn.
HC Slovan Ústí nad Labem: AZ Havířov 6:4
Salith Šumperk: AZ Havířov 5:2
AZ Havířov: HC Zubr Přerov 0:3
Rytíři Kladno: AZ Havířov 5:2
AZ Havířov: HC Benátky nad Jizerou 3:2 sn.
LHK Jestřábi Prostějov: AZ Havířov 1:4
AZ Havířov: HC Slavia Praha 5:3

Poslední utkání Havířova
AZ Havířov : HC Slavia Praha
Ve dvaadvacátém kole WSM ligy přivítal Havířov na svém ledě pražskou Slavii. Diváci mohli být již od začátku utkání spokojení. V první třetině se ujali vedení 2:0 domácí, když prostřelili slávistického brankáře Krále Kalus a Krisl. Slavia dokázala vstřelit kontaktní branku a stav po první třetině byl 2:1 pro havířovské. Ve druhé třetině padla pouze jedna branka, kterou vstřelil domácí hráč Tomi a Havířov šel do vedení 3:1. Do třetí části vstoupili domácí opět lépe než slávisté. Deset minut do konce třetí periody se podruhé v zápase se prosadil Tomi a zvýšil vedení Havířova na 4:1.To si Slavia nenechala líbit a dvěma brankami, které vstřelili Mikulík a Bahenský jen snížili na 4:3. V posledních minutách hráli Pražané bez brankáře a havířovští toho dokázali využít a Sztefek dával branku do prázdné branky. Havířov tak porazil Slavii 5:3.

Sestava z posledního utkání
Matoušek – Bahounek, Krisl, Mazanec, Lenďák, Korím, Graca, Chroboček – Štumpf, Pechanec, Sztefek - Kanko, Meidl, Okál – Maliník, Kalus, Tomi – Gřeš, Hudeček, Matějek.

Ohlasy trenéra Janečka po zápase se Slavií
My jsme chtěli navázat na úspěšné výsledky z minulých kol a to se nám povedlo. Dnešní výkon byl týmový, když zaváhá, jeden okamžitě jej nahradí druhý, když zaváhá druhý, tak je tam ještě brankář a přesně tak by to mělo vypadat a pokud tak budeme hrát dál, tak ty body budeme sbírat. Co se týče atmosféry, tak dnes byli fanoušci naším šestým hráčem a moc nám pomohli.

Poslední utkání Kadaně
HC Dukla Jihlava : SK Kadaň
V zápase Jihlava: Kadaň padlo celkem dvanáct branek. Do utkání vstoupili lépe domácí. Po devíti minutách Jihlava vedla 3:0. Trenér Jaroslav Beck opět musel střídat brankáře ve venkovním zápase. První branku Kadaně vstřelil D. Kaše a druhý Šťovíček. Stav po první třetině 3:2. Kadaňští sice dokázali stáhnout náskok Dukly, ale ve druhé třetině kontakt ztratili a jihlavští šli opět do vedení o tři branky. Týmy odcházeli do kabin za stavu 5:2. Černožlutí dokázali náskok Jihlavy stáhnout. Po gólech Šťovíčka a D. Kašeho byl stav utkání 5:4. Jenže Jihlavané ukázali jejich sílu a po brance Březiny šli do vedení o dva góly. Šest minut před koncem třetí třetiny se prosadil hostující Chlouba. Kadaňští měli šanci na vyrovnání, jenže dvě minuty před vypršením času ve třetí části překonal Dlouhého Flek a rozhodl tak zápas. Dukla vyhrála nad Kadaní vysoko 7:5.

Sestava z posledního utkání
Dvořák (9. Dlouhý) – Drobný, Drtina, Trefný, Szathmáry, Blaha, Rohan, Černý – Račuk, D. Kaše, Chlouba – Zadražil, Kverka, Vrána – Hlava, Hejcman, Chrpa – Vaněk, Šťovíček, Sloboda.

Ohlasy trenéra Becka po zápase s Jihlavou
My jsme začali hrát v Jihlavě až od desáté minuty, protože jsme Dukle dali luxusní náskok způsobem doslova příšerným, udělali jsme tři hrubky jako prase (František Zeman se usmívá - pozn. aut.). To se v Jihlavě těžko stahuje. Přesto jsme se dostali zpátky do hry a pak už to byl kvalitní a vyrovnaný zápas. O výsledku rozhodlo, že domácím se podařilo využít svoje přesilovky, nám bohužel, i když jsme v nich nějaké šance měli. Přetahovaná nakonec trvala až do konce. Myslím si, že diváci se dobře bavili, domácí jsou spokojení, my už méně. Musíme se zamyslet, protože takový úvod utkání se nám nestal poprvé. U kvalitních hráčů tyhle individuální chyby, ale vyloženě individuální chyby jsou prostě "úžasné" a špatně to trávíme.

O utkání
Ve třiadvacátém kole WSM ligy se Kadaň utká s Havířovem. Utkání se odehraje v pondělí, 16. 11. od 18. Hodin na zimním stadionu v Kadani. Neváhejte a přijďte podpořit Sportovní klub. Nezapomeňte, že ženy a děti do 15 let mají vstup zdarma. Pokud se nebudete moci dostavit, alespoň sledujte zápas v textové podobě na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM