"Jsem rád, že jsem porazil své bývalé spoluhráče," říká po vítězném zápase s Havířovem Jan Strmeň

Marcel Holl | 04.02.2014 | |



K a d a ň - Kadaňský soubor odehrál v pondělí druhé domácí utkání v rozmezí 48 hodin. Soupeřem mu byl slezský Havířov, tedy tým, ve kterém se hokejovému řemeslu učil brankář JAN STRMEŇ. Mladý muž s maskou pochytal v zápase 22 střeleckých pokusů hráčů AZetu, i tak ale za svá záda pustil dvě střely z holí Maruny a Klimši. Ale ani to nezabránilo tomu, aby si domácí Kadaň připsala další tři bodíky.

 

Domácí Kadaň tlačila svého soka od prvních minut a rozhodně nebylo vidět, že by byl Havířov v tabulce o tolik příček výše. Domácí se ujali vedení ve třinácté minutě, když se ve vlastním oslabení prosadil Gajovský. Stejný hráč zvyšoval na 2:0 o třináct minut později. Třetí trefu do černého přidal po 64 sekundách Karel Ton a Kadaň vedla o tři branky. Hosté se dostali díky dvěma rychlým brankám zpět do zápasu. Kadaňští na začátku třetí části přidali čtvrtou branku, kterou nejspíše zlomili zápas. „Zápas hodnotím kladně, vyhráli jsme, to je důležité. Doufám, že se zvedneme. Jsem rád, že jsem porazil jakoby svoje bývalé spoluhráče, se kterými jsem hrál i v juniorce a jsem za to rád,“ říkal po pondělním zápase strážce kadaňské branky.

„Zápas rozhodlo asi to, že jsme do nich hned vletěli. Od začátku jsme je k ničemu nepustili. Udělali jsme si dobrý náskok, akorát jsme si ho potom trošku znepříjemnili, že jsme dostali dva góly a soupeř začal trošku více kousat. Potom jsme ale zase hráli svoji hru a už jsme je k ničemu nepustili,“ hledal hlavní důvod kadaňského vítězství mladý brankář, který s hokejem začínal právě v Havířově.

Jak již bylo zmíněno, mladý brankář začínal v Havířově, v jehož dresu debutoval i v první lize. Stalo se tak v ročníku 2009/2010. V utkání 19.kola střídal v Chomutově Jakuba Čecha, který dostal osobní trest. Tudíž se mohlo zdát, že zápas proti Havířovu bude pro Jana Strmeně prestižnější. „Já beru každý zápas stejně, akorát teď to bylo vyhrocené trošku víc, protože polovinu kluků znám. Hrál jsem s nimi jak v žácích, tak dorostu, tak v juniorce, takže jenom v tom. Jinak každý zápas je stejný,“ prozrazuje havířovský odchovanec.

Již ve středu zajíždějí svěřenci trenérského dua Buchal - Soudek k dalšímu zápasu do Litoměřic. A co od zápasu očekává Jan Strmeň? „Bude to určitě těžký zápas. Doufám, že to vyhrajeme nebo si odvezeme nějaký bodík. Každý bod je zlatý a doufám, že to takhle půjde dál.“

Jan Strmeň je jedním z hráčů, kteří pravidelně pendlují mezi Kadaní a Chomutovem. Právě extraligovému týmu Pirátů se nedaří, aktuálně prohrál už 18 zápasů v řadě, což je nový antirekord české extraligy. „Vůbec ne. Trenér pan Dušek nám říká, že to vůbec nemám řešit. Máme se soustředit pouze na svůj výkon a máme si jít za svým cílem,“ odhaluje Jan Strmeň zda na něm zanechávají nějaké stopy nepříznivé pirátské výsledky.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM