Poradíme si s Draky ze Šumperka?

Jiří Novotný | 11.03.2014 | |

Poradíme si s Draky ze Šumperka?

K a d a ň - Ve skupině o baráž se ve středu rozehraje již 6. kolo z deseti celkových. Černožlutí se v něm pokusí napravit sobotní zaváhání s ústeckým Slovanem, rival z krajského města si odvezl tři body za výhru 2:3. Tentokrát na sever Čech přijede Salith Šumperk. Draci se v tabulce play-out nacházejí na třetím místě, na předposlední Beroun, který aktuálně spolu s Mostem drží barážového černého Petra, má pouze jednobodový náskok.

 

Salith Šumperk

Založeno: 1945
Stadion: Zimní stadion Šumperk (kapacita 3 500 diváků)
Webové stránky klubu: hokejsumperk2003.cz
Umístění v poslední sezóně: 11. místo
Trenér: Radek Kučera
Bilance ve skupině o baráž: 1-2-0-2

Sestava z posledního utkání: Štůrala - Holík, Starý, Sedlák, Tesařík, Novotný, Gewiese - Haas, Plášek, Půhoný - Brunec, Žálčík, Popelka - Staněk, Moskal, Cink - Langr, Chomič. ___________________________________________________________________

Salith vstoupil do skupiny o udržení domácím zápasem s Kadaní, který po nájezdech vyhrál poměrem 4:3. K dalšímu zápasu se svěřenci kouče Kučery vydali do Berouna a utkání skončilo stejným výsledkem jako zápas s Kadaní. Medvědi, kteří se sápou z barážové pasti, šumperské Draky před necelou stovkou diváků přetlačili 4:3. Poté na Moravu zajížděly České Budějovice, které si před začátkem sezóny jistě nepředstavovaly, že jejich nově vybudovaný tým bude bojovat o holé přežití. V Šumperku každopádně příliš dobrý dojem nezanechaly a odvezly si vysokou porážku 8:2. Ve 4. kole skupiny o udržení Šumperk cestoval do Zlatopramen arény, kde svá domácí utkání hrají lídři skupiny - Ústečtí Lvi. Salithu se podařilo navázat na povedený výkon s Českými Budějovicemi a získal dva body za výhru 3:4 po nájezdech. V minulém kole ovšem Draci zakopli s odepsaným Mostem. Beznadějně poslední tým v Šumperku vyhrál 3:5, k vítězství mu pomohl brankář Hanuljak. „Nejvíce mě dneska naštvalo, jak k utkání hráči přistoupili. My si v šatně něco říkáme, v jiných zápasech to zvládneme. Ale pak to nejsme schopní zopakovat v domácím zápase s Mostem,“soptil na webu Šumperka trenér Radek Kučera.

Zajímavosti k zápasu

Vzdálenost mezi městy: 350 kilometrů dělí Kadaň a Šumperk. Naše město je dokonce nejvzdálenější destinací, kam Draci zajíždí. Hráči v autobuse stráví několik hodin, což se může podepsat na jejich výkonu. Bude to výhoda pro Kadaň? Šumperk se vůbec v play-outu hodně nacestuje. Mimo Kadaně navštěvuje také další podkrušnohorská města - Most a Ústí. Nepříjemná je rovněž cesta do Českých Budějovic, za rohem není ani středočeský Beroun.

4:3 - oblíbený výsledek Šumperka: Ve skupině o baráž zatím Draci odehráli 5 zápasů, z toho 3 skončily tímto výsledkem. Po nájezdech takto porazily Kadaň a Ústí, po základní hrací době podlehly Berounu.

Šumperk na Kadaň umí: Salith nás letos čtyřikrát porazil, pokaždé jednogólovým rozdílem. V posledním vzájemném měření sil v základní části byla sice úspěnější Kadaň, Šumperk však tuto porážku odčinil v úvodním kole play-out.

Statistiky

Ve skupině o udržení se role lídra ujal nejzkušenější Drak - veterán Karel Plášek. Ten se sedmi body (1+6) vévodí statistikám forvardů. O bod méně (4+2) má mladý Lukáš Žálčík. U statistik Šumperka již asi nikoho nepřekvapí, že nejvíce bodů má na kontě obránce. Ofenzivní zadák Tomáš Sedlák si dokázal připsat už 8 bodů (4+4), spolu s Žálčíkem je nejlepším střelcem týmu.

Brankovišti vládne pevnou rukou Tomáš Štůrala. Jasná jednička týmu v play-outu zasáhla do všech duelů, její úspěšnost činí 88,49%. Jeden start (15 minut) si připsal také náhradník Vajner.

Zápas

Důležité utkání mezi Kadaní a Šumperkem je na kadaňském zimním stadionu naplánovano na středu 12.3. od 17:30. Přijďte podpořit naše hokejisty, hrozba baráže je nepříjemně blízko!
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM