Třetí čtvrtinu základní části uzavře zápas s Mostem

Jindřich Poledna | 10.01.2014 | |

Třetí čtvrtinu základní části uzavře zápas s Mostem

Po nelichotivé prohře v Benátkách, kdy kadaňští hráči nedokázali překonat výtečně chytajícího Marka Schwarze, čeká na Sportovní klub povinnost zisku tří bodů s posledním celkem tabulky – týmem HC Most. Náš soupeř momentálně ztrácí na předposlední České Budějovice 6 bodů, na 11.Kadaň jí chybí přesně 10 bodů.

 

Most není v optimální kondici

Před Vánocemi vyměnil hlavního trenéra Lea Gudase trenér litvínovské juniorky Radek Mrázek. Po třech odehraných zápasech se vyjádřil k týmu dost kriticky, když zjistil fyzickou připravenost hráčů. Neviní tím především hráče, kteří by se měli jako profesionálové chovat asi jinak, problém vidí především v letní přípravě a přístupu předchozích trenérů. Více se dozvíte přímo v článku na stránkách HC Most.

Poslední zápasy Mostu

Most si v posledních čtyřech zápasech připsal šest bodů za 2 výhry a 2 prohry. Obě výhry vybojoval náš příští soupeř na ledě soupeřů – v Českých Budějovicích a v Třebíči. Doma naopak padl s Havlíčkovým Brodem a naposledy také s Šumperkem.
35. kolo: Motor České Budějovice – HC Most 3:4
36. kolo: HC Most – HC Rebel Havlíčkův Brod 0:2
37. kolo: SK Třebíč – HC Most 2:4
38. kolo: HC Most – HC Šumperk 3:6

Vzájemné zápasy v této sezóně

Ve 13.kole, kdy se potkaly oba celky poprvé, vyhráli v Kadani domácí přesvědčivě 5:1 po třetinách 2:0, 1:1 a 2:0. V utkání se 2x trefil Jiří Charousek, po jedné brance přidali Filip Hanták, Karel Ton a Lukáš Novák. Z druhého vzájemného střetnutí, odehraného v Mostě, si Kadaň přivezla bod po prohře v samostatných nájezdech – 2:1SN (0:1, 1:0, 0:0 – 1:0). V kadaňské brance se po oba zápasy objevil Matůš Kostúr, za Most chytal v Kadani Volke, v Mostě Horák.

Kanadské bodování Mostu

Kanadské bodování Mostu ovládly „mladé pušky“. Po utkání se Šumperkem se do čela statistik dostal Pavel Smolka (12+10). Tomu na záda dýchá Pavel Písařík (12+9), která vstřelil jedinou branku v zápase v Kadani a je autorem rozhodujícího nájezdu v Mostě, díky kterému brali domácí 2 body. Oba tito hráči v této sezóně nastoupili také za extraligový Litvínov, kde sbírají tolik potřebné zkušenosti. Za jednoho z produktivních mladíků lze označit i Tomáš Pavelku (3+14), ten je dokonce bekem, i přesto řádí směrem dopředu. Mezi zkušenými obránci pak vyčnívá Václav Čížek (2+6).

Sestava Most z posledního zápasu proti Šumperku:

HC Most: Hanuljak – Pavelka, Tůma, Čížek, Hora, Šimon, Havelka – Tauš, Smolka, Bojer – Zavřel, Vlček, Písařík – Nedrda, Slavíček, Sedláček – Jurčík, Gerhát, Palaščák

Přijďte podpořit Kadaň!

Vzhledem k poslednímu nelichotivému výsledku kadaňských forwardů se dá čekat reparát. Domácí tým nechce nic nechat náhodě a zápas bude chtít rozhodnout již v 1.třetině, stejně jako v posledním domácím zápase proti Mostu. Zápas 39.kola začíná v sobotu 11.ledna v tradičním kadaňském čase 17:30. Jako obvykle bude připraven také tradiční online přenos.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM