Kadaňský rodák František Lukeš vystřelil Litvínovu premiérový titul!

Marcel Holl | 26.04.2015 | |

Kadaňský rodák František Lukeš vystřelil Litvínovu premiérový titul!

Kadaňský hokej je spojen i s nejcennějším triumfem v tuzemských soutěžích. František Lukeš získal s litvínovskou Vervou premiérový mistrovský titul, na kterém se podílel dvěma góly v rozhodujícím sedmém finále v Třinci. „Pro mě je to úplně nejvíc, protože já jsem nikdy v životě nic nevyhrál,“ prozradil střelec ihned na ledové ploše Werk Arény.

 

František Lukeš otevřel skóre rozhodujícího finále v 53. minutě střelou, na kterou do té doby skvěle chytající Šimon Hrubec nedokázal zareagovat. Litvínov tak vedl v Třinci 1:0. „Po té první trefě mi bleskla hlavou strašná euforie. Obrovská. Jenže přijeli jsme ke střídačce a já hned musel kluky uklidňovat. Zbývalo hodně času do konce a v paměti jsem měl ten pátý zápas série v Třinci. Nezvládli jsme to, prohráli a hodně nás to mrzelo,“ připomínal odvrácení mečbolu a snížení série na 2:3 na zápasy.

Zkušený forvard potvrdil po přihrávce Viktora Hübla premiérový triumf pro nejmenší extraligové město v čase 59:44. „Vůbec jsem nečekal, že mi nahraje. Já jsem tam vlastně jenom jel, aby bek na něj nemohl a on mi to ještě strčil do prázdné. Za to mu děkuji,“ děkoval ihned po střetnutí na ledové ploše svému dlouholetému parťákovi.

Fináloví soupeři byli jako dva různé světy. Na jedné straně zkušení a ostřílení hráči typu Irgla, Klesly apod. Kdežto Chemici měli ve svém středu odchovance a nejmladší extraligovou obranu. V čem byl tedy podle Františka Lukeše Litvínov lepší než třinečtí Oceláři? „My jsme si po celý zápas hráli svoji hru a čekali jsme na brejky. Byli jsme ti šťastní. Vlastně jsem dal toho góla a jak říkám, hráli jsme svoji hru. Nikam jsme neplašili a vyhráli jsme.“

Kadaňský odchovanec působí v litvínovském dresu od juniorského věku. V seniorském hokeji nikde jinde nehrál, takže město pod Krušnými horami je pro něj jistě srdeční záležitost. „Je to strašně moc velká euforie, hlavně pro Růču, Gumu a pro celý Litvínov i pro fanoušky. Je to prostě neuvěřitelné,“ řekl novopečený vítěz tuzemské nejvyšší soutěže.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM