Již ve středu čeká Kadaň důležité utkání v Českých Budějovicích

Marcel Holl | 04.03.2014 | |

Již ve středu čeká Kadaň důležité utkání v Českých Budějovicích

K a d a ň - Ve středu čeká na kadaňské hokejisty čtvrtý zápas ve skupině o baráž. Svěřenci trenéra Buchala cestují do jižních Čech, neboť se utkají s ČEZ Motorem České Budějovice. V utkání půjde o hodně. Oba celky budou chtít napravit sobotní zaváhání. Kadaň doma prohrála s Berounem 3:1, Motor padl v Šumperku vysoko 8:2.

 

ČEZ Motor České Budějovice

Založeno: 1928
Stadion: Budvar Aréna (kapacita 6 421 diváků)
Webové stránky klubu: hcmotor.cz
Umístění v poslední sezóně: 9. v ELH (HC Mountfield Č.Budějovice)
Trenér: Petr Rosol
Sestava z posledního utkání: Halmoši (11. Kůdela) – Novák, Chmelíř, Kasík, Vráblík, Růžička, Platil, Kotaška, Prokop – Melka, Pajič, Boháč – Skuhravý, Rob, Pšurný – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Vaniš, Přibyl, Ferebauer.
___________________________________________________________________

Motor zahájil play-out dvojicí domácích utkání. Nejprve hostil Most a následně Ústecké lvi. Z obou střetnutí získali svěřenci trenéra Rosola jen 2 body za výhru po prodloužení s Mostem. S Ústím vedl Motor 1:0 ale ještě do konce druhé periody Slovan vyrovnal a následně dvěma góly v poslední třetině rozhodl o svém vítězství a přerušení bodové série Českých Budějovice, jenž čítala 10 zápasů.

V pátém letošním střetnutí půjde o hodně, neboť stačí jeden zápas a vše je v tabulce skupiny o baráž jinak. Motor vstupoval do play-outu s náskokem 9 bodů na předposlední Beroun. Během tří zápasů ale náskok ztratil, nyní mají České Budějovice před Mědvedy náskok 2 bodů. I Kadaň měla na Beroun náskok, konkrétně pětibodový, ale díky sobotnímu zaváhání se bodový odstup smrskl na dva body.

Motor čeká po zápase s Kadaní tří zápasová šňůra venkovních duelů. Na kadaňské hokejisty zase čekají tři zápasy v domácím prostředí.

Zajímavosti k zápasu

Návštěvnost - strašák týmů v play-out: „Nevím, co ty diváci dělají, ale je to všude. Je to v Mostě, je to i v Kadani. Všude kam přijedeme, tak je málo diváků,“ uvažuje kadaňský kapitán Martin Szakal nad problémem a zároveň doplňuje. „V Budějovicích chodí, i na to jakou hrají tužku, tak tam chodí hodně diváků. V Třebíči chodí ještě jakž takž, v Jihlavě už také chodí méně, ale jinak je to špatné. Já nevím, co ty lidi dělají.“

Bilance: V letošním ročníku se oba celky utkaly čtyřikrát. Úspěšnějším týmem je Motor, který dokázal třikrát vyhrát, dvakrát po základní hrací době. Až v posledním vzájemném měření sil byli úspěšnější kadaňští, kteří vyhráli v Budvar Aréně 3:0.

V základní části nasbíral nejvíce bodů kapitán Motoru - Aleš Kotalík. Hokejista se zkušenostmi z NHL nashromáždil celkem 31 bodíků. Na druhém místě je s 25 body Petr Šachl. O třetí místo se dělí Zdeněk Ondřej a David Kuchejda. Oba posbírali bodů 22. Nejproduktivnějším bekem byl s deseti body Lukáš Chmelíř, jenž nastoupil do padesáti duelů.

V play-outu je na tom zatím nejlépe tříbodoví zadák Dan Růžička. Hned za ním je šestice hráčů, která získala dva body. V play-outu odchytal více minut Dominik Halmoši, kteý si drží skoro 91% úspěšnost. Jeho kolega Hynek Kůdela má úspěšnost na 79,49%.

Z kadaňské kabiny

„Naposledy jsme tam vyhráli, tak doufám, že vyhrajeme. Musíme začít úplně jinak, nepodcenit je a vyhrát tam,“ říká před zápasem s Motorem kapitán Martin Szakal. A co od zápasu očekává trenér Miroslav Buchal? „Samozřejmě se musíme připravit a chceme urvat tři body, které jsme s Berounem ztratili.“

Zápas

Úvodní buly zápasu padne v Budvar Aréně ve středu v 17:30. Pokud se nemůžete do ochozů dostavit, máte možnost využít služeb textového online přenosu, který připraví českobudějovická redakce.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM