Kadaň míří na led zkušených Českých Budějovic

Jindřich Poledna | 28.10.2014 | |

Kadaň míří na led zkušených Českých Budějovic

Ačkoliv radost kadaňských fanoušků z třetího místa v tabulce ještě neodezněla, již ve středu se hraje další kolo. Kadaň zamíří bojovat o potvrzení své pozice na led Českých Budějovic. Kadaňskému týmu se v posledních zápasech herně dařilo, ale na ledě Motoru jej nečeká nic jednoduchého. Českobudějovičtí fanoušci připravují svému týmu téměř extraligovou atmosféru a Motor doma padl pouze dvakrát.

 

HC ČEZ Motor České Budějovice

České Budějovice hostily po dvou nevydařených zápasech tým Draků ze Šumperka. Na svém ledě vedli Jihočeši již 3:0, ale byli nedůslední v bránění a nechali hosty snížit až na 3:2. Hosté se drželi až do třetí třetiny, kdy Budějovičtí dokázali využít přesilovku pět na tři a vzápětí přidali ještě další branku.

Sestava Českých Budějovic v zápase proti Šumperku: Bláha – Punčochář, Kříž, Suchánek, Vráblík, Růžička, Chmelíř – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, Rob, Boháč – Bárta, Trummer.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
7. ČEZ Motor České Budějovice 17 8 2 1 6 56:47 29
3. Kadaň 17 9 1 3 4 43:37 32

První vzájemný zápas v sezóně

Domácí tým toužil před zápasem poprvé v sezóně vyhrát před svými fanoušky s plným bodovým ziskem. V 16.minutě Kadaň nasměroval k vytouženému cíli Jan Hammerbauer, který obkroužil branku a zavěsil pod horní tyč - 1:0. Jenže v polovině zápasu vyrovnal na 1:1 českobudějovický kapitán Straka. V poslední třetině se domácí dostali do dvou brankového trháku po trefách Romana Chlouby a Jakuba Nováka. Motor snižoval brankou z 53.minuty, na kterou odpověděl ještě v 58.minutě svou druhou trefou v utkání Roman Chlouba. Hosté však dokázali jen snížit na konečných 4:3, nepomohla jim ani hra bez brankáře. Kadaň se tak dočkala své první domácí výhry s plným počtem tří bodů a přeskočila českobudějovický Motor v tabulce 1.ligy.

Statistické okénko

ČEZ Motor České Budějovice - SK Kadaň
Tomáš Nouza (10+14)Nejproduktivnější hráč Karel Ton (4+10)
Josef Straka -11 gólů Nejlepší střelec Roman Chlouba - 8 gólů
Tomáš Nouza – 14 asistencíNejlepší nahrávač Karel Ton - 10 asistencí
Dan Růžička (3+7)Neproduktivnější obránce Aleš Pavlas (0+6)

O zápase ...

Z posledního zápasu proti Šumperku musel odstoupit nejproduktivnější obránce Motoru Dan Růžička a jeho účast v souboji s Kadaní je nejistá. O tom, jak je důležité toto utkání hovoří pohled na tabulku. Náš soupeř je v současné době na sedmém místě, ale na severočeský tým ztrácí pouhé 3 body. Kadaň by si mohla ziskem bodů pojistit místo na výsluní prvoligové tabulky. Začátek utkání je plánovaný na středu 29.října od 17:30. Nejen pro kadaňské fanoušky je připraven tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM