Kadaň prohrála v Šumperku 3:1

Jindřich Poledna | 02.02.2015 | |

Kadaň prohrála v Šumperku 3:1

Domácí se ujali vedení se štěstím v poslední minutě první třetiny. Kadaň vyrovnala v přesilové hře střelou Dominik Tejnora na začátku druhé třetiny. Jenže Šumperk strhl okamžitě vedení na svou stranu a v polovině utkání přidal ještě další zásah. V poslední třetině již žádný gól nepadl, a tak si domácí Šumperk připsal výhru 3:1.

 
51.kolo, pondělí 2.2.2015
Salith Šumperk - Sportovní klub Kadaň  3:1  (1:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Sedlák (Moskal), 25. Brunec (Vachutka), 31. Plášek (Vrdlovec, Popelka) – 24. Tejnor (Jíra, Novák L.). Rozhodčí: Šutara – Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 464. Střely na branku: 26:55. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Salith Šumperk: Svoboda (Zelenka) – Novotný, Bail, Sedlák, Gewiese, Drtil, Slavík, Prokop – Popelka, Plášek, Vrdlovec – Staněk, Moskal, Žálčík – Brunec, Berger, Vachutka – Rimmel
Sportovní klub Kadaň: Mouček (Maštalířský) – Tejnor, Pavlas, Trefný, Szathmáry, Havel, Mazanec, Černý – Novák J., Novák L., Jíra – Ton, Berlev, Kohout – Táborský, Šťovíček, Vrána – Lehnert, Wágner

Komentář k zápasu

Smutný hokejový Šumperk musel také v rozhodující fázi sezóny 2014/2015 překousnout fakt, že draci ani tentokráte nebudou moc okusit boje v play-off. Už dvě kola před odezněním základní sezóny ztratila Kučerova družina naděje na vtěsnání se mezi nejlepších deset celků, a tak proti Kadani vyrukoval Salith už s menší motivací než v předchozích případech. Žlutomodří však hodlali příznivcům na tribunách napravit chuť, vždyť právě pro ně hokej hrají.

Oslabeni hned o několik jmen vtrhli Šumperští vstříc Sportovnímu klubu mezi mantinely. Marek Haas a Michal Velecký řešili zdravotní problémy, kapitán Aleš Holík zase v závěru aktuálně rozehraného ročníku vypomůže defenzívě Horácké Slavie Třebíč, o den dříve zápolil za extraligový Zlín a dokonce rozhodl o výhře Jihomoravanů gólem. Přesto kádr ze severní Moravy ukazoval, že doma umí sehrát kvalitní duely. První polovina zahajovacího dějství příliš emocí do přítomného publika nevlila, jedinou větší možnost vykřesal na startu 9. minuty domácí Karel Plášek. Následná trefa Tomáše SEDLÁKA sice už jako přesilovkou zapsána nebyla, ale bek Salithu nádherně vymetl růžek Moučkovy klece – 1:0. Za stejného stavu končila první perioda.

Mnohem akčnější průběh nabídlo dějství prostřední. Běžela na světelné tabuli teprve 24. minuta a černožlutí překvapili obranu draků rychlou akcí. Od modré čáry zakončoval parádní střelou Dominik TEJNOR, jenž propálil vše, včetně brankáře Miroslava Svobody. Ale nebylo po všem. Jen o pár vteřinek později udělal hlediště veselejším Tomáš BRUNEC, jeho klička stahovačka a následné zakončení vypadaly úplně bezchybně – 2:1. Kousek po polovině základní hrací doby byla domácí střídačka zase o něco klidnější. Šumperk totiž zužitkoval důraz na brankovišti, ve zdánlivě nemožné pozici zasouval touš do sítě Karel PLÁŠEK. A zdařile, Salith poprvé vedl o dva zásahy – 3:1. Následovala už třetina poslední.

Opatrnějším způsobem začala třetina třetí, Šumperk tušil, že má vhodný náskok pro jeho udržení. Větší šanci si mohl vydobýt Tomáš Sedlák, avšak do jeho tvrdého pokusu se zavčas stačil položit obětavým stylem kadaňský Karel Ton. Kousek před 50. minutou draci nepředvedli tak kvalitní přesilovky, jak tomu činili třeba v samotném úvodu sezóny, a tak i vyloučení Františka Wágnera zůstalo nepotrestáno. Vykřesat šanci na posunutí výsledku k lepšímu pro Podkrušnohorce mohl Oto Táborský, jenže také s ním si věděl ochránce šumperského zařízení rady. Ani odvolání brankáře a hra v šesti Kadani nepomohly, Salith uzmul celkem poklidné vítězství 3:1.

Martin Schwarz

Ohlasy trenérů

Radek Kučera, Salith Šumperk: Musím říct že motivace na tenhle zápas byla ze strany kluků velká, za což jim samozřejmě musím poděkovat.To, že jsme nepostoupili vždycky mančaft nějakým způsobem postihne a jsem rád, že se k tomu kluci postavili tak, jak se k tomu postavili a vyhráli jsme, myslím si že zaslouženě. Je škoda že to play-off nehrajeme, ale jinak si myslím že ta sezóna byla velice úspěšná a ať se to někomu líbí nebo ne, tak je to nejúspěšnější sezóna Šumperka v první lize. To, že se nepovedlo play-off, tak to samozřejmě mrzí nás všechny, ale nedá se nic dělat, takový je prostě hokejový život a musíme se o to pokusit příští rok.

Jaroslav Beck, SK Kadaň: Bojujeme o play-off s týmem, který máme. Pro většinu kluků to byl první zápas v seniorské kariéře. Šumperku už sice o nic nejde, ale je to tým zkušených hráčů. Ačkoliv jsme prohráli 3:1 měli jsme dobrou první a poslední třetinu. Hoši měli výborný pohyb, hráli aktivně, měli jsme výbornou power-play. Já kluky musím pochválit za takovou premiéru tohoto mladého týmu, byl to velice sympatický výkon, aspoň se mi to tak zdálo. Možná mám špatný oči, ale už se na to pár let dívám a kdyby jsme měli větší zkušenost a drzost v koncovce tak to mohlo dopadnout jinak. Nebýt hlavně výborného výkonu Svobody ve třetí třetině a především při power-play, tak by byl zápas ještě dramatický. Takže z našeho pohledu i když opticky bojujeme o šestou příčku, tak se ten tým posledním lednem z devadesáti procent změnil. Pro mě sympatický výkon mladíků a když takhle vydržíme do konce sezóny, tak budu velmi spokojený.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM