Kadaň přivítá Slavii, podaří se jí udržet domácí neporazitelnost?

Tereza Doksanská | 26.10.2015 | |

Kadaň přivítá Slavii, podaří se jí udržet domácí neporazitelnost?

Kadaň - V osmnáctém kole WSM ligy zajíždí pražská Slavia na led Kadaně. Favorit ligy se pokusí obrat černožluté o domácí neporazitelnost, ale svěřenci trenéra Jaroslava Becka ji budou chtít udržet. Podaří se to Kadani a potěší diváky další domácí výhrou?

 

Sešívaní v lize
Na úvod ligy si to rozdali dva bývalé extraligové týmy. Slavia zajížděla na led kladenských Rytířů. Zápas ze začátku vypadal lépe pro Pražany, ale Kladno se po první třetině zvedlo a dalo dvě rychlé branky, čímž si zajistilo vedení. Jenže sešívaní dokázali srovnat. Zápas se musel prodlužovat až do samostatných nájezdů a ty vyhráli domácí. Ve druhém kole přivítala Slavia v Edenu Benátky nad Jizerou. S hostujícím týmem si pražané poradili 2:0. Další dvě utkání sehrála Slavia venku. Nejprve v Prostějově a poté v Českých Budějovicích. S prostějovskými Jestřáby museli rozhodnout až samostatné nájezdy. Slávisté po výhře 2:3 sn. si odváželi dva body. Zato z Českých Budějovic si neodváželi ani jeden bod. Po prohře 4:1 odjížděli pražané z dvou venkovních utkání pouze s dvěma body. Od pátého kola slávisté už jen vyhrávali. Doma je sice potrápila Kadaň, ale na nájezdy jí dokázali udolat. V šestém kole rozstříleli pražané Třebíč 7:1 a doma Most 6:1. V dalším kole zajížděla Slavie na led Jihlavy, kterou porazila 4:2 a odvážela si všechny body. Ani Havířov nedokázal sešívané porazit a z Edenu si odvážel vysokou porážku 5:1. V desátém kole si pražané poradili na domácím ledě Litoměřic 6:2. Vysokou porážku 7:1 utrpělo Ústí nad Labem. Vítěznou šňůru nepokazil Slavii ani Šumperk, který nedokázal vstřelit branku a pražané vyhráli 6:0. Dvě domácí utkání sehráli slávisté s Přerovem a Kladnem. Zatímco se Zubry si domácí poradili 2:1, tak s Kladnem už nedokázali vyhrát. Kladno tak pokazilo Slavii dlouhou neporazitelnost a opět porazilo Pražany 3:2 na samostatné nájezdy. Od zápasu s Kladnem nedokázali sešívaní vyhrát. Po porážce s Rytíři prohráli také s Benátkami nad Jizerou a Prostějovem.

Poslední utkání Slavie

HC Slavia Praha : ČEZ Motor České Budějovice
Slavie sehrála své poslední utkání doma se silnými Českými Budějovicemi. Zápas byl ze začátku bezbrankový. Vyprodaný Eden si musel počkat na branku až do druhé třetiny. První branky se ale dočkali hostující. Za nedlouho šel Motor do vedení už 2:0, ale slávisté dokázali vstřelit kontaktní branku. Jenže ke konci druhé části zápasu vstřelili budějovičtí ještě jeden gól a do kabin odcházeli za stavu 3:1. Čtyři minuty po začátku třetí periody hostující zvýšili své vedení na 4:1 a slávisté jen snížili na 4:2 a utrpěli domácí porážku. Do Edenu zavítalo kolem dvou tisíc budějovických fanoušků, takže hosté měli „domácí“ atmosféru.

Sestava z posledního utkání
Hylák – M. Hruška, Pavlin, Kolařík, Růžička, Hraško, Punčochář, Knot – Robinson, Jiránek, Markovič – T. Doležal, Kašpařík, Čermák – Micka, Bahenský, D. Hruška – J. Doležal, Šafránek, Andres.

Ohlasy trenéra po utkání

Milan Razým:„Budějovice vyhrály zaslouženě. Měly lepší pohyb a větší vůli po vítězství. My jsme ztratili zápas zbytečnými fauly… vyhození puku, podražení zezadu, to se nesmí stávat. Devět vyloučení je prostě proti takovému soupeři moc a těžko můžeme pomýšlet na vítězství. To už je ale několikátý zápas v řadě, kdy se dopouštíme podobně zbytečných chyb. A všechno vyplývá z nedostatku pohybu a důrazu. Budeme se na to teď soustředit na trénincích, abychom se poučili. Sezona je ještě dlouhá.“

Poslední utkání Kadaně

SK Kadaň : Jestřábi Prostějov
K sedmnáctému kolu zajížděli kadanští na led Prostějova. Zápas si nerozehráli vůbec dobře. Prostějovští dokázali vstřelit první gól, ale vzápětí hostující srovnali. Jenže poté se domácí rozstříleli, donutili trenéra hostujících, aby vyměnil brankáře. Po první třetině vedli 4:1. Druhá perioda nepřinesla žádné změny a do třetí části vstupovali Jestřábi téměř do rozhodnutého stavu. Deset minut před koncem hosté vstřelili branku na 4:2, ale už jim nepomohla. Prostějovští dokázali, že v zápase jsou lepším týmem oni a hostujícího brankáře prostřelili ještě čtyři minuty před koncem zápasu. Kadaňští si odváželi prohru 5:2.

Sestava z posledního utkání
Dvořák (17. Dlouhý) – Charousek, Drobný, Mrázek, Cestr, Černý, Rohan – Račuk, Macháček, Vaněk, Huňady, Hejcman, Chrpa, Doležal, Vrána, Veselý, Hlava, Chlouba, Štovíček.

Ohlasy trenéra po utkání

Jaroslav Beck:
Nám nevyšel začátek utkání, domácí zahráli výborně přesilovky. My jsme mohli odpovědět ve druhé třetině, kdy jsme měli několik přesilových her my a pokud bychom dali gól, mohlo to být nakonec jinak. Myslím si ale, že hokej to byl nádherný, oběma týmům hru ale kazil příšerný led, na čemž jsme se shodli i s Kamilem Přecechtělem, to v Prostějově nepamatuju. My se musíme do dalších zápasů zkonsolidovat, protože se nám úplně rozpadl tým, včetně obránců.

Nejproduktivnější hráč
Nejproduktivnějším hráčem Slavie je třicetiletý slovenský útočník a rodák z Martina Jaroslav Markovič. Za sedmnáct odehraných zápasů nasbíral dvaadvacet kanadských bodů za osm branek a čtrnáct asistencí. Ve své rodné zemi hrál za týmy Martina, Zvolenu a Dukly Trenčín. Hrál také v zahraničí a to ve Spojených státech amerických za Tri – City Storm. Dále oblékal dres německého Heilbronnu Falcons. V České republice si zahrál extraligu v roce 2011/2012 za tým Pardubic. V devatenácti zápasech vstřelil tři góly a na tři nahrál. Z Pardubic zamířil do Martina, kde posbíral za devětatřicet zápasů čtyřiačtyřicet kanadských bodů. Když působil ve slovenském Martinu, naskočil k dvanácti zápasům německé ligy. Od sezony 2013 až do sezony 2015 působil na Slovensku, konkrétně v Martinu. Během dvou sezon odehrál 180 cm vysoký útočník 116 utkání, v nichž vstřelil sedmačtyřicet branek a měl jednašedesát asistencí. Od sezony 2015/2016 obléká dres pražské Slavie.

O utkání
Zápas mezi Kadaní a Slavií se uskuteční o státní svátek ve středu 28.10. od 18 hodin na zimním stadionu Kadaň. Neváhejte a přijďte podpořit domácí tým. Nezapomeňte, že děti do 15 ti let a ženy mají vstup zdarma. Pokud se nebudete moci dostavit, sledujte alespoň onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM