Kadaň podlehla Jihlavě 2:3

Jiří Novotný | 26.01.2015 | |

Kadaň podlehla Jihlavě 2:3

K a d a ň - Po cenném vítězství v Litoměřicích na černožluté čekal další soupeř z horních pater tabulky. Úvod zápasu vyšel lépe Dukle, které se podařilo otevřít skóre. Kadaň srovnala v 8. minutě, trefil se Hammerbauer. Domácí byli nadále aktivnějším týmem, dalšího gólu se však dočkali až ve 32. minutě, kdy pláchl Račuk a v tváří tvář Sáblíkovi nezaváhal. Hosté však nesložili zbraně, v 52. minutě srovnal Matai a rozhodující gól vstřelil v 57. minutě Zadražil.

 
48.kolo, pondělí 26.1.2015
Sportovní klub Kadaň - HC Dukla Jihlava  2:3  (1:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. Hammerbauer, 32. Račuk – 3. Malec, 52. Matai, 57. Zadražil. Rozhodčí: Škrobák - Jílek, Špergl. Vyloučení: 7:10. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 300. Střely na branku: 38:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Maštalířský) – Tejnor, Pavlas, Černý, Mrázek, Trefný, Mazanec, Havel – Ton, Kůs, Jíra – Šagát, Sikora, Račuk – J. Novák, L. Novák, Hammerbauer – Müller, Ringler, Berlev.
HC Dukla Jihlava: Sáblík (Šťastný) – Kaláb, Schejbal, Dobrovolný, Čáp, Čermák, Šidlík, Mocek – Čachotský, Melenovský, Seman – Matula, Semerád, Matai – Prokš, Zadražil, Harkabus – Březina, Malec, Kuřítko

Komentář k zápasu

Hosté nepoznali hořkost porážky posledních osm zápasů. I devátý zápas rozehráli na výbornou. Po dvou minutách hry vypálil od levého mantinelu Malec a jeho střela zapadla přesně k pravé tyči. V 6. minutě mohl přidat druhý gól Malec, jeho střela však byla zablokována jedním z obránců. Domácí začali vystrkovat růžky v 8. minutě, kdy z dobré pozice vypálil Havel, ani proti jeho střele však Sáblík nemusel zasahovat. O chvíli později nahodil Lukáš Novák puk před branku, kde se odrazil až na Hammerbauera, který prostrčil puk za Sáblíkova záda. Domácí po vstřelené brance získali sebedůvěru a nadále tlačili Duklu. Ve 13. minutě pálil od modré Pavlas, hostující brankář si s jeho střelou dokázal poradit. O tři minuty později si do levého kruhu najel Sikora, Sáblík však na střelu viděl a levým betonem ji poslal do rohu kluziště. Hosté se před branku domácích dostali až v poslední minutě hry, k výraznějšímu ohrožení Strmeně však nedošlo.

Již po dvaceti sekundách hry ve druhé třetině ujížděl do brejku Mrázek, puk mu ale přeskočil hokejku. Ve 22. minutě dostali domácí výhodu přesilové hry, kterou ovšem nesehráli nejlépe. Navíc pár vteřin před koncem trestu ujel Kuřítko s Malcem, druhý jmenovaný však nedokázal trefil poskakující puk před odkrytou brankou. Ve 28. minutě dostali domácí výhodu pádesátisekundové dvojnásobné přesilové hry. V ní mohl otočit skóre Trefný, z bezprostřední blízkosti však minul odkrytou branku. Domácí byli i nadále aktivnějším celkem a jejich aktivita byla odměněna brankou. Při hře čtyř proti čtyřem ujel Račuk a tváří v tvář brankáři hostí nezaváhal.

Inkasovaná branka hosty probrala a Dukla se začala tlačit před domácí branku. Ve 33. minutě pálil z dobré pozice Kalába, jeho střela jen těsně minula pravou tyč domácí branky. Hosty srážela zejména častá oslabení, díky kterým si nemohli vytvořit souvislý tlak. Ve 38. minutě se před hostující brankou zjevil Lukáš Novák, trefil však pouze boční síť. O minutu později pálil z otočky Šagát, Sáblík se štěstím puk vytěsnil ramenem. Deset vteřin před koncem třetiny měl Lukáš Novák na hokejce třetí branku, trefil pouze připravenou lapačku strážce jihlavské svatyně.

Nástup do poslední části se podařil domácím. Po minutě hry kroužil okolo branky Račuk, jeho pokus však mezi třemi tyčemi neskončil. Ve 48. minutě pálil od modré Pavlas, Sáblík byl i tentokrát pozorný. Obraz hry se změnil ve druhé polovině třetiny. Dukla přebrala otěže zápasu a byla za svou aktivitu brzy odměněna. V 52. minutě se po ukázkové kombinační akci prosadil Matai. V 56. minutě pálil od modré Šidík, lapačka Strmeně však byla na svém místě. O minutu později ovšem Dukla otočila skóre. Malcovu střelu od modré tečoval Zadražil a domácí brankář nedokázal včas zareagovat. Domácí se snažili o vyrovnání, ovšem dvě minuty před koncem se nechal vyloučit Hammerbauer a domácí se k žádnému tlaku nedostali. Dukla si tak odváží všechny body za výhru 2:3.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): "Dneska to byl určitě parádní zápas, jeden z nejrychlejších, nejtvrdších, jaký se tady letos hrál. Viděli jsme výborné výkony obou týmů, bohužel pro nás nám nevydržel ten důraz, napadání a neskutečné nasazení až do posledních minut. My jsme polevili a dva rozhodující momenty jsme nezvládli individuálně. Byly to dvě individuální chyby od hráčů, od kterých bysme to nečekali a ten zápas jsme ztratili. Přesto bych chtěl říct, že to byl hokej na špičkové úrovni a zápas se musel líbit. Nejvíc mě mrzí, že ne všichni jsme se k tomu postavili tak, jak bylo potřeba. V závěru jsme se mohli s Jihlavou srazit na doras, myslím, že jsme na to měli a ty branky byly úplně zbytečné. Navíc jsme ztratili posledního klíčového centra, pokud tedy Sikora neodejde, protože Jarda Kůs si obnovil zranění kolena, ztratili jsme i Toma Ringlera. Ten tým je rozsekaný úplně na maděru a jedná se o to, že bysme ho doplnili nějakýma juniorama, ale jsou to zase jenom junioři, ročník 95 z Varů, protože jiná cesta tam asi není. Budeme se to snažit dohrát co nejlíp."
Proč dostal v Brance přednost Strmeň před rozjetým Moučkem?
"To není nic proti Moučkovi. Opravdu se rozchytal do skvělé formy. Honza Strmeň se dal dohromady po zranění, potřebujeme ho dostat do zápasového rytmu. Odchytá celkem 3 zápasy a přesune se do Chomutova. V Kadani dokončí sezónu dvojice Mouček - Maštalířský."

František Zeman (HC Dukla Jihlava): " My jsme tady dneska byli bez pěti hráčů základní sestavy a šestý nám de facto odstoupil během první třetiny. Myslím si, že až na druhou třetinu hráči pracovali tak, jak jsme si řekli. Druhou třetinu nám ovlivnila častá vyloučení, to jsme si s hráči vyříkali o přestávce. Ve třetí třetině jsme byli lepší než domácí a možná šťastným gólem, ale i ty platí, jsme vyhráli a vezeme si odsud tři body. Prodloužili jsme sérii vítězství, za což jsme všichni rádi.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM