Jaroslav Mrázek: "Tým funguje tak, jak má!"

Jindřich Poledna | 14.09.2014 | |

Jaroslav Mrázek:

Po vítězném utkání ve středočeských Benátchách nad Jizerou jsme požádali zkušeného obránce Jaroslava Mrázka o hodnocení zápasu a zeptali se ještě na některé další témata, která fanoušky ledního hokeje zajímají. Jeden z elitních kadaňských obránců také naznačil, že velmi mladý tým má chuť bojovat a ukázat své schopnosti, ač se s ním na přední příčky tabulky příliš nepočítá.

 

Jak byste hodnotil včerejší zápas?
Díky zisku tří bodů ho musím hodnotit pozitivně. Po dvou třetinách jsme vedli 3:0, opratě jsme drželi pevně ve svých rukou, jenže jsme si nechali zbytečně dát dvě branky. Sice jsme se pak trochu báli o výsledek, ale zvládli jsme si soupeře pohlídat.

Máte nějaké vzpomínky na místní stadion?
Po dnešku budu mít. Je to jen taková perlička – v přípravném zápase mi tu rozsekli bradu a v dnešním zápase mi jí 2 minuty před koncem rozsekli znovu. Ale to se už tak někdy stává. V Benátkách jsem hrál asi počtvrté, mám rád tyhle studené stadiony, protože je tu kvalitní led. V některých nových arénách není sice taková zima, jsou příjemnější pro diváky, ale trpí tu často právě kvalita ledu. V Benátkách se o celou plochu dobře starají, puky se odráží od mantinelů jak mají, na zemi nejsou žádné námrazky, které by změnily směr puku. Podobný stadion mělo Kladno, je otázkou, jak to bude vypadat na Kladně po té jejich rekonstrukci….

Kdo jsou vůdčí postavy týmu?
Takhle se to asi nedá brát. Každá pětka má své specifické úkoly, trenéři poskládali mladý tým proložený hráči s různými zkušenostmi. My se nekoukáme na individuality, jsme tým a pro nás je celý tým důležitý.

Co říkáte na trenérské duo, které v Kadani působí?
Všechny tři znám z loňské sezóny, kdy se snažili zachránit v Chomutově extraligu. Získali velké zkušenosti, které teď aplikují na kadaňský tým. Pokud plníme jejich úkoly, tým šlape dobře. Z mého pohledu jsou trenéři pro tým zvoleni velmi dobře a citlivě.

Jak Jak jste přijal situaci, že se přesouváte z Chomutova do Kadaně?
Přiznávám, že to ze začátku bylo malé zklamání. Ale bral jsem to pozitivně, protože jak Kadaň, tak Chomutov hrají v této sezóně první ligu. Tato soutěž je velmi vyrovnaná a já budu dýchat za tým, ať je to Kadaň nebo Chomutov. Svou práci odvedu minimálně na 100 procent, jsem součást týmu a všichni chceme uspět.

Kdo bude letos v 1.lize vévodit?
Předpokládám, že v popředí bude určitě Chomutov. Ale je více kvalitních týmů s dobrými hráči, které budou chtít být na špici – Kladno, České Budějovice, Jihlava. Jak jsem řekl, horní polovina tabulky bude hodně vyrovnaná. Určitě v ní bude hrát svou roli i Třebíč, která je po třech kolech zatím bezchybná. Zápasy s těmito týmy rozhodně nebudou jednoduché.

Mají Piráti reálnou šanci dostat se zpět do Extraligy?
Šance tam určitě je, jinak by do toho nešli! Musí jít od zápasu k zápasu, co nejlépe se umístit v základní části, aby měli co nejlepší výchozí pozici pro play-off. Tam musí dokázat své kvality a postoupit do baráže. Tahle „třetí malá sezóna“ bude asi nejtěžší, tam už je to buď a nebo. Piráti mají kvalitní tým a jsem přesvědčen, že se o postup poperou.

Jak funguje tým Kadaně z pohledu zkušeného obránce?
Tým funguje tak, jak má! Ale na všem se dá stále pracovat, vždy je proctor se v něčem zlepšovat. Hokej je hra chyb a je vždy otázkou, kdo jich udělá víc. V Kadani nevidím žádný problem, chceme se poprat o play-off, abychom neměli zbytečně problémy se záchranou. Rozhodně se chceme vyhnout pozicím týmů ohrožených sestupem.

Děkujeme za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM