Matúš Kostúr: "Ústí nás trestalo za každou maličkou chybičku."

Marcel Holl | 16.01.2014 | |

Matúš Kostúr:

K a d a ň - Hlavním článkem kadaňské mozaiky ve včerejším zápase s Ústím byl i brankář MATÚŠ KOSTÚR, který si v utkání připsal 26 zásahů a za svá záda pustil tři trefy Slovanu. „Myslím si, že jsme byli opticky lepší, ale Ústí nás trestalo za každou maličkou chybičku. Měli jsme jedno oslabení, dostali jsme z něho gól. Oni dobře bránili a my jsme se nemohli prosadit před jejich bránou. Myslím si, že měli více puků,“ hodnotil slovenský brankář krajské derby.

 

Vstup do první třetiny měla lepší domácí Kadaň, která si v první pětiminutovce vytvořila několik dobrý příležitostí. Branku ale nevstřelila, a tak udeřili hráči Slovanu, když se poprvé v zápase trefil Kamil Černý. Ústečtí hokejisté vedli následně po dvou třetinách už 2:1, když se ve 23. minutě prosadil Dostálek. Na jeho branku odpověděl o necelých pět minut později zkušený Petr Jíra, který svou střelou lízl břevno Petráskovy branky. To bylo z kadaňské strany vše. O třech bodech pro Slovan rozhodl dvoubrankový obránce Kamil Černý. Na jeho druhou trefu, osm minut před koncem, už nedokázala Kadaň zareagovat.„Myslím si, že jsme byli opticky lepší, ale Ústí nás trestalo za každou maličkou chybičku. Měli jsme jedno oslabení, dostali jsme z něho gól. Oni dobře bránili a my jsme se nemohli prosadit před jejich bránou. Myslím si, že měli více puků,“ řekl po zápase Matúš Kostúr.

Trenér Miroslav Buchal v pozáposovém hodnocení utkání 40. kola řekl, že hlavním faktorem, který rozhodl o výsledku zápasu, byla malá produktivita kadaňského mužstva. S ním má celek Sportovního klubu problémy po většinu letošní sezóny. „Určitě ano. My jsme měli platonický tlak, ale měli jsme i šance. Dali jsme tyčky, bohužel nám to tam nepadalo a oni tak mnoho šancí neměli, ale byli z nich velmi nebezpeční,“ souhlasila kadaňská opora v derby.

V sobotu čeká Kadaň zápas na ledě Mladé Boleslavi, která vede první ligu s náskokem patnácti bodů, tudíž má zajištěné místo v elitní osmičce pro play-off. Naopak pro Kadani elitní osmička utíká, aktuálně ztrácí na osmé místo osm bodů. A co očekává Matúš Kostúr před již zmíněním zápase na ledě Mladé Boleslavi? „Co bych čekal, hrajeme s favoritem a nemáme co ztratit,“ prozrazuje už předem jasný fakt muž, který v posledním vzájemném střetnutí na ledě Středočechů pomohl k překvapivé výhře 1:0.

Matúš Kostúr je jedním ze skupiny hráčů, kteří pendlují mezi Chomutovem a Kadaní. Pirátům se v probíhajím ročníku vůbec nedaří, už dokonce sáhli ke dvěma trenérským změnám. „Však už by bylo na čase, aby vyhrávali,“ řekl před pátečním zápasem s Kladnem slovenský brankář.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM