Kadaň zakončí sezónu tam, kde jí započala, tedy v Ústí nad Labem

Marcel Holl | 25.03.2014 | |

Kadaň zakončí sezónu tam, kde jí započala, tedy v Ústí nad Labem

K a d a ň - Hokejisté Sportovního klubu mají před sebou poslední zápas sezóny 2013/14. Jejím soupeřem bude celek z krajské metropole, tedy ústecký Slovan. Oba celky již mají, společně s českobudějovickým Motorem a Šumperkem, jistotu záchrany první ligy i pro příští ročník. Kadaňští mají svému sokovi co vracet, neboť v prvním utkání v play-outu prohráli na domácím ledě 2:3, i když dvakrát využili přesilovku 5 na 3. Zápas desátého kola play-outu startuje ve Zlatopramen aréně 26.3. od 18:00 hodin.

 

HC Slovan Ústečtí Lvi

Založeno: 1945
Stadion: Zlatopramen Aréna (kapacita 6 500 diváků)
Webové stránky klubu: hcusti.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo po základní části, semifinále play-off 1.ligy
Trenér: Milan Skrbek
Bilance v play-outu: 4-1-1-3

Sestava z posledního utkání: Petrásek - K. Černý, Smetana, Grin, Holomek, Vl. Brož, T. Procházka, M. Zdvořáček - V. Meidl, M. Hanzl, Vávra - Dostálek, Videlka, Pořický - Baránek, D. Merta, Kuchynka.
___________________________________________________________________

Ústečtí lvi hájí před posledním kolem skupiny o baráž druhou pozici s tříbodovou ztrátou na vedoucí Šumperk. Slovan začal play-out na domácím ledě s Berounem a prohrál s Medvědy 2:4. Následně si celek z krajské metropole připsal dvě tříbodové vítězství, když porazil České Budějovice (1:3) a Most (6:3). Ve středu 5.března ale Lvi nestačili doma na Draky ze Šumperka a prohráli 3:4 po samostatných nájezdech. Následně dokázali získat tři body v Kadani (2:3) a po dvou bodech brali ze zápasu v Berouně (2:3sn). Poté následovala domácí porážka s Českými Budějovicemi (2:5) a výhra na ledě beznadějně posledního Mostu - 1:2. V sobotním utkání o průběžné vedoucí místo play-outové skupiny nestačili Lvi na Draky ze Šumperka a z jejich hájemství si odvezli prohru 4:2.

Statistiky Lvů v play-outu

Nejproduktivnějším hráčem Lvů ve skupině o udržení je zatím s jedenácti body Martin Hanzl, který má na kontě čtyři branky a sedm nahrávek. Hned za ním s devíti kanadskými body Václav Meidl. Z beků si zatím nejlépe vede Milan Vobořil, jenž nashromáždil 5 bodíků (1+4). Nejvíce trestaný hráč ústeckých je s 14 trestnými minutami Vladimír Brož.

V ústeckém brankovišti se zatím vystřídali dva brankáři. S úspěšností 93,28% a s devíti inkasovanými brankami ze 134 střel vede Jan Dlouhý. Druhým brankářem, který se objevil v ústeckém brankoviště je Michael Petrásek, jenž má úspěšnost 92,86% a 16 inkasovaných branek z 224 střel.

K zápasu...

Pokud vás zajímá, jak si povedou černožlutí bojovníci v bitvě se Slovanem, můžete dorazit přímo na ústecký zimní stadion, nebo sledovat tradiční online přenos. Zápas startuje v 17:30 hodin a co si o něm myslí mladý útočník Jakub Novák? „Bude to úplně poslední zápas sezóny, takže budeme chtít vyhrát. Ústí taky bude chtít vyhrát, přece jenom hraje doma a budou se chtít se sezónou rozloučit vítězstvím. I když nechtěli jsme hrát play-out, ale bohužel, se stává. Budeme chtít aspoň poslední zápas sezóny vyhrát, když se nám domácí nepovedl.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM