Trenér Robert Kaše: "Tenhle tým má na playoff!"

Jindřich Poledna | 11.09.2014 | |

Trenér Robert Kaše:

Bývalý úspěšný hráč a odchovanec kadaňského hokeje Robert Kaše přijal před sezónou nabídku a funguje v trenérském triu seniorského týmu. Úspěšný trenér mládeže se tak stará o nejsledovanější hokejovou kategorii. Společně s Jaroslavem Beckem a Petrem Martínkem se budou snažit o co nejlepší výsledek v sezóně. Práce s mladým týmem ale nebude úplně jednoduchá.

 

Jaké máte pocity v pozici trenéra seniorského týmu?
Celou dobu jsem trénoval mládež, u A-týmu jsem druhým rokem. Musím uznat, že pocity mám kladné. Je to přeci jen jiná práce než s mládeží, musíte mít jít přístup. Já tím sbírám dalším cenné zkušenosti.

V čem jsou hlavní rozdíly trénování dětí a dospělých?
U dětí a mládeže mají hráči určité individuální schopnosti. Trenér jim musí vštěpovat především systém hokeje. Děti se učí být v kolektivu platným členem, být součástí týmu. Úkolem trenérů mládeže je připravit dítě na dospělý hokej. Dospělí hráči vědí, co chtějí, mají v hlavě srovnáno, co je jejich cílem. Dokáží zhodnocovat své zkušenosti, vyhodnotit situaci a přizpůsobit se jí. Především také vědí, co je v jejich možnostech.

Jak funguje spolupráce Beck – Martínek – Kaše?
Naše velká výhoda je, že se dokážeme doplňovat. Asi proto jsme spolu znovu. Společně jsme strávili konec loňské sezóny, kdy jsme se pokoušeli zachránit špatně rozehranou sezónu Pirátů. Máme podobný náhled na styl hokeje, který chceme hrát, dokážeme si vyhovět a podpořit se.

Fotografie: Robert Kaše, Petr Martínek, Jaroslav Beck
Fotografie: Robert Kaše, Petr Martínek, Jaroslav Beck

Jaké jsou Vaše úkoly v týmu?
S Jardou Beckem se staráme o útočníky, Radek Martínek má obránce. O některé dovednosti v tréninku se starám já, Jarda Beck má na starost systém hry. O rozbory videa soupeřů se stará Jarda Beck, vytahuje si segmenty sám, ty představuje hráčům.

Jak probíhá příprava na soupeře?
Zatím jsme se tolik na soupeře nesoustředili, hrajeme svůj hokej, kterým chceme soupeři vnutit náš styl hry. Tohle je pro nás mnohem přínosnější než se přizpůsobovat tomu, co chce hrát soupeř.

Jak jste prožíval 1.zápas v roli trenéra seniorského týmu Kadaně?
Kupodivu jsem byl v klidu. Nevnímal jsem žádný rozdíl mezi přátelákem a mistrovským utkáním. Věřím, že tým má sílu, věřím mu. Neměl jsem tedy nějaké obavy nebo trému.

Fungujete stále jako hokejový poradce svých synů?
Neřekl bych, že jsem poradce. O hokeji se samozřejmě bavíme, ale Kadaň hraje ve stejnou dobu jako Chomutov, takže kluky na živo nevidím. Ale sedneme si, kluci mi řeknou své pocity, co vyšlo nebo nevyšlo, já jim k tomu řeknu své... Funguju spíš jako psychická podpora.

Jak hodnotíte současný kadaňský celek?
Vytvořila se tu výborná parta, hráči vědí, co chtějí. Příprava vypadala moc dobře. Včera se tým dokázal semknout když se nedařilo, dvakrát jsme dokázali vyrovnat a málem jsme i vyhráli. Síla v mužstvu je. I když nám spousta fanoušků a odborníků nevěří, budeme se snažit vybojovat playoff. Tenhle tým na to má!

Děkujeme za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM