Kadaň na šumperském ledě prohrála 4:3 po samostatných nájezdech

Marcel Holl | 22.02.2014 | |

Kadaň na šumperském ledě prohrála 4:3 po samostatných nájezdech

V sobotním prvním kole skupiny o udržení zajížděla Kadaň na led Šumperka. Vstup do zápasu se povedl lépe domácím, kteří od třetí minuty vedli. Poté se povedlo Kadani vývoj zápasu otočit, když se prosadili Karel Ton a Nikola Gajovský. Druhá třetina přinesla dvě branky. Nejprve domácí vyrovnali na 2:2, ale v poslední minutě prostřední periody prostřelil šumperského brankáře Karel Ton, jenž zaznamenal druhou trefu večera. Drakům se povedlo ve třetí třetině vyrovnat, když se prosadil Marek Haas. Rozuzlení zápasu nepřineslo ani prodloužení, a tak se muselo rozhodnout v nájezdech, v nichž byli lepší domácí, kteří zásluhou Sedláka získali druhý bod.

 
0.kolo, sobota 22.2.2014
Salith Šumperk - Sportovní klub Kadaň  4:3sn  (1:2, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Půhoný (Plášek, Haas), 30. Sedlák (Staněk, Moskal), 50. Haas (Sedlák, Holík), rozh. náj. Sedlák. – 9. Ton, 12. Gajovský (Opalek), 40. Ton (Gajovský). Rozhodčí: Jeřábek ml. – Adamec, Poruba. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. Diváci: 488. Střely na branku: 48:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.
Salith Šumperk: Štůrala (Vajner) – Holík, Starý, Dudáš, Sedlák, Novotný, Gewiese – Haas, Plášek, Půhoný – Staněk, Moskal, Žálčík – Brunec, Semorád, Popelka – Cink, Skoumal, Langr – Chomič
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Kaššák) – Pavlas, Opalek, Mazanec, Dobrovolný, Szakal, Trefný, Havel – Jíra, Gajovský, Ton – Novák L., Charousek, Chlouba – Hammerbauer, Kůs, Novák J. – Hlava, Mainer

Komentář k zápasu

Dlouho netrvalo a po konci základní části začala kromě play-off také nadstavbová skupina pro horší celky soutěže – play-out. Mezi šesticí klubů ve spodní části ligy se nachází také Šumperk, ten v prvním zápase neoblíbených momentů sezóny přivítal před vlastním publikem Sportovní klub Kadaň. Už předem bylo jasné, že v duelu půjde o lepší postavení v tabulce.

Šumperk během právě probíhající sezóny často dříve první branku v zápase dostal, než ji sám vstřelil. Modrožlutí dobře vědí, že podobné chyby na samém počátku duelu je mohou stát body. Tentokráte ale tým Radka Kučery byl na opačné straně barikády. Tedy té, která měla radost ze vstřelené branky. Akce v podání Tomáše Brunce ještě v síti neskončila. Jenže pak dostal kus černého touše na hokejku Jiří PŮHONÝ, jenž po učebnicové přihrávce od Karla Pláška poslal ve 3. minutě Salith do vedení – 1:0. Avšak ani Severočeši dlouho neotáleli, na světelné tabuli ještě neuběhla ani polovina první třetiny. Vyrovnání oslavil po překonání Tomáše Štůraly Karel TON - 1:1. Využil tak dračí nepřesnosti za brankou. Přítomní přihlížející měli záhy ještě o důvod k radosti méně, už ve 12. minutě totiž výsledek na 2:1 pro Kadaň otočil Nikola GAJOVSKÝ, přesná práce na brankovišti přinesla ovoce.

Vstup do druhé periody nabídl Kadaňským psychickou výhodu, díky jednobrankovému vedení. Jenže to byl mančaft v barvách severní Moravy, kdo projevil větší aktivitu a zájem vstřelit vyrovnávací branku. Až do prostřední třetiny hlavní rozhodčí neposlal žádného z hráčů na trestnou lavici, a když tomu učinil poprvé, Šumperští využili hozené rukavice. Tomáš SEDLÁK předvedl jednu ze svých tvrdých pumelic a ranou těsně za modrou čarou překonal gólmana Strmeně – 2:2. Po gólech lační fanoušci počítali s vyrovnaným skóre na konci druhé dvacetiminutovky, ovšem byli překvapeni Karlem TONEM. Hbitý hokejista Sporotvního klubu dokázal čtyřicet vteřin před sirénou vrátit Kadani zpět vedení. Vstřelil tak druhý puk za Štůralova záda v utkání – 2:3.

Rozhodující fází střetnutí tak mělo nabídnout posledních dvacet minut, v těch dostali svěřenci trenéra Radka Kučery za úkol minimálně srovnat krok se soupeřem. Šance na obou stranách mírně přibrzďovalo časté přerušování hry, které nenechalo rozproudit tempo na ledě. To ale nezabránilo Drakům v následném skórování. Znovu přesilová hra a znovu využitá. I v 50. minutě pálil Tomáš Sedlák, jeho pokus ale dopravil dorážkou do sítě Strmeně Marek HAAS - 3:3. Ač následně oba kluby zkusily využít nabídnutých šancí před svatyní soupeře, v základní hrací době vítěz znám nebyl. A tak následovalo prodloužení. Během nastavených pěti minut dostali domácí početní výhodu čtyři na tři, a však v gólové hody ji neproměnili. Po nevýrazném zakončování došlo nakonec na samostatné nájezdy.

Kdo neviděl, neuvěří. Že by střídačka Draků našla nového mága v disciplíně, která se věnuje samostatným nájezdům? Po odchodu Daniela Vrdlovce a Jakuba Hulvy ukázal další hráč oblékající šumperský trikot talent s pukem na holi. Nejproduktivnější obránce soutěže Tomáš SEDLÁK dostal možnost hned třikrát nastoupit k samostatnému nájezdu. A všechny tři úniky na soupeřova brankáře proměnil v gól! Navíc precizně provedené blafáky přinesly Šumperku bod do tabulky navíc. Salith porazil Kadaň 4:3 po samostatných nájezdech.

Martin Schwarz

Ohlasy trenérů

Radek Kučera, Salith Šumperk: Většinu zápasu jsme prohrávali o gól a náskok soupeře se snažili stáhnout. Branky do naší sítě ale většinou padaly po nějakých hrubých chybách, které soupeř využil. Ale myslím si, že jsme měli víc ze hry a trávili více času na kotouči. Bohužel opět bylo několik šancí, které kluci nedokázali proměnit. Ale třeba ve druhé třetině se Kadaň vlastně k ničemu nedostala, akorát nás potrestala chyba na konci periody. Nakonec se k nám přiklonilo právem štěstí v nájezdech, což si ale myslím, že bylo spravedlivé. Měli jsme v zápase o něco více ze hry.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM