Kadaň prodloužila proti Stadionu domácí neporazitelnost

Jan Thöma | 07.10.2015 | |

Kadaň prodloužila proti Stadionu domácí neporazitelnost

K a d a ň - Kadaň si v jedenáctém kole WSM ligy připsala další domácí vítězství, když porazila Litoměřice 2:1. Domácím vyšla zvláště první třetina, ve které se dostali do vedení 2:0. Ve druhé části sice snížil Martin Procházka, ale Litoměřicím se vyrovanat nepodařilo. Skvělým výkonem při svém debutu se blýskl Tadeáš Dvořák.

 
11.kolo, středa 7.10.2015
Sportovní klub Kadaň - Stadion Litoměřice  2:1  (2:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Chrpa (Szathmáry), 7. Martin Rohan (Tomáš Rohan, Tomáš Dvořák) – 37. Martin Procházka (Rousek, Berger). Rozhodčí: Pražák – Štofa, Kreuzer. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:0. Diváci: 715. Střely na branku: 22:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Sportovní klub Kadaň: Tadeáš Dvořák (Dlouhý) – Mrázek, Tejnor, Charousek, Szathmáry, Martin Rohan, Dvořák Tomáš, Trefný, Černý – Kůs, Kverka, Račuk, Hlava, Hejcman, Chrpa,Tomáš Rohan, Vrána, Vaněk, Wágner, Šťovíček, Veselý
Stadion Litoměřice: Pavelka (Michajlov) – Málek, Krstev, Plášil, Bílek, Mikliš, Jank, Chmel – Martin Procházka, Berger, Rousek, Valášek, Švagrovský, Doležal, Kopta, Nedvídek, Michal Procházka, Racek, Brandejský

Komentář k zápasu

Začátek utkání začal lépe pro domácí, kteří na konci druhé minuty skórovali. Puk se v útočné třetině dostal na hokejku JAKUBA CHRPY a ten prostřelil gólmana Pavelku – 1:0. Kadaň zůstávala aktivnější. Přesilovou hru po vyloučení Racka nevyužila, v sedmé minutě ale přišel druhý úder. MARTIN ROHAN byl vyslán za Litoměřickou obranu a sám před bránou naložil s pukem nejlépe, jak mohl – 2:0.

K větší šanci se hosté dostali až po polovině třetiny. Brandejský svou střelou Dvořáka nepřekvapil, gólman domácích tento pokus bezproblémově chytil. Na druhé straně střílel o pár minut později z mezikruží Račuk. Puk ale poslal nad horní tyč Pavelkovy brány. Větší šanci měl i Hejcman, jehož střela ale minula bránu.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupil Stadion o dost agresivněji. Střely Rouska a Procházky bránu minuly, zakončení Švagrovského zastavil dobrým zákrokem brankář Dvořák. Po polovině utkání musel gólman Sportovního klubu nebezpečné šance Janka či aktivního Švagrovského. kapituloval až v sedmatřicáté minutě, kdy MARTIN PROCHÁZKA vystihl správný okamžik pro střelbu a snížil na jednogólový rozdíl – 2:1.

Třetí část zahájila Kadaň dohráním přesilové hry, ale tu nevyužila. Do šance se dostal Vrána, jehož šanci zlikvidoval Pavelka. Následnou dělovku Mrázka tečoval Kverka, ale puk se do sítě nedostal. V dobré pozici byl pak během přesilovky litoměřický Martin Procházka, který ale rozvlnil jen boční síť.

V polovině třetiny se před brankářem zjevil Szathmáry, jehož zastavil právě dobře připravený Pavelka. Na opačné straně se pokoušel vyrovnat Berger. Jeho zastavil zkušený obránce Trefný. Dvě minuty před koncem pak zkusili hosté power-play. Šanci trefit odkrytou klec měl Chpa, ale nepodařilo se mu to. Napodobit ho chtěl Charousek a taktéž minul. Domácí to ovšem trápit nemuseli. Zápas skončil výsledkem 2:1 a Kadaň uhájila tři body.

Antonín Domanický

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň):

To byl zápas to, co mladý tým umí předvést. První třetina famózní, soupeř tam nebyl. Nedůraz v koncovce, připravili jsme se o nějakých pět, šest vyložených šancí. Ve druhé třetině po dvou, třech zbytečných faulech, když si myslíme, že to půjde samo, tak se dostaneme úplně ze hry, tempa, rytmu, nejde nic a klepeme se o stav a o výsledek. Musíme přehazovat formace, stahovat je na tři formace, různě kombinovat, vymýšlet. Když dostaneme strach o výsledek, tak se zase nastartujeme. Dneska nás částečně provázel led, který byl špatný, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Těch šancí bylo tolik, že bylo nemožné dát gól. V hlavní roli Račuk, který je dobrý a kvalitní střelec, umí koncovku, ale nedal tři, čtyři takovéhle šance a pak se těžko hraje. Jinak musím říct dobré tři body, ale mohlo to být s větším přehledem a s větší elegancí.

Jiří Kučera (HC Stadion Litoměřice):

My jsme prospali první třetinu, když jsme hráli hodně špatně a soupeř nám dal „jen“ dva góly. Mohli jsme dostat tři, čtyři góly. Na druhou stranu druhá třetina byla už jiná, protože jsme tři góly mohli dát my. Bohužel jsme dali jenom jeden gól. V třetí třetině už tolik šancí nebylo a bohužel jeden gól byl málo.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM