Další zastávkou Kadaně bude Ústí

Jiří Novotný | 13.08.2014 | |

Další zastávkou Kadaně bude Ústí

K a d a ň - Dvouzápasové venkovní turné ve čtvrtek zakončí duel na ledě ústeckého Slovanu. Svěřenci kouče Becka budou chtít navázat na úterní výhru v Benátkách, které přehráli 3:1. Navíc Slovanu mají co oplácet! První vzájemný duel v Kadani ovládl celek z krajského města poměrem 1:3. Úvodní buly zápasu padne ve Zlatopramen Areně tento čtvrtek v 18:00, jeho průběh můžete sledovat přes textový online přenos.

 

Ústecké trable

Ústečtí Lvi, ještě nedávno elitní prvoligový klub, byli kvůli mnohamilionovým dluhům posláni do insolvence a na jejich torzu přes léto vznikl nový subjekt, jenž se vrátil k původnímu názvu - Slovanu. Projekt Slovan, pod nímž jsou podepsáni ústečtí patrioti v čele s Janem Čalounem, však nadále bojuje s hýřivou minulostí Lvů. Aby ústečtí hokejisté v září vyjeli na prvoligová kolbiště, musí splatit jejich závazky ve výši devíti milionů korun. Největší problémy nyní Slovanu způsobují dva rebelující hokejisté, kteří nekývli na snížení dluhu.„S většinou kluků jsme domluveni, že nám odspustí 50 až 60 procent dluhu. Jenže dva hráči nám to odmítli. Řekli, že chtějí plnou částku,“líčil v rozhovoru pro MF DNES Jan Čaloun.„Někteří z nich, co kývli na snížení dluhu, už nějaké částky dostali. Ale když na to ti dva nepřistoupí, ostatní už nic nedostanou, protože se skončí. Tihle dva se vůči ostatním zachovali hrubě a přijde mi to sobecké. V podstatě zahubí hokej,“ mrzí Čalouna, jmenovat však nechtěl. Pokud rebelové na nabídku nepřistoupí, Slovan nebude vpuštěn do sezóny a v Ústí by se hrála 2. liga, v nejhorším případě jen krajský přebor. Domluví-li se však obě strany, vidí Čaloun budoucnost optimisticky.„Máme slíbené peníze na oddlužení, bez kterého by byl rozjezd jednodušší. Věřím, že další sponzory seženeme.“ Slovanu pomáhají i rozhodčí, kteří všechny přípravné zápasy odpískají bez nároku na odměnu. Klub navíc uzavřel smlouvu s Městskými službami na pronájem ledové plochy. Smlouva však neobsahuje pronájem multifunkčí kostky nad ledem, jejíž provoz by beztak šponoval už takhle dosti napjatý ústecký rozpočet.

Dosavadní přípravné zápasy Slovanu

Ústečtí hokejisté mají za sebou teprve dva přípravné duely. V tom prvním zajížděli do Kadaně a na úvod si připsali povzbudivou výhru 1:3. Skóre zápasu otevřel Markulinec, ve 29. minutě na něj navázal Pořický. Na začátku třetí třetiny sice vykřesal naději Jíra, ale za hosty pečetil do prázdné branky Gengel. O dva dny později přijel do Ústí jeho odvěký rival z Chomutova. Slovan exligistu notně potrápil a nebyl daleko od vítězství. Jako první se v 18. minutě trefil ústecký Zdvořáček, ve 26. minutě zvýšil na 2:0 Smetana. Piráti zabrali až v závěru a vyrovnání zařídli jejich dvě nové zámořské akvizice. V 52. snížil Mario Scalzo a o šest minut později srovnal skóre Greg Moore. O vítězi musely rozhodnout až samostané nájezdy, ve kterých rozhodl hostující Květoň. Za Piráty odchytal celý zápas Jan Strmeň a v útoku se představily známé kadaňské tváře - Ton, Chlouba, Chrpa, Charousek či Hlava. Byť šlo jen o přípravný zápas, do hlediště si našlo cestu více než 600 (!) diváků.

Z ústecké kabiny

Hráči Slovanu, posíleni výhrou v Kadani a statečnému výkonu proti Chomutovu, si na Kadaň věří. Potvrzují to slova útočníka Davida Tůmy: „Budeme chtít proti Kadani zvítězit. Doufám, že nás do Zlatopramen Areny přijde podpořit co nejvíce diváků. Pokud bude zápas stejný jako v Kadani, mají se fanoušci na co těšit. Řezalo by se to a utkání by mělo parametry play-off,“ hlásil na klubovém webu ústecký odchovanec.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM