Po dvou utkáních venku se Kadaň představí doma. Soupeřem jsou Jestřábi z Prostějova

Jindřich Poledna | 20.01.2015 | |

Po dvou utkáních venku se Kadaň představí doma. Soupeřem jsou Jestřábi z Prostějova

Jestřábi z Prostějova. Náš soupeř pro středu 21.ledna. Papírově by to mohlo být jednoduché utkání, avšak zdání klame. V této sezóně není lehkého soupeře, navíc s kadaňskou marodkou to nebude vůbec jednoduché. Náš soupeř naopak posílí navrátilec z marodky David Roupec, což náš soupeř velmi vítá.

 

LHK Jestřábi Prostějov

Prostějovský tým má na svém kontě 34 bodů a je o 3 body předposlední před Havlíčkovým Brodem. Jenže po změně trenéra se jim v novém roce daří! Po překvapivém zisku bodu na Kladně se tým trenéra Zdeňka Čecha pokusí loupit body na severu Čech.

Prostějov doma v „bitvě o dno tabulky“ porazil Havlíčkův Brod přesvědčivě 5:1. Pak sice padl v Šumperku 0:3, avšak v posledním zápase překvapil a doma prohrál 3:4 v prodloužení s Kladnem! Prostějiov v utkání dokonce 2x vedl (1:0 a 2:1), nakonec se radoval s remízy po základní hrací době 3:3.

Sestava Prostějova ze zápasu s Kladnem: Šimboch – Kužel, Niko, Husák, Matyáš, Hertl, Malý, Hawlík – Franek, Krejčík, Meidl – Luňák, Venkrbec, Kajaba – Moučka, Duba, Indra – Coufal, Sršeň. Trenér: Z. Čech.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
8. Kadaň 45 20 2 7 16 124:117 71
13. Prostějov 45 7 5 3 30 104:181 34

Letošní vzájemné duely

V prvním zápase se po první třetině utkání v Prostějově vyvíjelo lépe pro domácí, kteří dokázali v 16.minutě využít dvojnásobnou přesilovou hru. Na 1:1 vyrovnal dorážkou po Tonově střele Marek Račuk. Jenže domácí opět utekli o jeden gól na konci druhé třetiny. Bod po remízu 2:2 po základní hrací době zajistil Kadani trefou v přesilové hře Lukáš Novák. Černá série samostatných nájezdů opět rozhodla o bonusovém bodu pro kadaňského soupeře, když ani jeden ze severočeských střelců nedokázal překonat hanáckého gólmana. Kadaň si tak z jestřábího hnízda odváží bod za prohru na samostatné nájezdy 3:2. To zápas v Kadani měl úplně jiný výsledek. Kadaňský tým vstoupil do zápasu velmi aktivně a ve 4.minutě využil hned první přesilovou hru. Pavlas našel volného Antona Berleva, jehož přízemní rána ze střední vzdálenosti propadla za Šimbochova záda. Také druhá trefa padla na začátku třetiny. V té druhé našel Bartejs pohotovou přihrávkou na modrou čáru nastartovaného Martina Kadlece, který pláchl prostějovským zadákům a tváří tvář Šimbochovi chladnokrevně zakončil střelou k pravé tyči. Třetí branka padla v poslední třetině po ukázkové spolupráci. Na levém křídle nabral rychlost Hlava, přihrávkou našel Lukáše Nováka, jenž už sice byl v palebném postavení, ale naservíroval puk Janu Hammerbauerovi, který zavěsil pod víko prostějovské branky. Kadaň tak porazila Prostějov 3:0, Jan Strmeň podruhé udržel čisté konto. Po bezbrankové první třetině, třetího vzájemného utkání, se ujala vedení Kadaň, která se během osmi minut druhé třetiny ujala tříbrankového vedení. Nejdříve se v přesilové hře trefil Karel Ton, který se ve 26.minutě zapsal i podruhé. Třetí branku vsítil Nicolas Hlava. Jenže domácí Jestřábi zabrali, ještě v druhé třetině snížili na rozdíl jediné branky a ve třetí třetině vyrovnali na 3:3. Zápas tak rozhodly až samostatné nájezdy - disciplína, která Kadani nejde. Domácí byli šťastnějším týmem a vybojovali si tak dva body.

Statistické okénko

Kadaň - Prostějov
Karel Ton (10+16)Nejproduktivnější hráč David Roupec (8+21)
Martin Šagát - 15 gólů Nejlepší střelec Marek Indra - 10 gólů
Karel Ton - 16 asistencí Nejlepší nahrávač David Roupec - 21 asistencí
Aleš Pavlas (1+17)Neproduktivnější obránce David Roupec (8+21)
Martin Mazanec - 79 TMNejtrestanější hráč Lukáš Duba - 82 TM

O zápase

Úvodní buly zápasu padne na led kadaňského zimního stadionu ve středu 21.1. v obvyklém čase 17:30. Pro ty z vás, kteří se nemohou dostavit na zápas osobně, bude připraven textový online přenos na webu onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM