Maláč v brance Prostějova trápil kadaňské střelce

Jindřich Poledna | 16.02.2004 | |



Po výhře v Prpstějově chtěla Kadaň plně bodovat i doma. Největší překážkou jí však byl brankář Maláč, takže i dva body jsou přínosem.

 
22.kolo, sobota 29.11.2003
Sportovní klub Kadaň - LHK Jestřábi Prostějov  2:1p  (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 25. Pech Lukáš (Kajer Miloš , Pelán Pavel ), 63. Kuchler Jiří (Vobořil Milan , Stavenský Stanislav ) - 21. Černý Michal (Smejkal Filip , Ševčík Jiří ) . Rozhodčí: Jaroslav Kubeš - Zdeněk Novák, Radoslav Špringl. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 680.
Sportovní klub Kadaň: Fikrt - Vilášek, Kivoň, Chvojka, Vobořil, Klaus, Hlavatý - Stavenský, Kuchler, Derfler - Pelán, Pech, Kreuzman - Fořt, Müller, Kajer
LHK Jestřábi Prostějov: Maláč - Ševčík, Rekem, Šeda, Světlík, Vlček, Dvořák - Černý, Procházka, Smejkal - Streit, Šakarov, Antonovič - Jelínek, Kubiš, Janeček - Bařica, Hradecký J.

Komentář k zápasu

V prvním letošním vzájemném utkání zvítězila Kadaň na prostějovském ledě 3:2, na sever Čech tak jelo mužstvo trenérů Sršně, Zachara a Horáka s jasným cílem – oplatit soupeři porážku a přivézt si důležité tři body. Sebevědomí podpořila výhra v prodloužení v hanáckém derby. Do sestavy Prostějova se již vrátil uzdravený Procházka, naopak chyběl Zátopek, který si ze zápasu s Olomoucí odnesl pohmožděný krk. V první obraně jej nahradil Rekem, trenéři pak do hry nasadili vedle tří obran také čtyři útoky, když Michal Černý alternoval jak v první, tak i ve třetí řadě s Adamcem a Jelínkem.

Celé utkání se neslo ve vyrovnaném duchu, aby nakonec skončilo infarktovou koncovkou v prodloužení. Bezchybný výkon předvedli oba brankáři, kteří pochytali několik vyložených šancí a byli po právu vyhodnoceni nejlepšími hráči svých mužstev. Přitom na nedostatek práce si nemohli zdaleka stěžovat. Domácí brankář Fikrt musel zlikvidovat dvaatřicet střel, Maláč dokonce ještě o sedm více!

Úvod vyšel o něco lépe Kadani, která se mohla dostat do vedení, ale Maláč předvedl několik vynikajících zákroků, jednou mu pak pomohla tyč. Postupně se začali osmělovat i prostějovští hokejisté, tutovku Hradeckého ale zlikvidoval Fikrt.

Ve druhé třetině viděli diváci hokej nahoru-dolů. Hned po dvaapadesáti vteřinách šlo prostějovské mužstvo zásluhou Černého do vedení, domácí však kontrovali po necelých čtyřech minutách, kdy srovnal Pech. Další šance na obou stranách zůstaly nevyužity a tak i druhá třetina skončila nerozhodně.

Rozhodnutí měla přinést závěrečná dvacetiminutovka, před kterou hostující trenéři stáhli sestavu na tři útočné pětky (odpočívat zůstali Antonovič a Jelínek). Pokračovala vyrovnaná bitva, která už sice tolik vyložených příležitostí a pěkných hokejových akcí nepřinesla, ale i tak se oba týmy snažily strhnout zápas na svoji stranu. Deset minut před koncem padl do střely Světlík a zápas pro něj skončil.

Vítězná branka v normální hrací době nepadla a tak došlo na prodloužení. Na začátku třetí minuty nastaveného času napřáhl od modré Vobořil a jeho střelu dorazil do sítě Kuchler. Domácí si tak připsali do tabulky dva body, prostějovským hráčům zůstal jen jeden.

Jindřich Poledna
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM