Druhý zápas v připravě. Do Kadaně přijede obrozený ústecký Slovan

Marcel Holl | 03.08.2014 | |

Druhý zápas v připravě. Do Kadaně přijede obrozený ústecký Slovan

K a d a ň - Svěřence trenéra Becka čeká v úterý 5.srpna od 18:00 hodin druhé domácí přípravné utkání v řadě. Soupeřem Kadaně bude tentokráte Ústí nad Labem, které prošlo obrozením klubu. První bule prvního severočeského derby v novém ročníku padne na kadaňský led v 18 hodin.

 

Nový tým, nové logo, nové vedení

Ústí prošlo během letní přestávky obrozením klubu. Akciová společnost Slovan Ústečtí lvi se dostala do mnohamilionových dluhů, a tak se klub dostal do problémů, z nichž ho, alespoň částečně, vytáhli ústečtí patrioti v čele s Janem Čalounem, který od začátku června vykonává funkci sportovního manažera klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Jak již název vypovídá, tak ústecký hokej se po dvanácti letech vrací k původnímu pojmenování. Kromě toho vzniklo i nové logo. "Logo připomíná znak finské hokejové reprezentace. Ve Finsku jsem dlouho působil a jsem touto hokejovou zemí velmi inspirován. Rád bych prvky z Finska předával dál a pracoval s nimi v Ústí. I proto jsme se rozhodli pro takové logo," řekl po odhalení nového klubového symbolu Jan Čaloun, který se na tvorbě loga sám podílel.

Roubík zůstává, naopak skončil Orct či Alinč

S Jaroslavem Roubíkem jako hlavním lídrem a několika zkušenými posilami či navrátilci vstoupí obrozený ústecký Slovan do nové sezóny 2014-2015. Ústeckou kabinu po minulé sezóně opustila řada hráčů. Někteří zamíříli do extraligy (Sklenička, Hanzl, Vaněk), některým skončila smlouva či hostování (Motejlek, Procházka, Vobořil, Alinč, Dostálek, Videlka, Dlouhý) a z klubu odešli. Z Ústí odešel i matador Zdeněk Orct, který ukončil kariéru a bude nově trénovat brankáře extraligového Litvínova. Naopak do kabiny Slovanu se vrátil ústecký rodák, brankář, Martin Volke. Z Havlíčkova Brodu přišli zadáci Kolafa s Vágnerem, z Litoměřic zase další rodák z krajské metropole Vít Budínský. Další zkušenou posilou je forvard Ladislav Gengel, který prošel několika prvoligovými štacemi či si zkusil i extraligu v barvách Vsetína či Mladé Boleslavi.

Problémy s letní přípravou

Dluhy akciové společnosti se dotkly i letní přípravy. Nejprve 5.května akciovka společnou přípravu zrušila, hráči se měli připravovat individuálně a pak následně začátkem června společně trénovat. Nakonec ale ke společným tréninkům došlo daleko dřív. Již 9.5. zahájil Slovan společnou letní přípravu. „Pan Evan z občanského sdružení HC Slovan Ústečtí Lvi - mládež oslovil hráče s tím, že chtějí hokej v Ústí zachovat. Hokejisté s tím souhlasili a tak trénují. Nám trenérům řekli, abychom tu přípravu vedli a my s tím souhlasili,“ vysvětlil účast svých svěřenců na skupinovém tréninku 9.května trenér Skrbek. Díky této pomoci jednoho z mužů, kteří se starali a starají o obrození zadluženého klubu se mohli hráči týmu z krajské metropole připravovat na novou sezónu společně. Po absolvování tréninkových dávek na suchu, dostali hráči dovolenou, po nichž se sešli k tréninkům na ledě. Poprvé trénoval Slovan na ledové ploše 28.červnece. Avšak nebylo tomu v domácím aréně ale na stadionu v sousedním Děčíně, neboť v Ústí se led teprve chystal.

K utkání...

Pro Kadaň to bude druhé přípravné utkání. Naopak u Slovanu se bude jedna o první zápasovou prověrku před startem první ligy. A co od toho očekává domácí trenér Jaroslav Beck a útočník Jan Müller? „Zápas s Ústím už bude zápas, kde nastoupí dvě těžké váhy proti sobě. V zápase s Vary jsme přeci jen měli malinko věkovou převahu. Takže od toho čekáme kvalitního a těžkého soupeře pro naše kluky. Asi budeme mít nejmladší tým v lize, takže čekáme kvalitní zápas. Pro nás to bude zkušenost a test, co tento tým v tomto věkovém složení zvládne,“ říká lodivod kadaňské střídačky. Jeho svěřenec doplňuje: „Myslím si, že to bude trošku jiný zápas. Budou to hrát trošku zkušeněji než tihle mladí kluci z Varů. Takže se na to musíme pořádně přípravit. Máme na to pár dní to vyladit, zejména napadání v té větší třetině. Bude to jiné a musíme hrát trošku více aktivněji než na začátku s Vary.“ Přijďte se tedy podívat na první severočeské derby v novém ročníku. V úterý 5.srpna od 18 hodin v Kadani!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM