Vítězslav Pelc: "Po hokeji se mi už hodně stýská."

Marcel Holl | 06.03.2014 | |

Vítězslav Pelc:

Na začátku ročníku se v kadaňském dresu vcelku pravidelně objevoval i zadák VÍTĚZSLAV PELC. Od prosince ale tento urostlý zadák marodí s ramenem, takže nemůže do hokejových bojů zasáhnout. Jsem už delší dobu zraněný a po hokeji se mi už hodně stýská, říká mladý obránce, který letos naskočil do 14 prvoligových zápasů.

 

Jsi po operaci ramene, jak jsi ke zranění přišel?
Stalo se to při zápase s Mladou Boleslaví, když jsem se v obraném pásmu v rohu kluziště natahoval pro puk a soupeř mne narazil na hrazení. Skončilo to utrženými vazy v rameni.

Podle posledních zpráv si do konce sezóny mimo hru, těšíš se na tu příští, až budeš moci opět hrát?
Nemůžu se už dočkat. Kdykoliv se dívám na hokej ať už na živo, či v televizi, mám chuť vjet na led a hrát. Musím ale vydržet a rameno pořádně doléčit.

Absolvoval jsi letní přípravu i start soutěže, jaký je to momentálně pocit, když nemůžeš týmu pomoci na ledě?
Jsem už delší dobu zraněný a po hokeji se mi už hodně stýská. Člověk je zvyklý na nějaké životní, tréninkové a zápasové tempo, najednou přijde souboj, zranění a zjistí, že jediné co může je sedět, sledovat televizi, nebo se učit.

Sleduješ zápasy Kadaně v play-outu?
Kluky sleduju přes onlajny a fandím jim na dálku. Čtu také komentáře ze zápasů, a když je možnost, tak se podívám i na sestřihy z utkání.

Co bys vzkázal kadaňským příznivcům?
Aby si i přes občasné nepříznivé výsledky našli cestu na stadion podívat se, jak to klukům jde, protože hokej se tady umí dobře, ostatně důkazem jsou i vyhraná utkání s týmy, jenž se pohybují, na špici tabulky.

Je podle tebe velký rozdíl mezi juniorskou extraligou a první či druhou ligou můžu v Kadani resp. v Klášterci n/O?
První liga je oproti té juniorské více o taktice, jsou zde zkušení hráči, kteří by neměli problémy uplatnit se i v české nejvyšší soutěži. Druhá liga už nedisponuje takovým nasazením a taktikou ve hře. Ostatně, nehraje ji tolik profesionálních hráčů.

Jak vzpomínáš na loňskou čtvrtfinálovou sérii s Třebíčí?
I když se nám v sérii nepodařilo zvítězit, vzpomínám na ni jen v dobrém. Dostal jsem dost prostoru na ledě a mohl jsem si tak přičichnout naplno k seniorskému hokeji v té nejvypjatější části sezony.

Pocházíš ze Vsetína, který postoupil přes Opavu po pěti letech do semifinále. Je to určitě úspěch, že?
Úspěch to je pro tamní klub obrovský. Měl jsem tu čest zahrát si play-off pod vsetínským publikem před dvěma lety. Na tato utkání přijde kolem dvou až tří tisíc fanoušků, kteří se svým fanděním stanou šestým hráčem na ledě, a to se pak hraje samo. Hráče to povzbudí k výborným výkonům, důkazem je zmíněný postup do semifinále.

Jsi v kontaktu s někým ze Vsetínské kabiny?
S některými kluky jsem hrál většinu své mládežnické kariéry a pravidelně si voláme. Když jsem ve Vsetíně, zajdu se podívat za nimi po tréninku do šatny, probrat co je nového a tak.

Foto: Josef Brynda a hockey-on.blogspot.cz

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM