Přiveze Kadaň body z dalekého Havířova?

Tereza Doksanská | 01.10.2015 | |

Přiveze Kadaň body z dalekého Havířova?

V desátém kole WSM ligy se kadaňští v sobotu vydají na dlouhou štaci na druhý konec České republiky a to do Havířova. Po dramatické domácí výhře bude chtít Kadaň znovu bodovat za 3 body. Podaří se jim to po dlouhé cestě?

 

Havířov v přípravě

Příprava havířovským nevyšla moc dobře. Hned v prvním domácím utkání dostali šest branek od extraligových Vítkovic. Domácí tým dokázal Šindeláře prostřelit pouze dvakrát. V rámci přípravy se Havířov zúčastnil turnaje O pohár hypermarketu Globus. V němž se utkali s družstvy výběru Francie do 23 let, s Přerovem a s polským JKH GKS Jastrzebie. V turnaji se havířovští hráči představili dvakrát doma s Přerovem a polským celkem. Jeden zápas odehráli ve Francii. S Přerovem domácí družstvo nedokázalo vyhrát a prohrálo těsně 2:3. S francouzským výběrem nedokázali hostující hráči v nájezdech skórovat a z Francie si odvezli pouhý jeden bod. Poslední den turnaje se utkali s mužstvem Jastrzebie, kterým nasázeli pět gólů a na závěr turnaje vyhráli. Na turnaji skončili na třetím místě. V následném domácím zápase se Šumperkem se havířovští hokejisté rozstříleli a porazili ho 7:5.

Další přípravná utkání:

LHK Jestřábi Prostějov: AZ Havířov 3:0

AZ Havířov: LHK Jestřábi Prostějov 5:4 sn.

Šumperk:AZ Havířov 1:3

AZ Havířov: Krakow 2:5

AZ Havířov: PSG Zlín 4:3 sn.

Havířov ve WSM lize:

Domácím se moc nedaří. Po devíti kolech se usadili na třináctém místě. V úvodních dvouch kolech se havířovští představili před domácím publikem. Utkali se s týmem Českých Budějovic, se kterým prohráli vysoko 2:5. Ve druhém domácím zápase se střetli s Litoměřicemi. Hostující tým obdržel šest gólů a domácí Svoboda pustil jen dvě branky. Ve třetím kole vyjížděl Havířov daleko na sever Čech, zejména do Ústí nad Labem. Domácí Slovan je lehce přejel 7:4. Moravané čekali dále na bodový výsledek, ale opět se jim to v domácím utkání nepovedlo. Šumperk je porazil 1:5. Ani na ledě Přerova se havířovským hráčům nepodařilo prolomit dvouzápasové prohry a opět prohrávají 3:2. Až s Kladnem dokázal klub ze Severu Moravy bodovat, ač na nájezdy, ale za dva body. V zápase s Benátkami nedokázali vstřelit havířovští hokejisté branku, zato benáčtí vsítili čtyři. V osmém kole vyhrál Havířov nad Prostějovem 3:1.

Pohromou skončil zápas v Edenu. Hostující tým inkasoval pět branek. Havířov musel strpět porážku se Slávií 5:1.

Sestavy z posledního utkání:

SK Kadaň: Strmeň (Dvořák) - Tejnor, Charousek, Černý, Trefný, Szathmáry, Rohan, Drobný – Račuk, Kůs, Veselý – Chrpa, Hejcman, Hlava – Wágner, Šťovíček, Müller – Vaněk, Vrána, Macháček.

AZ Havířov: Hrubec – Ledňák, Mazanec, Ostrčil, Krisl, Bahounek, Korím – Maruna, Pechanec, Kalus – Rimml, Štumpf, Bárta – Maliník, Tomi, Kotala – Bednář, Sedláček, Matějek – Staněk.

O utkání:

Zápas desátého kola WSM ligy se uskuteční 3.10. od 17. hodin na havířovském zimním stadionu. Zápas můžete sledovat na onlajny.com.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM