Kadaň oplatila Litoměřícím porážku, domů si veze výhru 3:2

Marcel Holl | 26.08.2014 | |

Kadaň oplatila Litoměřícím porážku, domů si veze výhru 3:2

Přesně 24 hodin po vítězném zápase s Crimmitschau nastoupil kadaňští hokejisté k dalšímu zápasu, tentokrát zajížděli do Litoměřic. První perioda branku nenabídla. Zato druhá třetina o utkání rozhodla, neboť Kadani se podařilo odskočit na dvoubrankový rozdíl. Nejprve Roman Ihňato proměnil trestné střílení a o pár minut později mířil přesně obránce Jakub Trefný. Ve třetí třetině nejprve domácí snížili, poté hráli powerplay. Tu využil Bronislav Andres. Následě se podařilo domácím pouze korigovat na 2:3 z jejich pohledu.

 
8.kolo, úterý 26.8.2014
Stadion Litoměřice - Sportovní klub Kadaň  2:3  (0:0, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 54. Málek, 60. V. Bílek (D. Bílek, Rys) – 31. Ihňato (TS), 37. Trefný (Jakub Novák), 59. Andres (Chlouba, Jíra). Rozhodčí: Vrzáček, Krob – Ševic, Folk. Vyloučení: 6:13 navíc J.Kolář (LTM) a J.Novák oba 5+DKÚ. Bez využití. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2,1:2,1:3,2:3.
Stadion Litoměřice: Král (Přikryl) – Bílek Dominik, Krstev, Plášil, Míka, Špelda, Šulc, Málek, Kolář – Rys Kalla, Bílek Vítězslav – Procházka, Schwamberger, Dvořáček – Novák, Švagrovský, Ondráček – Doležal, Antončík, Ahn.
Sportovní klub Kadaň: Mouček (Hanuljak) – Opalek, Mrázek, Stehlík, Trefný, Pavlas, Dobrovolný – Andres, Chlouba, Jíra – Novák, Charousek, Novák – Ihňato, Hammerbauer, Lehner – Tatar, Macháček.

Komentář k zápasu

První rozruch na obou stranách přišel po zhruba čtyř minutách hry. Nejprve vyrazili Kadaňští do rychlého brejku poté, co získali puk na své modré čáře. Domácí obrana ale odolala. Následně nahazoval kotouč na Moučka Jakub Kolář. Nahozený puk ještě na cestě k brance hostů změnil směr, ovšem mezi tři tyče těsně nezamířil. V polovině prvního dějství sehráli domácí hráči pohlednou akci, kterou zakončoval Antončík. Korejský útočník Ahn zavezl puk do třetiny, předal jej Krstevovi, který s ledovým klidem po kličce na modré čáře posunul kotouč právě k Šimonu Antončíkovi. Ten se protáhl až před brankoviště, ale s bekhendovou kličkou úspěch nesklidil.

Druhá polovina zahajovací části přinesla řadu trestů a v pěti na obou stranách se příliš nehrálo. Při hře ve čtyřech připravil Dominik Bílek šanci pro Jiřího Ryse. Litoměřický forvard zcela sám před brankou tečoval nabídku svého spoluhráče, ale také tentokrát se síť za Moučkem nerozvlnila. Minutu před odchodem do kabin se ve vlastním oslabení rozjel po levém křídle kadaňský Chlouba. Tísněn Schwambergerem ale nezakončil příliš razantně a Král jeho bekhend zachytil do náruče.

Necelou minutu po návratu ze šaten přišla nadějná šance domácích. Vítězslav Bílek si počkal na najíždějícího Procházku, který bez přípravy vypálil z vrcholu kruhů. Kadaňský gólman se ale stačil přesunout a ránu domácího mladíka zneškodnit. Následně ujel litoměřické obraně Andres. Vsadil na kličku do forhendu avšak ztroskotal na pravém betonu Tomáše Krále.

Při vyloučení kadaňského veterána Jíry ve 26. minutě si domácí otevřeli střelnici a vytrvale pálili na Moučka. Ani jedna rána litoměřických obránců se ale neujala, ačkoliv měl Mouček několikrát velké starosti. Ve 31. minutě zastavil Plášil nedovoleně unikajícího Ihňata a rozhodčí nařídil trestné střílení. Hostující hráč sice na okamžik ztratil kontrolu nad kotoučem, ale nakonec dokázal zakončit a dokonce úspěšně. Brankáře Krále prostřelil pod vyrážečkou. O pět minut později mohli kadaňští zvýšit. Po nečekaném odrazu od plexiskla po Králově vyhození se puk dostal k Andresovi, který jej ihned poslal na branku. Domácí brankář se ale stačil včas vrátit do brankoviště.

Ve 37. minutě se už ale hosté dočkali a odskočili Stadionu na rozdíl dvou branek. Trefný napřáhl na modré a kotouč zapadl do pravého horního růžku domácí svatyně. V úvodu třetí třetiny se ke dvojnásobnému zakončení dostal Jaroslav Kalla, ztroskotal však na betonech hostujícího gólmana a dvoubrankové vedení Kadaně tak trvalo i nadále.

Stadion se stále tlačil do útoku a zasypával Moučka množstvím střel. Často ale chybělo potřebné štěstí jako po střele Vítězslava Bílka, který z pravého kruhu zamířil pouze do tyče. Ani Jiří Rys neprostřelil strážce kadaňské branky poté co byl sám na hranici brankoviště a stejně dopadl také Ondráček. Kromě zmařených brankových příležitostí došlo také na menší potyčky, které však rozhodčí nenechali bez povšimnutí a ihned jejich aktéry posílali na trestné lavice.

Už se zdálo, že se utkání dohraje za stavu 0:2, když Dominik Málek nahazoval kotouč po levém mantinelu do kadaňské třetiny. Brankář Mouček se vydal zastavit jej v rohu, puk ovšem změnil o hrazení směr a namířil si to k překvapení všech rovnou do odkryté sítě.

Pokud byly všechny předcházející potyčky ve třetí třetině mírné a pohotově rozehnány rozhodčími, tak v 57. minutě si to Jakub Kolář s Jakubem Novákem rozdali v pravém boxerském souboji. Vítězně z něj vyšel domácí hráč, který svého soka položil na lopatky. V posledních dvou minutách se ještě dvakrát měnilo skóre, po jednom gólu na obou stranách. Nejprve Andres potrestal pokus domácích o hru bez brankáře, poté však odpověděl Vítězslav Bílek tvrdou a přesnou ranou po nabídce Dominika Bílka. To bylo z regionálního derby vše a domácí tak utrpěli porážku 2:3.

Marcel Holl, Miroslav Kejmar
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM