Tadeáš Dvořák: „V Kadani je opravdu dobrá banda!“

Jindřich Poledna | 04.11.2015 | |

Tadeáš Dvořák: „V Kadani je opravdu dobrá banda!“

Současnou jedničku branky Sportovního klubu Tadeáše Dvořáka před touto sezónou téměř žádný kadaňský fanoušek neznal. Teď si žádný z nich neumí představit, že by po vynikajících zápasech, ve kterých Tadeáš zazářil, nebyl připraven v brankovišti. Do branky vlétl neočekávaně jako kometa a jeho záře zatím nepohasíná, naopak sílí. I to byl důvod představit ho fanouškům kadaňského klubu.

 

Tadeáši, můžete popsat svou dosavadní hokejovou kariéru?
K hokeji jsem se dostal ve čtyřech letech, kdy mě na zimní stadion v Táboře přivedl táta. Začínal jsem jako hráč v poli, ale neměl jsem vůbec tendence útočit, spíš jsem se pohyboval před brankářem, kterého jsem jistil. Nakonec jsem si u táty vybrečel, abych mohl do brány. V táboře jsem byl až do 8.třídy, v mladším dorostu jsem chytal za Českém Budějovice, po dvou letech jsem se přesunul Do Chomutova. Tam jsem vyhrál s týmem juniorský titul. A letos pokračuje můj hokejový život v Kadani.

Na které trenéry rád vzpomínáte?
V Táboře byl vynikající trenér gólmanů – pan Kovač, které jsem pak zažil i v Chomutově. Do Českých Budějovic mě přivedl pan Ťoupal. Ač to byl trenér pro hráče, nespecializoval se na brankáře, dal mi toho opravdu hodně. V Chomutově jsem se seznámil s panem Duškem, který nás trénuje také tady v Kadani. Od každého z trenérů jsem si vzal to nejlepší a to se snažím prodat v každém utkání.

Jak vidíte kadaňský tým?
Náš tým je hodně mladý. Ale držíme se, nedostatek zkušeností chceme nahradit bruslením, chceme hrát hokej a vyhrávat. Cítím, že máme velké vyhlídky pro tuhle sezónu, ale to všechno ukáže až druhá polovina soutěže po novém roce. V týmu si se všemi rozumím, je tu opravdu dobrá banda. Hodně kluků je tu právě z vítězného juniorského týmu, tehdy se nám vedlo a tady v Kadani to vypadá stejně.

Jak vnímáte jako gólman problém s obránci?
Dá se říct, že téměř vůbec. Nemůžu si na nic stěžovat, kluci dobře brání. Vždycky přede mnou někdo zaskočí hráče, který svou obrannou hru nedovedl k dokonalosti. Obránci hrají parádně, jsou obětaví. Doufám, že se zranění kluci dají do pořádku a týmu to bude i nadále tak dobře šlapat.

Jaké máte hokejové ambice?
Jednou bych si určitě chtěl zachytat extraligu. Ale moc dobře si uvědomuji, že je to jenom na mně. Pokud se bude dařit týmu, bude se dařit také mně, a o to větší šanci budu mít, aby si mě někdo všiml a já pak chytit příležitost za pačesy. O zahraničním angažmá zatím vůbec nepřemýšlím.

Máte hokejový vzor?
Ano, tím je Tomáš Vokoun. A proč právě on? Líbí se mi jeho styl. Když se na něj díváte, vidíte, že to není Hašek, je to prostě Tomáš Vokoun!

Jak vypadá hokejová příprava v týdenní pauze?
Já teď tři dny trénoval s chomutovským A-týmem. Ale příprava v Chomutově i v Kadani je stejná. Dva dny se trénovalo dvoufázově, teď následují jen jednofázové tréninky. A v sobotu snad dostaneme volno. Každopádně kluci v Kadani určitě dostávali pořádně do těla, protože bez fyzičky hrát hokej nejde.

Vnímáte během zápasu fanoušky?
Občas ano, podle toho, jak moc jsem zabraný do zápasu. Ale musím přiznat, že je hodně příjemné, že chodí hodně lidí. Ze začátku sezóny by se dalo podle návštěvy soudit, že se tu hraje hobby hokej, teď je to o něčem jiném. K fanouškům můžu říct jediné – paráda!

Jak těžké je pro gólmana koncentrovat se na zápas?
To má každý jinak. Já jsem spíš soustředěný typ. Vyhovuje mi koncentrovat se co nejvíce, nenechat se rozhodit ani hráči, ani fanoušky. Pokud se mi daří soustředit se jen na svůj výkon, daří se většinou celému týmu.

Děkuji za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM