Kadaň zahájí přípravu v Ústí

Jindřich Poledna | 20.05.2005 | |

Kadaň zahájí přípravu v Ústí

Celkem 11 přípravných utkání odehrají hráči Kadaně v přípravě na další sezónu. Střetnou se s extraligovými celky v Litvínově a v Karlových Varech, přivítají tři zahraniční mužstva a sehrají utkání s tradičními soupeři první ligy. V přípravě se utkájí jako každý rok také se sousedním druholigovým Kláštercem nad Ohří. V týmu se připravuje 23 hráčů a trenéři se rozhodli pro tuto chvíli počet členů týmu nezvyšovat.

 
Jako poslední přišel do kadaňského celku litvínovský Zdeněk Tauš. Se svými 180 centimetry a 81 kilogramy sice zapadne do průměru, ale jeho cenu "zvyšují" jeho šikovné ruce. V loňské sezóně nasázel v juniorské extralize soupeřům ve 43 utkáních 17 branek a připsal si 16 asistencí. Navíc pomáhal druholigovému Mostu, v 5ti utkáních vsítil jeden gól. V sezóně 2000/01 odehrál 5 zápasů za reprezentaci sedmnáctiletých. "Očekáváme od něj, že se probojuje do kádru, všechno ukáže suchá příprava a srpnová utkání na ledě, loni dostal podobnou šanci Michal Hlusička a využil jí," řekl manažer Alois Chlustina.

Právě jeho úkolem bylo připravit seznam týmů, se kterými se Kadaň před sezónou utká. Ústí, Chomutov a Beroun jsou sice tradičními soupeři, ale všechny tři týmy se pravidelně pohybují ve vyšších patrech tabulky, což zaručuje kvalitní přípravu. "Vypadl nám soupeř na 16. srpna, v tento den chceme určitě hrát, soupeře najdeme, bylo by škoda termínu nevyužít," ví Chlustina. Velkým tahákem bude zřejmě ruský Nižněkamsk či švýcarský Curych. Posledním soupeřem přípravy by měl být podle současných plánů norský Lillehammer.

První mistrovské utkání se uskuteční 7.září. "Vzhledem k tomu, že máme s Chomutovem velký počet stejných sponzorů, budeme hrát s Chomutovem křížem - tedy pokud Kadaň bude hrát doma, Chomutov bude bojovat venku a naopak. Vyšli jsme tím vstříc sponzorům, kteří poporují hokej v celém regionu a mrzela je kolize termínů v loňské sezóně," dodal Chlustina.

Příprava posledních 14 dní probíhá bez útočníka Pavla Pelána, který byl uvolněn na hostování do Třebíče. V současné době se tak pod vedením trenérské dvojice Kubát - Novák připravuje 23 hráčů.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM