Kadaň míří na led ústeckého Slovanu bojovat o důležité body

Jindřich Poledna | 11.01.2015 | |

Kadaň míří na led ústeckého Slovanu bojovat o důležité body

Po upracovaném vítězství na Benátkami čeká na Sportovní klub další utkání s týmem, který se nachází v tabulce pod námi. Tým z Ústí nad Labem má sice o 12 bodů méně než Kadaň, přesto doma moc často neprohrává. Kadaň tak má šanci zopakovat výkon ze 17.kola, kdy domácí Slovan porazila 3:1.

 
Náš příští soupeř sbírá bodíky opravdu pomalu. Z posledních sedmi utkání dokázal získat celkem 8 body za 2 domácí vítězství (Prostějov a Šumperk) a za dvě prohry v prodloužení (České Budějovice a Třebíč). Zajímavostí je, že v obou domácích zápasech, kde Slovan plně bodoval, nastřílel svým soupeřům shodně po osmi brankách.

Naposledy se ale Slovan vracel domů z kladenského ledu s výpraskem 6:1. O zápase bylo rozhodnuto již po první třetině, kterou vyhráli Rytíři jasně 4:1. Jedinou branku Ústí vsítil Roubík, který tak dostal Slovan do vedení 1:0! Zbylé dva góly padly v poslední třetině.

Sestava Ústí ze zápasu s Kladnem:Petrásek - Kolafa, Holomek, Vl. Brož, M. Vágner, K. Černý, Smetana, M. Zdvořáček - D. Tůma, Roubík, Rod - Baránek, J. Kloz, D. Merta - Budínský, M. Hanzl, T. Vávra - Pořický, Řídel, Gengel.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
8. Kadaň 41 19 1 7 14 109:100 66
11. Ústí nad Labem 42 16 1 4 21 121:138 54

Vzájemné zápasy v ročníku

Hosté z Ústí chytili opratě utkání pevně do svých rukou hned od začátku a ve 23. minutě vedli již 3:0. Jenže domácí tým se nevzdal. Po brankách Šagáta, Chlouby a Tona vyrovnal na 3:3! Z vyrovnání se však Kadaň neradovala dlouho. Hosté odskočili o 2 branky dvěma trefami ve 47. minutě. Kadaň snížila na 4:5 v 51. minutě zásluhou Darka Hejcmana. Ač domácí ke konci zápasu tlačili, další branku se jim již vsítit nepodařilo a skončila tak poprvé v této sezóně zcela bez bodu. To v druhém vzájemném utkání zabojovala ofenziva Sportovního klubu a v 1.třetině zápasu v Ústí vedla Kadaň 2:0, po brankách Jakuba Nováka a Dominika Tejnora. V polovině zápasu korigovali skóre domácí hráči, když využili přesilovou hru při vyloučení Romana Chlouby. Na 1:3 upravil ve 3.třetině po krásné akci Jiří Charouska Martin Kadlec. Konec zápasu byl velmi nervózní, rozhodčí vylučovali na obou stranách. Přesto Kadaň vítězství udržela a získala cenné 3 body. Třetí vzájemný zápas měl shodný výsledem s tím druhým. Hosté se sice dostali do vedení v 15.minutě, kdy využili nabídnutou přesilovou hru. Jenže to bylo z jejich strany na dlouhou dobu vše. Kadaň vyrovnala ještě v 1.třetině střelou Darka Hejcmana, vedení na domácí stranu strhl v druhé třetině Martin Kadlec a na rozdíl dvou gólů zvyšoval po chvíli v přesilového hře Martin Šagát. V poslední třetině nevyužil domácí tým dvouminutovou přesilovku 5 proti 3, přesto si zápas pohlídal a získal další 3 body za výhru 3:1.

Statistické okénko

Kadaň – Ústí nad Labem
Roman Chlouba (16+10)Nejproduktivnější hráč Jaroslav Roubík (29+22)
Roman Chlouba - 16 gólů Nejlepší střelec Jaroslav Roubík - 29 gólů
Karel Ton - 15 asistencí Nejlepší nahrávač Tomáš Rod - 30 asistencí
Jakub Trefný (3+13)Neproduktivnější obránce Tomáš Kolafa (5+17)

O zápase

Na ledě ústeckého Slovanu nečeká kadaňský tým vůbec nic jednoduchého. V posledním utkání sice dokázal Sportovní klub své srdíčko a vybojoval všechny tři body, jenže nevyužívání šancí, které Kadaň předvedla v posledních zápasech, by jí mohlo mrzet! Utkání začíná v pondělí 12.ledna v 18 hodin na ústeckém zimním stadionu, všichni fanoušci jsou srdečně zváni! Pro ty, kteří do našeho krajského města nepojedou, je připraven tradiční on-line přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM