V pondělí nás čeká Dukla Jihlava

Jiří Novotný | 05.01.2014 | |

V pondělí nás čeká Dukla Jihlava

K a d a ň - Po dlouhé vánoční pauze kadaňští v sobotu zajížděli na led Berouna. Kadaň měla více ze hry, ale utkání nakonec za stavu 1:1 dospělo do samostatných nájezdů, ve kterých bonusový bod Kadani vystřelil Kůs. Již v pondělí na kadaňský stadion zavítá celek z opačného pólu tabulky - Dukla Jihlava. Tým z Vysočiny se v tabulce nachází na 2. místě s desetibodvou ztrátou na vedoucí Mladou Boleslav. „Bude to těžký, je to Jihlava, jsou nahoře, ale určitě chceme vyhrát ,“ hlásí Jakub Chrpa, jenž v sobotu oslavil svou premiérovou prvoligovou branku.

 

Dukla v letošním ročníku

Jihlava se od začátku sezóny drží na špičce tabulky. Úvod sezóny byl povedený - 4 výhry v řadě. Následně ale na Duklu dolehla menší krize, z následujících čtyřech duelů vytěžila pouhý bod za výhru nad Olomoucí po prodloužení. Poté všem škarohlídům poslala jasný vzkaz v podobě osmizápasové série výher, ve které dokázala nasázet osm branek do sítě Třebíče i Šumperka. Krasojízdu Dukly dokázal utnout až ústecký Slovan, na svém ledě ji porazil 3:2. Po dalších třech vítězství přišel druhý a zatím poslední výkonostní útlum, tři porážky za sebou. Na Duklu si v rámci této krátké herní krize již podruhé vyšlápl Havlíčkův Brod, dva body si z Horáckého zimního stadionu odvezla Třebíč. Vytáhl se také Šumperk, který Duklu potupil výsledkem 6:2. Jihlava se dokázala vrátit, opět rozjela sérii výher, která se natáhla až na sedm zápasů. Hořkou pilulku museli spolknout ústečtí hokejisté, když si ve 30. kole z Vysočiny místo vytoužených bodů odváželi debakl 9:2. V následujícím kole se jihlavší museli sklonit na ledě Mladé Boleslavi, kde podlehli 2:0. Od té doby Jihlavu nikdo nepokořil, aktuální vítězná šňůra činí 5 zápasů.

Minulé kolo

V sobotu se na Horáckém zimní stadionu představil šumperský Salith. Domácí celek byl na ledě lepším týmem a dokázal to stvrdit brankami. Tu první vstřelil ve 13. minutě Haluza. Na druhou se čekalo až závěru druhé třetiny, kdy zvyšoval Seman. Ve třetí periodě se ovšem s góly roztrhl pytel. Dva góly vstřelil Zeman, po jednom přidali Jaroš a Haluza, jenž v 50. minutě stanovil konečné skóre - 6:0. Zápas sledovalo 2196 diváků.

Letošní vzájemná střetnutí

První vzájemný zápas na kadaňském kluzišti vyšel lépe Jihlavě, odvezla si dva body za výhru 2:1 po nájezdech. Také odvetu opanovali Jihlavští, zvítězili jasně 6:2. Za Kadaň se v tomto duelu, kterému přihlíželo patnáct stovek diváků, prosadili se pouze elitní zadáci Opalek s Mazancem.

Oblékali černožlutý dres - Filip Seman

Oblíbený „Semiš“ se v Kadani objevil v sezóně 2009/10, kdy přišel z Havířova. V základní části stihl pět zápasů, v nich si připsal tři asistence. V následném play off na sebe upozornil sedmi body (3+4) v devíti zápasech. V ročníku 2010/11 nastupoval převážně za Chomutov, devětkrát za Kadaň (1+5). Následující sezónu odkroutil celou v tehdy již pirátském dresu, v základní části nasbíral 29 bodů, v úspěšné baráži o extraligu nebodoval. V loňské sezóně 2012/13 se do Chomutova vrátila extraliga a v kádru pro Semana nebylo místo, šanci v nejvyšší soutěži dostal jen čtyřikrát v základní části a dvakrát v play out. V Kadani se mu ale dařilo, ve 36 duelech nastřádal 30 bodů (21+9). Letos se v černožlutém dresu objevil pouze jednou, poté odešel za novou výzvou do Jihlavy.

Statistické okénko

Brankářskou jedničkou Jihlavy je mladý David Rittich. Vytáhlý gólman dosud nastoupil ke 27 zápasům, jeho úspěšnost zákroků se blíží k 93%. Záda mu kryje zkušený Lukáš Sáblík, jenž letos odchytal deset duelů.

Nejproduktivnějším zadákem je Tomáš Kaláb, jenž má na kontě 12 bodů (3+9). V závěsu se drží Tomáš Čáp (1+9). Devět bodů má Jiří Dobrovolný, osm Zadražil a Slovinec Podlipnik.

Útočníkům jednoznačně vévodí Tomáš Čachotský. 31letý forvard má na kontě úctyhodných 58 bodů (17+41). Velký odstup má nejlepší střelec týmu Adam Zeman, jenž dosud nasbíral 32 bodů (23+9). Třicet bodů dokázal dosud nastřádat Radek Hubáček, 21 má exchomutovský Důras a o jeden méně Filip Seman.

Zápas

Třetí vzájemné měření sil proběhne na kadaňském zimním stadionu v pondělí 6.1. od 17:30. Pokud se nemůžete zúčastnit, máte možnost využít služeb textového online přenosu na serveru onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM