Druhá třetina rozlouskla utkání

Martin Gahler, Míša Sládková | 22.01.2005 | |



Kadaň potřebuje nutně bodovat. S jednoznačným cílem si to namířila do Hradce Králové. První dvacetiminutovka utkání na hradeckém ledě skončila vyrovnaně 1:1, zásluhou branky Lukáše Pecha. V tento okamžik se dalo ještě o vítězi spekulovat. V druhém dějství se však vlnila síť a rozsvěcelo červené světlo jen za kadaňskou brankou. Hradec odskočil již na 4:1. Nic není ztraceno! S touto myšlenkou se vstupovalo i do třetí třetiny. Úvod vyšel lépe Severočechům. Snížili na 2:4, ale poté se opět prosadili Hraděčtí a na zvrat v utkání nestačila ani Tvrdkova branka v 57. minutě. Kadaň se domů vrací bez bodu po prohře 3:5.

 
43.kolo, sobota 22.1.2005
Královští lvi Hradec Králové - Sportovní klub Kadaň  5:3  (1:1, 3:0, 1:2)
Branky: 9.Vondráček (Martinec), 25.Kolafa (Kacíř, Mečiar), 29.Roubík (Beck, Kacíř), 32.Martinec (Suchý, Korhoň), 49.Roubík (Kacíř) - 18.Pech (Klaus), 46.Žák (Derfler), 57.Tvrdek (Klaus, Pech).
Vyloučení: 5:6, navíc Cetkovský (HKR) a Postl (KAD) 10.min OT.
Využití: 2:1. Rozhodčí: Souček – Kiss, Špringl. Diváci: 1522.
Střely na branku: 39:31.
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3.
Královští lvi Hradec Králové: Hylák (Navrátil) - Mečiar, Kolafa, Suchý Petr, Linhart, Táborský, Hendrich, Pazdera, Šeda - Kacíř, Roubík, Beck - Červenka, Martinec, Vondráček - Cetkovský, Domin, Korhoň - Heřman, Luštinec, Potůček.
Sportovní klub Kadaň: Jež (Hübl) - Pospíšil, Klaus, Špelda, Meňhart, Vobořil, Staněk - Tvrdek, Pech, Kajer - Polák M., Kuchler, Polanský - Žák, Jabrocký, Postl - Stavenský, Hlusička, Derfler - Kreuzman, Pelán.

Komentář k zápasu

První třetina nabídla rychlou hokejovou podívanou s řadou šancí obou týmů. Branku viděli diváci ale až v 9. minutě, poté co překonal Petra Ježe po přihrávce Tomáše Martince Roman Vondráček. Hlavní rozhodčí si ještě vyžádal konzultaci s brankovým kolegou o regulérnosti prvního gólu Energetiků, ale tu hned zády uznal. Východočeské ochozy tleskaly zejména rychlé akci hradeckých ze druhé poloviny třetiny, to po bleskové výměně puku všech členů druhé formace prověřil brankáře Ježe bombou Roman Červenka. Kadaň se dočkala vyrovnání v závěru úvodní části, při své první přesilové hře. Od modré pálil Martin Klaus, puk se zastavil ve sněhu u pravé Hylákovy tyče odkud ho dorazil do jeho branky Lukáš Pech.

Do prostřední části měli znovu aktivnější nástup hosté, ale jejich tlaku vystavil stop Tomáš Kolafa, který v závěru dvojnásobné přesilové hry hradeckých nedal Ježovi bombou od modré sebemenší šanci. Ve 29. minutě přihrával Patrik Beck před branku na volného Jaroslava Roubíka a ten našel skulinku mezi betony kadaňského brankáře – 3:1. Brankový účet Energetiků ve druhé třetině uzavřel Tomáš Martinec, když pohotově z otočky dorazil za Ježe puk jím předtím vyražený. Kadaň očividně rychlé góly Hradce zaskočily, a tak byl s postupem času na ledě pouze „jeden“ tým a diváci se kochali krásnými akcemi svého celku, který po čtyřiceti minutách zcela po zásluze vedl 4:1.

V závěrečné třetině domácí v tempu trošku polevili a Kadaň toho hned využila ke snížení, přesnou přihrávku Petra Derflera přesně zakončil Zdeněk Žák. Poměrně vlažné hradecké hráče uklidnil až druhou trefou v utkání Jaroslav Roubík, jenž ve 49. minutě proměnil druhou přesilovou hru Energetiků. Poslední slovo v utkání měli hosté, ti upravili na konečných 5:3 poté, co se hradeckým obráncům ve středním pásmu natolik zamotal puk, až se Kamil Tvrdek dostal do sóla a přesnou trefou pod horní tyč překonal Hyláka potřetí. Východočeši ale důležité utkání s houževnatou Kadaní zvládli a po zásluze si připisují do tabulky další tři body.

Daniel Višňák, Marek Mikeš, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Hradec Králové): Ze začátku to bylo vyrovnané utkání. Na nás byla trošku vidět nervozita. Zase tak dobře jsme nebruslili, pohyb nebyl ideální. Ve druhé třetině jsme to však zlepšili, určitě nám k tomu pomohla využitá přesilovka pět na tři. Důležité byly i potom přidané dvě branky a náskok 4:1. Zápas jsme nakonec dotáhli i přes některé takové slabší momenty v té třetí třetině celkem v poklidu do vítězného konce.

Alois Chlustina (trenér Kadaně): Přijeli jsme do Hradce neprohrát, což se nám po první třetině dařilo. Inkasovali jsme branku na 1:0 po naší hrubé chybě Standy Stavenského, kterého jsem za tuto chybu a nemístné poznámky na střídačce vyhodil do šatny. Přesto jsme dokázali vyrovnat. Do druhé třetiny jsme šli s úkolem nedostat gól, což se nám nepodařilo. Po zbytečných vyloučeních při přesilovce pět na tři jsme inkasovali na 2:1 a za další čtyři minuty znova a poté už to bylo 4:1 a bylo prakticky po zápase. Chtěli jsme ještě dát do desáté minuty třetí třetiny na 4:3, to se nám z části dařilo, snížili jsme na 4:2, ale pak inkasovali na 5:2 a bylo už rozhodnuto.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM