Bylo to těžké utkání, shodli se všichni

Míša Sládková | 20.01.2005 | |



Tři body doma, play-off na dostřel. A nemalou měrou k tomu přispělo středeční utkání s Opavou. V opavském dresu hraje několik kadaňských „starých známých“. Utkání mělo možná i pro ně zvláštní význam. Jak vypadalo střetnutí v očích Romana Šlupiny, Petra Ježe, Miloše Kajera (na snímku) a Kamila Tvrdka?

 
Roman Šlupina odehrál utkání v brance Opavy, která bodů nemá na rozdávání. Naopak, každý bod znamená hodně. ”Myslím si, že jsme zde zbytečně prohráli. Alespoň bod jsme uhrát mohli, šancí jsme na to měli dost. Hráli jsme venku, Kadaň nám třikrát ujela a třikrát dala branku, což by se nemělo stávat. Měli bychom hrát z obrany, ale to jsme nesplnili a proto jsme prohráli."

Na stadionu se několikrát ozvalo od domácích fanoušků skandování jeho jména. Opavský muž s maskou není v Kadani žádným neznámým. Nějaký čas oblékal černožlutý dres. Má to pro něj nějaký význam? "Pokaždé když do Kadaně přijedu, chci podat co nejlepší výkon a když fanoušci vyvolávají moje jméno, velmi mě to těší. Jsem rád, že na mě nezapomněli a že jsem něco dokázal za tu dobu, co jsem zde působil."

Většinu severočeského kádru tedy dobře zná, zejména jejich techniku. Je pro něj někdo opravdovým oříškem? "Já se nezaměřuji na některé hráče, je to pro mne jeden mančaft a každý je nebezpečný."

Jeho šťastnější protějšek, kadaňský Petr Jež se stal hráčem utkání a navíc si dokonce připsal gólovou asistenci. Jeho radost byla takřka nepřehlédnutelná. "Zdálo se mi, že to bylo velmi těžké utkání," vypotil ze sebe domácí brankář jedinou větu. Ve druhé třetině vstřelila Opava svou jedinou branku. A to ještě spornou, jelikož červené světlo se nerozsvítilo. "Já jsem gól neviděl, ale kluci říkali, že byl."

Kapitán Kadaně Miloš Kajer byl na ledě hodně vidět. Předvídal vývoj zápasu? "Věděli jsme, že to bude urputné, protože Opava hraje více méně o záchranu. Pořád sice mají několik bodů navíc, ale my hrajeme o playoff, věděli jsme že to bude tvrdé. Naštěstí jsme dali první branku a poté už se všechno odvíjelo v náš prospěch." Po tomto utkání mu přibudou do kanadského bodování body za dvě branky. Své zakončení popisuje s úsměvem. "Krásně jsme s Pecháčkem ujeli, nádherně mi to dal přes beka a já už jsem měl před sebou pouze prázdnou bránu." Druhý gól padl při power play, opět v kombinaci s Lukášem Pechem. "Bylo to velmi podobné první brance. Nastřelil tyčku, já už jsem jen dorážel. Mohl dát gól on, přál jsem mu to."

"Bylo to hodně těžké utkání." Tato věta zazněla i od jednadvacetiletého forvarda Kamila Tvrdka. "Jsme rádi s klukama, že jsme to nakonec udřeli. Tři body jsou pro nás zlaté." Do statistik se i on zapsal dvěma brankami. "Nejprve jsem ujel bekům a v oslabení jsem dal branku. Na druhý gól mi nahrával Lukáš Pech. Já jsem mířil nad víko a vyšlo to."

Atmosféra utkání byla nasycena kontumací. Dotklo se to hráčů nějakým způsobem? "Vzalo nás to, body potřebujeme jako sůl. Ale nedá se nic dělat. Musíme hrát dál, do konce sezóny a uvidíme jak to dopadne. Myslím, že na play-off máme."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM