Netradičně v pondělí zamíří na kadaňský led ústecký Slovan

Marcel Holl | 30.11.2014 | |

Netradičně v pondělí zamíří na kadaňský led ústecký Slovan

K a d a ň - Již toto pondělí, tedy 48 hodin po vítězném zápase na ledě Benátek nad Jizerou, čeká kadaňské hokejisty další nepříjemný soupeř. Bude se jednat o kdysi jednoho z favoritů první ligy, avšak stále nebezpečný Slovan Ústí nad Labem. Zápas třicátého kola začíná na zimním stadionu v Kadani v pondělí 1. prosince v 17 hodin a 30 minut! Přijďte proto podpořit domácí hokejisty!

 

HC Slovan Ústí nad Labem

Ústeckému souboru aktuálně patří devátá pozice v prvoligové tabulce. Kdysi jeden z favoritů zažívá sezónu, na jejímž počátku nebylo jasné, zda v Ústí zůstane dospělý hokej. Na konec se to povedlo, a tak může Slovan i nadále bojovat o body do tabulky první ligy. Aktuálně jich má na svém kontě 40. Tedy o devět méně než Kadaň.

Sedmá Kadaň do zápasu půjde v roli mírného favorita, čemuž odpovídají i výkony z minulého kola. Zatímco černožlutí si přivezli z Benátek tříbodovou výhru, tak Slovan podlehl rozjetým kladenským Rytířům. Avšak před tím svěřenci trenéra Macha posbírali tři vítězství v řade.

Sestava Ústí ze zápasu v Kladně: Volke - Kolafa, Holomek, Vl. Brož, M. Vágner, K. Černý, M. Zdvořáček (do 40. min.) - Budínský, Roubík, Rod - D. Tůma, J. Kloz, D. Merta - Pořický, T. Vávra, Kuchynka - Baránek, Hanzl, Gengel.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
7. Kadaň 29 14 1 5 9 76:63 49
9. Ústí n/L 29 12 1 2 14 79:95 40

Letošní vzájemné zápasy

Kadaň se se Slovanem utkala již v přípravě, tam byla bilance vyrovnaná, neboť oba celky vyhráli na kluzišti soupeře. V lize pak oba celky na sebe poprvé narazili již v 4. kole. Ústečtí hokejisté se od začátku chytli opratí velmi razantně. Vypracovali si dokonce tříbrankový náskok, který Kadaň dokázala dotáhnout. Dlouho se ale černožlutý soubor neradoval, neboť Slovan opět odskočil na dvoubrankový rozdíl. To už Sportovní klub dotáhnou nedokázal a díky trefě Darka Hejcmana jen korigoval na 4:5 ze svého pohledu.

V odvetě, která se odehrála 25. října v Ústí byla od začátku lepší Kadaň. Ta také zásluhou Jakuba Nováka a Dominika Tejnora vedla již 2:0. Domácí Slovan korigoval trefou Merty, avšak ve třetí periodě upravil na 3:1 pro Kadaň Martin Kadlec, jenž využil krásné akce Jiřího Charouska. Sportovní klub, tak vrátil svému soupeři pořážku z domácího zápasu.

Statistické okénko

Kadaň – Ústí n/L
Roman Chlouba (15+7)Nejproduktivnější hráč Jaroslav Roubík (22+14)
Roman Chlouba - 15 gólů Nejlepší střelec Jaroslav Roubík - 22 gólů
Karel Ton - 13 asistencí Nejlepší nahrávač Tomáš Rod - 21 asistencí
Aleš Pavlas (0+11)Neproduktivnější obránce Martin Vágner (0+12)

O zápase

Úvodní buly padne na kadaňském zimním stadionu toto pondělí 1.12. v tradičních 17:30. Přijďte podpořit černožluté bojovníky! Pro ty z vás, kteří se nemohou dostavit, bude připraven tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM