Druhý přípravný zápas na ledě soupeře, Kadaň jede do Ústí

Ondřej Holl | 17.08.2015 | |

Druhý přípravný zápas na ledě soupeře, Kadaň jede do Ústí

K a d a ň - Místní hokejisty čeká v přípravě druhé utkání na ledě soupeřů. Minulý čtvrtek se utkali s nedalekým Mostem na jeho kluzišti a zvítězili 3:1, nyní zajíždějí na led ústeckého Slovanu, se kterým se v přípravném období již potkali a to hned v prvním utkání, které dotáhli do vítězného konce. Jak si povedou nyní a zdali se jim podaří, získat v přípravě další výhru, zjistíme v úterý 18. srpna od 18 hodin.

 

Slovan v přípravě

Jak již bylo zmíněno, Slovan se už v přípravě s Kadaní potkal a to hned v prvním utkání 30. července, které bylo sehráno na místním zimním stadionu a které skončilo po opatrném začátku vítězstvím žlutočerných 4:2. Za domácí se dvakrát prosadil Tomáš Rohan a po jedné brance přidali Jan Hammerbauer a Dominik Vaněk. Branky Slovanu vsítili Dalin Burdov a Vladimír Brož.

O čtyři dny později ústečtí hokejisté zajížděli na led Kladna, kde po velmi vyrovnaném utkání, kdy po dvou třetinách byl stav 1:1, nestačili na tamní Rytíře, kteří je porazili 3:2. O první vyrovnávací branku se postaral Ladisalv Gengel a o druhou, též vyrovnávací, Vladimír Brož svým druhým zásahem v přípravě.

Šestého srpna pak hostil Slovan na svém ledě chomutovské Piráty, kterým se zápas moc nevyvedl a po celou dobu by se dalo říci, že tahali za kratší konec. Ústečtí nakonec dokázali zvítězit těsným rozdílem 4:3 a mezi úspěšné střelce se zapsali Ondřej Holomek, Jiří Rys, Ondřej Smetana a David Merta.

Následně sehráli svěřenci trenéra Miroslava Macha ještě dva domácí duely a z obou vyšli jako vítězové. Nejprve 11. srpna zdolali po dvou gólech Jaroslava Roubíka a jednom zásahu Davida Tůmy Kladno 3:1 a poté 13. srpna také nedaleké Litoměřice 3:0, proti kterým udržel brankář Soukup čisté konto.

Změny v týmu soupeře

Tak jako u ostatních celků i v kádru Ústí se odehrálo několik změn. Není také bez zajímavosti, že ústečtí před novou sezónou začali spolupracovat s extraligovým týmem z Mladé Boleslavi a i když Slovan nemá ještě známou kompletní soupisku, okénko příchodů a odchodů bylo i u něj v létě otevřené.

Mezi asi ty nejzvučnější jména, která se k týmu pod Střekovem připojila během přestávky, patří třeba útočníci Antonín Melka, Jiří Kuchler, Jiří Rys nebo také obránce David Pojkar.

Dále naopak mezi ty nejzajímavější jména, která ovšem tým opustila, můžeme zařadit zkušeného Tomáše Kolafu, který ukončil aktivní kariéru, nebo brankáře Michaela Petráska, který se připojil k týmu extraligového mistra z Litvínova.

Poslední vzájemný duel

V zatím posledním vzájemném zápase, který se odehrál na začátku přípravy, jak již bylo zmíněno, se začalo velmi opatrně. Žádný z celků nechtěl udělat nějakou zbytečnou chybu. Do konce první třetiny ovšem Slovan inkasoval a to ve vlastní přesilové hře, kdy se prosadil střelou pod břevno Tomáš Rohan. Kadaň mohla ještě před odchodem do šaten svůj náskok zdvojnásobit, ale Vaněk ústeckého brankáře nepřekonal.

Ve druhé části nejprve Charousek trefil tyč ústecké brány a následně si v polovině zápasu naopak připsali gól hráči Slovanu a to když využili početní výhodu zásluhou Burdova. I přes další pokusy včetně samostatného úniku Kamila Charouska to byla jediná branka druhé třetiny.

Třetí perioda byla gólově nejbohatší. Nejprve se ve 42. minutě prosadil ústecký Brož a poslal tak svůj celek do vedení, ale zhruba o šest minut později se prosadil domácí útočník Hammerbauer, který tak srovnal skóre, a po něm v 51. minutě také Vaněk, jehož branka byla brankou vítěznou. Slovan už nedokázal odpovědět a naopak kadaňští hráči si připsali ještě jeden přesný zásah a to v 57. minutě zásluhou Tomáše Rohana, který tak uzavřel skóre zápasu.

Sestavy obou celků z tohoto utkání:

Kadaň: Strmeň (Dvořák) – Mrázek, Charousek, Trefný, Černý, Rohan M., Dvořák, Mazanec, Müller, Novák L., Novák J., Kůs, Trochta, Hammerbauer, Rohan T., Vrána, Vaněk, Hlava, Hejcman, Šťovíček.

Slovan: Ašenbrener (30. Lavinger) – Pohl, Holomek, Brož, Burdov, Kůrka, Smetana, Macek, Hucek, Baránek, Kopta, Kovářů, Vykouk, Sýkora, Novák, Navarra, Řídel, Kuchynka, Vrána, Brzák, Podsedníček.

O utkání...

Oba celky mají zatím v přípravném období kladnou bilanci a oba také své poslední přípravné střetnutí vyhrály. Jak to bude nyní a zda-li Slovan oplatí hokejistům Sportovního klubu poslední porážku zjistíme v úterý 18. srpna od 18 hodin. Zápas můžete také sledovat prostřednictvím textového online přenosu.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM