V předkole play-off přivítá Kadaň Slovan Ústí nad Labem

Jindřich Poledna | 07.02.2015 | |

V předkole play-off přivítá Kadaň Slovan Ústí nad Labem

Tak je to tady! Kadaň se po 52 zápasech základní části umístila na konečné sedmé příčce. Splnila tak cíl, který jí dalo vedení a nebude hrát zápasy o održení. Díky tomuto umístění bude bojovat v předkole play-off s desátým Ústím nad Labem o silného soupeře ve čtvrtfinále soutěže. Pokud vyhraje Kadaň, půjde na druhé České Budějovice, pokud zvítězí Ústí, pojede na led partnerského Chomutova.

 

Slovan Ústí nad Labem

Slovan neprožíval vůbec úspěšnou sezónu. Dlouho to vypadalo, že se ani neprobojuje do první desítky, aby si mohl zahrát předkolo play-off. Jenže tým obrovsky zabojoval a od 24. ledna, kdy porazil na jeho ledě Havířov, do 2.února, kdy vyhrál po nájezdech v Jihlavě 2:3. V těchto pěti utkán získali hráči Ústí nad Labem celkem 14 bodů, což je katapultovalo na konečnou desátou příčku prvoligové tabulky. Ačkoliv v posledním zápase prohrál Slovan doma 2:4, získal možnost bojovat o titul a eventuelní postup do extraligy.

Rozjeté Ústí vedlo v posledním zápase základní části díky brance Roubíka z 8.minuty. Třebíč bojovala o hypotetické třetí místo, při selhání ostatních favoritů. A povedlo se jí to! Na 1:1 snižoval až koncem prostřední části Mrázek. Na začátek poslední třetiny by ústečtí hráči nejraději zapoměni. Vyrovnané utkání nabralo zcela jiný výsledkový směr po třech rychlých gólech Třebíče v rozmezí 41. - 44.minutě. V poslední minutě jen kosmeticky upravil výsledek na konečných 2:4 Kolafa.

Sestava Ústí z posledního zápasu s Třebíčí: Volke – Kolafa, Holomek, Brož, M. Vágner, Grin, Smetana, Vaněk – do 20. D. Tůma, Roubík, Rod – Baránek, M. Hanzl, J. Kloz – Poulíček, Gengel, Pořický – Suchan, T. Vávra. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

Letošní vzájemné duely

Kadaň má s Ústím lepší vzájemnou bilanci. Kadaň prohrála na svém ledě první zápas 4:5, z dalších tří vyšla vítězně. Dvakrát vyhrála 3:1 a naposledy 6:5 po prodloužení na ústeckém zimním stadioně. Jenže všichni moc dobře ví, že play-off je trochu jiná soutěž. Předkolo se hraje na tři vítězná utkání, první dva zápasy se odehrají v neděli a v pondělí v Kadani.

Statistické okénko

Kadaň - Ústí nad Labem
Karel Ton (11+18)Nejproduktivnější hráč Jaroslav Roubík (38+33)
Karel Ton - 11 gólů Nejlepší střelec Jaroslav Roubík - 38 gólů
Aleš Pavlas - 19 asistencí Nejlepší nahrávač Tomáš Rod - 43 asistencí
Aleš Pavlas (2+19)Neproduktivnější obránce Tomáš Kolafa(11+18)
Martin Mazanec - 81 TMNejtrestanější hráč Ladislav Gengel - 59 TM

O zápase

Úvodní vhazování prvního zápasu bude v neděli 8.2. v 17:30, druhý zápas se odehraje přesně po 24 hodinách. Hráči zvou srdečně všechny fanoušky, aby je podpořili a byli šestým hráčem v poli! Majitelé permanetních vstupenek mají vstup po předložení vstupenky zdarma. Pro ty, kteří v době zápasu nebudou v Kadani, bude připraven textový online přenos na webu onlajny.com.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM