Ve středu do Kadaně zavítá Olomouc

Jiří Novotný | 21.01.2014 | |

Ve středu do Kadaně zavítá Olomouc

K a d a ň - V sobotním 41. kole Kadaň zajížděla do Mladé Boleslavi. Na ledě prvoligového lídra sice již letos jednou vyhrála, ale tentokrát Středočeši žádné překvapení nedopustili a zvítězili 3:0. Avšak bojovný výkon kadaňských je příslibem do dalšího zápasu, ve kterém nás čeká Olomouc. Celek Hané se aktuálně nachází na druhé pozici s pětibodovým náskokem na třetí Jihlavu. Úvodní buly padne na kadaňském zimním stadionu ve středu 22.1. v 17:30. Přijďte podpořit naše hokejisty!

 

Aktuální forma Olomouce

Kohouti se letos řídí heslem: můj dům, můj hrad. Ve své „Kohoutí plecharéně“ letos mnoho porážek nezažili. Naposledy na svém ledě prohráli 27. listopadu, kdy nestačili na Havlíčkův Brod. V novém kalendářním roce zatím zaznamenali dvě porážky; 2:1 v Mladé Boleslavi a stejným výsledkem padli v Havlíčkově Brodě. Do roku 2014 Hanáci vstoupili právě porážkou v Mladé Boleslavi, následovala výhra 4:0 nad Havířovem, debakl 6:1 si z Olomouce odvezl Motor. Po prohře v Havlíčkově Brodě Olomouc vyhrála vysoko 0:7 v Třebíči.

Minulé kolo

V sobotu se v Olomouci hrálo derby se Šumperkem. Domácí střelci byli po kanonádě v Třebíči při chuti a do branky Salithu nakonec nasázeli osm branek. V 1. minutě otevřel skóre Řípa, ve 4. zvyšoval Kindl a o minutu později tentýž hráč svou druhou brankou v zápase vyhnal Štůralu z branky. Náhradník Vajner kapituloval v 9. minutě, kdy ho překonal Knotek. Hosté poté snížili, ale ve 13. minutě zvyšoval už na 5:1 Vodný. Šumperk se vrátil do zápasu dvěma slepenými góly ze 14. a 15. minuty. Dalšího gólu se 2647 diváků dočkalo až v závěru druhé periody, ve 35. minutě Vajnera překonal Vodný. Hosté se ale nevzdali, ve 46. minutě snížil Haas na 6:4. Domácí udeřili v polovině třetí třetiny minutě, v 51. minutě přidal sedmý gól Knotek a za další minutu vstřelil osmou branku Olomouce Houdek. V poslední minutě Halásze po jeho chybě překonal hostující Dudáš, jenž tak stanovil konečné skóre zápasu - 8:5.

Sestava Olomouce ze sobotního zápasu:

Vošvrda (15. Halász) – Houdek, Ondrušek, Kadela, Janáček, Bartoň (C), Staněk R., Drtil – Pekr, Kindl, Řípa – Kucharczyk, Herman, Selingr – Rác, Knotek, Vodný – Crhák, Diviš.

Vzájemné zápasy v letošním ročníku

Kadaň se na Hanou poprvé vydala ve 3. kole. Rozhodujícím momentem zápasu byla 3. minuta zápasu, ve které domácí vstřelili dva góly během 44 sekund. Za kadaňské odpověděl Jíra, ale Kohouti přidali další dvě branky a brali tři body za výhru 4:1.

Stejným výsledkem dopadl také druhý vzájemný duel, jenž se hrál v Kadani v rámci 16. kola. Olomouc si během necelých dvou třetin vybudovala čtyřbrankový náskok, který Kadaň stáhnout nedokázala. Jedinou branku domácích zaznemenal ve 39. minutě Dobrovolný.

Čtyři branky v kadaňský síti skončily také ve třetím vzájemném měření sil. Po půlminutě hry napřáhl Selingr a jeho střela skončila za zády Kostúra. Druhý gól Kohouti přidali v 7. minutě, kadaňského gólmana překonal Ondrušek. O minutu později zvýšil Herman na 3:0 a vypadalo to na debakl. Další gól ale padl až v samém závěru zápasu, Rác pečetil střelou do prázdné branky.

Exkadaňští ve službách Olomouce

Kadaňští fanoušci si jistě vybaví Richarda Diviše, jenž v Kadani působil v sezóně 2011/12. Vyhlášený šprýmař v černožlutém dresu nastoupil do 27 zápasů, v nichž si připsal 21 bodů (8+13). Následně zkoušel štěstí v Chomutově, za Piráty bojoval mj. v úspěšné baráži o extraligu. Ještě nedávno se po kadaňském kluzišti proháněl mladý útočník Ivo Crhák. Za Sportovní klub odehrál sedm zápasů, bodovat se mu nepodařilo. Přesvědčí o svých kvalitách v Olomouci?

Statistiky hráčského kádru Olomouce

V brance Mory se střídají Tomášové Halász a Vošvrda. Druhý jmenovaný letos odchytal 23 zápasů s úspěšností 94,59%, Halász má o tři starty méně a lehce vyšší úspěšnost 94,72%.

Kanadskému bodování obránců vládne Jan Jaroměřský. 25letý zadák má 12 bodů (4+8). O jednu asistenci pozadu je zkušený Jakub Bartoň.

Nejproduktivnějším forvardem je Denis Kindl. Mladý útočník se zkušenostmi ze zámoří má na kontě 39 bodů (13+26). Následuje 26letý Jan Knotek, kterému se dosud podařilo nasbírat 33 bodů (15+18). O dva body méně má (10+21) má Radim Kucharczyk.

.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM