Na závěr přípravy hostíme Benátky

Jiří Novotný | 02.09.2015 | |

Na závěr přípravy hostíme Benátky

K a d a ň - Po demolici Litoměřic čeká černožluté bojovníky poslední přípravný duel před ostrou sezonou, jež se kvapem blíží. Generálku obstarají Benátky nad Jizerou, kterým máme co vracet! Minulý týden totiž kadaňští u Jizery padli 3:1, jedinou branku našeho celku obstaral Martin Šťovíček. Zvládnou svěřenci kouče Becka odvetu na svém ledě? Zápas startuje ve čtvrtek 3.9. v 18:00.

 

Benátky v přípravě

Farma libereckých Bílých tygrů zahájila přípravu mačem s ruským Chanty-Mansijskem. Benátečtí dokázali po většinou zápasu s účastníkem prestižní KHL držet krok, nakonec však i díky mnoha vyloučením padli 1:4. Poté zdolali Litoměřice těsným výsledkem 3:4. Skvělý kousek se Středočechům podařil o týden později, kdy získali cenný skalp ambiciózní Slavie. Dvojnásobní vítězové nejvyšší tuzemské soutěže Benátkám podlehli na svém ledě 1:3. „Odehráli jsme dobrý zápas v defenzivě, a přestože tu byl mladý tým, dokázali jsme se vyrovnat domácím,“ pochvaloval si na webu hokejbenatky.cz kouč Jiří Čelanský.

Nečekanou výhru však svěřenci v Kadani dobře známého trenéra Čelanského nepotvrdili v následujícímm duelu na ledě Mostu. Jedinou branku Benátek zaznamenal z trestného střílení Špaček, oproti tomu domácí překonali gólmana Schwarze hned třikrát. Poté však celek vyznávající modrou barvu dresů čekala trojice zápasů na domácím ledě, v nichž nenašel přemožitele, byť dvakrát rozhodovaly až nájezdy. V těch nejprve udolali 4:3 Litoměřice, které se tak před Benátkami sklonili i na podruhé. Posléze si poradili i s Kadaní (3:1).

Toto úterý se v Benátkách představil Most. Mančaft s nálepkou outsidera se zatím této role zuby nehty brání; letos už si kromě Benátek poradili s Kadaní, Litoměřicemi, německým Lausitzem i Sokolovem, jenž v baráži pokukoval po vstupence do 1. ligy. Utkání začali lépe domácí, ve 3. minutě skóroval Miškovský. Mostu se podařilo srovnat v půlce zápasu, nicméně ve 36. minutě opět vrátil domácím vedení Dlouhý. Most se nevzdal a gólem v 59. minutě poslal zápas do prodloužení, které ale rozuzlení nenabídlo. Vítěze tak určily až samostatné nájezdy, v nichž jako jediný skóroval Jonák. Benátky tak vyhrály 3:2. V brance Mostu se objevil exkadaňský gólman Mouček, jenž na třetí třetinu nahradil Petráska. „Oba týmy podaly slabší výkon. Takhle se o body nehraje. Jediným hráčem, kterého mohu vyzdvihnout je brankář Marek Schwarz. Jinak to byl mdlý zápas, ve kterém jsme se přizpůsobili soupeřově hře. Nebyla to naše tvář, kterou chceme ukázat v sezóně,“ nešetřil kritikou asistent trenéra Čelanského Antonín Nečas.

Poslední vzájemný duel

Ve vyrovnané první třetině padla jediná branka. Severočeský tým se ujal vedení po pěkném "ťukesu", který zakončoval do odkryté branky Martin Šťovíček. Jenže to bylo ze strany Kadaně už bohužel všechno. Domácí tým otočil ve druhé třetině vedení na svou stranu po zbytečných chybách kadaňských hráčů v oslabení. Ve 25. minutě srovnával Král, o 9 minut později otočil na 2:1 Jonák. Ve třetí třetině přidal pojistku Jandejsek, jenž pečetil na konečných 3:1. „Nás ze zápasu dostala slepená série vyloučení. Osobně si myslím, že hity k hokeji patří, byly čisté, soupeř s nimi nepočítal a rozhodčí nás za ně posílal na trestnou lavici. Je to možná jen můj názor a rozhodčí mě opraví,“ soptil po zápase trenér Kadaně Jaroslav Beck.

O utkání

V závěru přípravy se oba celky dostaly do laufu. Zatímco Benátky drží třízapasovou neporazitelnost, Sportovní klub v úterý řádil v Litoměřicích; Stadion pil sedmigólový kalich hořkosti. Přijďte podpořit naše hokejisty! Pro ty z Vás, kteří se nemohou zúčastnit, bude připraven textový online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM