"Chceme bodovat a dostat se co nejvýše," prozrazuje před poslední čtvrtinou trenér Buchal

Marcel Holl | 12.01.2014 | |



K a d a ň - Sportovní klub zápasem s Mostem uzavřel třetí čtvrtinu základní části. Po jejím skončení má kadaňský soubor na svém kontě 44 bodů a patří mu 11. příčka. A to díky tomu, že má horší skóre než ústecký Slovan, který je na místě desátém a ve středu přijede do Kadaně. S čím jde Kadaň pod vedením MIROSLAVA BUCHALA do poslední čtvrtiny? „Chtěli bychom samozřejmě bodovat. Dostat se co nejvýše, abychom byli spokojení jak my, tak vedení a všichni fanoušci kadaňského hokeje,“ prozrazuje trenér, který převzal žezlo po odchodu Jiřího Čelanského do Kladna.

 

Nejprve se vrátíme k zápasu s Mostem, který Kadaň zvládla a zvítězila 3:2. Domácí celek dostal do vedení Jakub Novák, který se prosadil v šesté minutě zápasu. Ve druhé periodě měla Kadaň herní převahu, ale vstřelila pouze dvě branky, které dělilo 40 vteřin. Nejprve prostřelil Horáka Roman Chlouba a po něm Jakub Trefný. Most dokázal zápas ještě zdramatizovat, když ve třetí třetině proměnil Písařík nařízené trestné střílení a poté snížil na jednobrankový rozdíl Slavíček. „První třetina byla rozčarovaná. Druhou třetinu, jsme ovládli hru, myslím, že jsme toho využili málo, gólově to mohlo být lepší. Třetí jsme si udělali, takovou jakou jsme si udělali, tedy hrozně špatnou. Inkasovali jsme dva góly. Řekl bych, že byl trošičku nervózní konec, ale nakonec se zápas zvládnul a máme tři body,“ ohlíží se za utkáním devětatřicátého kola trenér Buchal.

Kadaňský soubor vedl po dvou třetinách v utkání s Mostem 3:0, ale ve třetí třetině už nebyl tak aktivní, jako ve třetině druhé. Mohlo se zdát, jestli už se hráči nenechali unést tříbrankovým vedením. „Neřekl bych unést výsledkem 3:0 po dvou třetinách, to ne. Určitě jsme praktikovali taktiku proti Mostu, věděli jsme, že bude hrát, to co hrál. Byli jsme na to připravení, ale stali se, dvě chybičky a stálo nás to dva góly,“ odmítl spelukalce o polevení Miroslav Buchal.

Již ve středu čeká na Kadaň další těžký soupeř - Ústečtí lvi, kteří se nacházejí na desáté pozici. V utkání 40.kola tak půjde o průběžnou desátou příčku v prvoligové tabulce. „Čeká nás s Ústím důležitý zápas. Samozřejmě se na něj musíme připravit. Jdeme od zápasu k zápasu a samozřejmě chceme vyhrát,“ vzhlíží kadaňský trenér ke středečnímu prvnímu kolu čtvrté čtvrtiny dlouhodobé části.

Právě zápasem s Ústeckými lvi startuje poslední čtvrtá čtvrtina základní části. Co od ní očekává lodivod kadaňské střídačky? „Chtěli bychom samozřejmě bodovat. Dostat se co nejvýše, abychom byli spokojení jak my, tak vedení a všichni fanoušci kadaňského hokeje.“

Jiří Charousek v offline rozhovoru uvedl, že je šance, aby Bronislav Andres opět hrál za Kadaň. „Bróňa Andres je mostecký hráč. Trénoval s námi přes Vánoce, nevěděli jsme, co bude dál. Samozřejmě se výměnou trenérů v Mostě, musel hlásit v Mostě. A momentálně jsem slyšel, že hraje v Bílině,“ odhalil účast Bronislava Andrese na kadaňských trénincích trenér Buchal.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM