10 juniorů, celkem 17 hráčů pod 23 let. Podaří se kadaňským mladíkům boj o play-off?

Jindřich Poledna | 01.02.2015 | |

10 juniorů, celkem 17 hráčů pod 23 let. Podaří se kadaňským mladíkům boj o play-off?

Do konce základní části zbývají pouhé dva zápasy. V pondělí jede Sportovní klud do Šumperka. Ten již nemá šanci z 11.místa zasáhnout do bojů o play-off. Ve středu nás čeká nesmírně těžký test. Do Kadaně přijede Kladno, jeden z aspirantů na postup do Extraligy. Oslovili jsme trenéra Jaroslava Becka a zeptali se ho na několik otázek ohledně kádru a výhledu na boje o play-off.

 
Co si slibujete od týmu po přesunu hráčů do Chomutova a bez žádné další posily?
"Přesun několika hráčů do týmu Pirátu byl plánovaný. Počítali jsme s tím a vedení týmu poslední dva dny usilovalo o další posílení kádru. Chtěli jsme zkušené hráče seniorského věku. Bohužel se tým nepodařilo doplnit a budeme muset pracovat s tím, co tu máme."

Není to vzhledem k bojům o play-off hodně odvážné?
"Nic jiného nám nezbývá. Mladí hráči dostanou šanci ukázat své kvality. Mají naší důvěru, většina z nich už za Kadaň odehrála hodně zápasů a víme, co se od nich dá čekat. V Kadani je momentálně nejmladší tým v historii 1.ligy. Tito mladí hráči chtějí hrát hokej profesionálně, takže je na nich, jak se prodají a ukáží, co všechno se naučili. Tým jsme posílili o 3 juniory z Karlových Varů. Jsou to nadějní mladíci a my věříme, že ze sebe vyždímají maximum."

Jakou vidíte možnost úspěchu tohoto týmu?
"Úspěch se v tomhle složení nedá předpovídat. Chceme kluky připravit nejen po taktické stránce. Musíme se sehrát i v přesilovkách, které rozhodují zápasy. Budeme mít na to po skončení základní části sice jen dva dny, ale uděláme pro to maximum. Při takovéhle fluktuaci hráčů v týmu to pro nás není vůbec jednoduché, nepřispívá to k pozitivní herní vazbě. Přesto víme, že kluci umí výborně číst hru a improvizovat. Věříme, že se opět dokáží semknout a bojovat o každý kotouč. Jsou na tom všichni výborně fyzicky i bruslařsky."

V pondělí jedeme bojovat do Šumperka, který ztratil šanci na playoff...
"Vzhledem k ostatním výsledkům máme pořád šanci bojovat o šesté místo, které zajišťuje volno v době předkola play-off. Rádi bychom uspěli již v Šumperku a získali pro tak mladý tým sebevědomí. Do branky se postaví Moušek, záda mu bude krýt Maštalířský. Velmi nám chybí zraněný Kůs, takže k Jírovi s Tonem budeme muset opět postavit někoho z mladíků. Ale kluci z Varů jsou velice fajn, mají skvělý přístup jak v tréninku, tak v zápase. Jsou velice poctiví a jsou to opravdu vynikající bruslaři. Je velká škoda, že jsme navíc nezískali ještě Gorčíka (je v Litoměřicích - pozn. redakce). Tihle tři kluci mají velikou možnost ukázat, co se na ruském ledě naučili. V kádru se samozřejmě spoleháme především na zkušené trio Pavlas, Jíra, Ton. Ale nesmím zapomenout také na Trefného, který odvádí vynikající práci. Pokud tihle kluci odvedou svůj nadstandard a přidají se k nim také mladí hráči, může se stát cokoliv. Ve středu nás čeká ještě domácí utkání s jedním z favoritů ligy - s kladenskými Rytíři. Pro kluky to bude nesmírně těžký test, Kladno má konsolidovaný tým s vysokými ambicemi, který v posledních kolech dokazuje, že smete každého, kdo mu stojí v cestě. My bohužel nemáme ani 12 útočníků, mimo hru bude pravděpodobně také Hammerbauer, u kterého čekáme na výsledky vyšetření po sobotním utkání. Do konce sezóny nemůžeme počítat s Charouskem, Hejcmanem a zřejmě i s Hlavou, což je pro nás veliká rána. I tak bychom rádi předváděli sympatický bojový výkon."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM