Ve středu se Kadaň představí na ledě vedoucího Motoru

Jiří Novotný | 22.09.2015 | |

Ve středu se Kadaň představí na ledě vedoucího Motoru

K a d a ň - V minulém kole černožlutí bojovníci zajížděli na led pražské Slavie, kde ukořistili bod. Získat další se pokusí tuto středu, kdy je čeká českobudějovický Motor. Pro Kadaň to bude další těžká zkouška, Jihočechům patří po úvodních 5. kolech WSM ligy 1. místo.

 

Motor v přípravě

Na úvod přípravy Motor sehrál 3 duely s extraligovými týmy. S Plzní prohrál těsně 2:1, stejným výsledkem však o týden později přetlačil Pardubice. Soupeřem z druhé nejvyšší soutěže se nenechala překvapit brněnská Kometa, která Budějovice sfoukla jasně 6:3. Další den čekal Motor o poznání méně věhlasný soupeř - Tábor. Kohouti se ovšem svého soupeře nezalekli a po nájezdech zvítězili 4:3. Další fáze přípravy probíhala v rámci Regionálního poháru. V něm si Motoráci nejprve vyšlápli na Kladno, následně i na Třebíč. Poté po nájezdech vyhráli v Jihlavě a suverénně zvládli odvety s Kladnem i Třebíčí. Přemožitele našli až v závěrečném 6. kole, kdy v okleštěné sestavě podlehli Jihlavě. O jejich prvenství v poháru už však bylo vzhledem k předcházejícím výsledkům rozhodnuto. Mimo rámec RP se v Budvar aréně představil ruský Chabarovsk. Jihočeši byli celku z KHL zdatným soupeřem, prohráli těsně 2:1.

České Budějovice v lize

Do soutěžě Motor vstoupil výhrou na ledě tápajícího Havířova 2:5. Ve 2. kole neměli slitování s Prostějovem, Jestrábi schytali výprask 7:2. Zatím jediné zaváhání Českých Budějovic přišlo v Litoměřicích, kališníci se radovali z výhry 5:4 po nájezdech. Zaváhání Motor napravil v dalším kole, kdy porazil Slavii jasně 4:1.

V minulém kole Budějovice zajížděly do Ústí nad Labem. Motoru se podařilo vstřelit vedoucí branku, Slovan ale dokázal odpovědět a duel nakonec za stavu 2:2 dospěl do prodloužení. V něm o bonusovém bodu pro hosty rozhodl Rok Pajič, někdejší výrazná postava Slovanu. „Myslím si, že bod je pro nás dneska ztráta," mračil se na klubovém webu Motoru kouč Petr Rosol.

Sestava našeho soupeře ze zápasu v Ústí: Bláha – Mucha, Zíb, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec – Žálčík, Pajič, Rob – Nouza, Straka, Heřman – Kuchejda, Mikyska, Švihálek – Babka, Prokeš, Přibyl

Sestava Kadaně z duelu na Slavii: Strmeň – Mrázek, Szathmáry, Charousek, Tejnor, Trefný, Černý, Rohan, Tomáš Dvořák – Kůs, Chlouba, Koblasa – Hlava, Hejcman, Chrpa – Wágner, Šťovíček, R. Veselý – Müller, Vrána, Vaněk.

O utkání

Kadani se dosud ve venkovních zápasech příliš nedařilo, zatím jediný bod z cizích kluzišť ukořistila v minulém zápase v Edenu. Rozšíří své konto na ledě vedoucích Jihočechů? Zápas startuje ve středu 23. 9. v 17:30. Průběh duelu bude jako obvykle přepisován na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM