Rebelové si z Kadaně odvážejí dva body za výhru po samostatných nájezdech

Marcel Holl | 27.01.2014 | |

Rebelové si z Kadaně odvážejí dva body za výhru po samostatných nájezdech

K a d a ň - Zápas 44.kola měl vyrovnaný průběh, který nakonec musel rozseknout až samostatné nájezdy. Nejprve se Rebelové dostali do dvoubrankového náskoku, který ale neudrželi. Nejprve snižoval Petr Jíra a na začátku poslední části vyrovnával Karel Ton. V nájezdech rozhodl havlíčkobrodský David Stach a zařídil svému celku druhý bod z utkání.

 
44.kolo, pondělí 27.1.2014
Sportovní klub Kadaň - Havlíčkův Brod  2:3sn  (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Jíra (Pavlas, Ton), 42. Ton (Jíra, Gajovský) – 24. Gengel (Maliník, Stach), 27. Berger (Vágner, Rousek), rozh. náj. Stach. Rozhodčí: Škrobák – Černý, Krátký. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 235. Střely na branku: 56:37. Průběh utkání: 0:2,1:2,2:2,2:3.
Sportovní klub Kadaň: Kostúr – Opalek, Pavlas, Prošek, Stehlík, Mazanec, Szakál, Kopáč – Hromas, Hanták, Mainer, Ton, Gajovský, Jíra, Novák J., Chlouba, Hammerbauer, Chrpa, Novák L., Hlava.
Havlíčkův Brod: Dolejš – Drtina, Kolafa, Vágner, Jank, Korim, Semrád, Zítka, Pohl – Maliník, Stach, Gengel, Berger, Štumpf, Rousek, Kadlec, Štěpánek, Stehlík, Kozlík, Šesták.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili aktivněji hosté. Již po 37 sekundách se ke střele dostal Stach, ale Kostúr si s jeho střelou poradil. Domácí se do první větší šance dostali až v 7. minutě, ale Chrpova střela minula branku hostí. Ve 12. minutě byl vyloučen Kolafa, domácí sice přesilovou hru nevyužili, ale dostali se do herní pohody a nadále ohrožovali branku hostí. I přes větší aktivitu domácích to byli hosté, kdo se dostával častěji ke střele a domácí brankář musel předvést několik povedených zákroků. V závěru třetiny dostali domácí výhodu druhé přesilové hry, ale hostující obrana dokázala ubránit modrou čáru a nedovolit domácím delší tlak na branku.

Domácí vstoupili do druhé části aktivněji, přesto se z branky radovali hosté. Ve 24. minutě Ladislav Gengel přesnou střelou využil přesilovou hru a postaral se o první branku zápasu. Hosty branka nabudila a pokračovali ve tlaku na domácí branku. A po třech minutách hry se dočkali i druhé branky. Jan Berger stál na konci povedené kombinační akce a zvýšil vedení hostí již na dvě branky.

Domácí mohli vyrovnat ve 28. minutě, ale Dolejš skvělým zákrokem vychytal střelu Mainera. A o pět minut později po střele Tona zazvonila tyč hostující branky. Domácí se vyrovnání dočkali až tři minuty před koncem třetiny. Petr Jíra nadvakrát překonal Dolejše a snížil stav zápasu. O půlminutu později mohl vyrovnat Chlouba, ale Dolejš si s jeho pokusem poradil.

Vstup do poslední části se domácím povedl na výbornou. Již po necelých dvou minutách napřáhl Karel Ton a svou střelou pod víko nedal hostujícímu brankáři šanci. Hra se po vyrovnávací brance pomalu vyrovnala a oba celky se střídaly v držení kotouče. Ovšem bez významných šancí. V 55. minutě zkoušel překvapit Dolejše Szakal, ale hostující brankář byl pozorný. Dvě minuty před koncem mohl utkání rozhodnout Gajovský, jeho střela však skončila na výstroji Dolejše. V poslední minutě byl vyloučen domácí Szakal a hosté si tak do prodloužení přinesli výhodu přesilové hry.

Hostům přesilová hra pomohla a už po půlminutě hry mohlo být rozhodnuto. Kostúrův skvělý zákrok však udržel domácí ve hře. Hosté byli i nadále aktivnějším celkem, ale k dalšímu ohrožení domácí branky se nedostali. Rozhodnout tak musely samostatné nájezdy. V těch se za domácí trefil pouze Chlouba, zatímco na straně hostí se prosadili všichni tři střelci. Vítěznou branku si připsal za poslední nájezd Karol Korim

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (Rebel Havlíčkův Brod): „Nám se utkání hodnotí dobře. Odvezli jsme 2 body, které se hodí, bojujeme o třetí místo. První třetinu jsme zvládli dobře, nám se tady jako Brodu celkově nedaří, naposledy jsme zde vyhráli snad před pár lety v play-off. Na začátku druhé třetiny jsme se brejky dostali do vedení. Domácí ale vyrovnali, vytvořili si velký tlak, nás však držel Dolejš. Myslím, že tomuto utkání remíza slušela. V nájezdech se naši střelci předvedli a získali tak důležitý bod navíc.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM