Hokejisté Sportovního klubu cestují na horký led jihlavské Dukly

Marcel Holl | 19.11.2013 | |

Hokejisté Sportovního klubu cestují na horký led jihlavské Dukly

K a d a ň - Po minulém týdnu, ve kterém hokejisté Kadaně sehráli tři ligová kola, z toho dvě na domácím kluzišti, čeká svěřence trenéra Soudka další boj o prvoligové body. Ve středu 20.listopadu se utkají s průběžně čtvrtým celkem tabulky, tedy s Duklou Jihlava. Utkání startuje v 17.30 hodin a na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě.

 

Jihlavští hokejisté se na domácí utkání jistě skvěle připraví. Domácí tým okupuje s 45 body čtvrtou příčku prvoligové tabulky. Pouze jediný bodík ztrácí Dukla na třetí Havlíčkův Brod.

Jihlava v posledních zápasech

Dukla zatím prožívá vcelku povedenou sezónu. Začátek měli svěřenci trenéra Vlka velmi povedený a z šestnácti zápasů padli pouze třikrát, tudíž se pořád drží, jako tradičně, ve špici tabulky. V šesti listopadových zápasech si hokejisté z Vysočiny připsali pouze tři výhry.

Poslední ligový týden se jihlavským vůbec nevydařil, neboť z 9 bodů získali pouze jediný a to za porážku po samostatných nájezdech v derby s Třebíčí. Vůbec derby o Vysočinu Dukle letos příliš nejdou. Z dvanácti možných bodů získala pouze čtyři. Dvakrát totiž prohrála s havlíčkobrodským Rebelem.

Poslední vzájemný zápas

Oba celky se zatím naposledy utkaly v sobotu 12. října na ledě kadaňského zimního stadionu. O vítězi zápasu rozhodovaly až samostatné nájezdy, v nich byla úspěšnější Dukla, která si tak z Kadaně odvezla dvoubodovou výhru.

První třetina nabídla velkou šanci na obou stranách, ale domácí Jíra ani Důras z Jihlavy v samostatném úniku gólmana soupeře nepřekonali. Ve druhé části se ujali Severočeši vedení, když se trefil Nikola Gajovský. Před odchodem do šaten vyrovnal Adam Zeman. Protože ve třetí dvacetiminutovce gól nepadl, šel zápas do prodloužení. Ani během pěti minut se nerozhodlo, takže vítěze utkání určily samostatné nájezdy. Protože si hráči Kadaně nepřišli na výborně chytajícího Lukáše Sáblíka a za Duklu byl úspěšný Tomáš Čachotský, putovaly do Jihlavy dva body.

V jihlavském dresu nastupuje i loňský kadaňský tahoun Filip Seman

Loňské vzájemné zápasy

V minulém ročníku byla ve vzájemných zápasech jednoznačně lepší Kadaň, která dokázala ve všech čtyřech vzájemných zápasech svého soka porazit a získat tak plný počet bodů ze vzájemných zápasů.První duel vyhráli kadaňští na domácím ledě 2:0. O své výhře rozhodli už v první třetině zápasu.

Ve druhém střetnutí, na ledě Jihlavy, opět slavili hokejisté Sportovního klubu. Po dvou třetinách byl stav vyrovnaný 1:1 a v poslední periodě se trefili Gajovský s Jírou, kteří rozhodli o dalších bodech pro Kadaň.

Třetí vzájemný zápas se odehrál opět v Kadani. Hokejisté v černožlutých dresech rozhodli o své třetí výhře v prostřední třetině, kterou vyhráli 2:1. Poslední čtvrtý zápas se hrál v poslední kole základní části opět na Horáckém zimním stadionu a zrodil se v něm nejvyšší výsledek ze všech zápasů v uplynulém ročníku. Kadaň vyhrála 4:7. Na branky nejvíce bohatá byla prostřední třetina, která skončila 3:3.

Statistické okénko

HC DUKLA JIHLAVA SK KADAŇ

VS.

4. POSTAVENÍ V TABULCE 7.
11-5-2-5 CELKOVÁ BILANCE 9-1-4-9
45 BODY 33
76:56 SKÓRE 57:65
8:2 (Třebíč - V) NEJVYŠŠÍ VÝHRA 5:1 (Most - D)
2:6 (Šumperk - V) NEJVYŠŠÍ PROHRA 2:6 (Č.Budějovice - V)
Tomáš Čachotský (10+26) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Jiří Charousek (12+9)
Adam Zeman - 15 NEJLEPŠÍ STŘELEC Jiří Charousek - 12
Tomáš Čachotský - 26 NEJVÍCE ASISTENCÍ Jaroslav Kůs - 10
Ondřej Malec - 45 min. NEJTRESTANĚJŠÍ HRÁČ Jakub Stehlík - 51 min.
Lukáš Sáblík - 9 zápasů, 91,60% ÚSPĚŠNOST BRANKÁŘE Matúš Kostúr - 8 zápasů, 96,25%

O zápase…

Kadaňské hráče určitě nečeká lehký duel, ale Jihlavu sužuje marodka a navíc v posledních zápasech získala pouze jediný bod. Proti Kadani nejspíše nenastoupí loňský tahoun Sportovního klubu Filip Seman. Havířovský rodák má naštípnutý palec na ruce, má na něm asi tři praskliny. I díky této skutečnosti přivítal Petr Vlk ve svém kádru novou tvář. Novou tváří je odchovanec olomouckého hokeje Petr Haluza, který bude v Jihlavě hostovat do konce letošní sezóny. Duel začíná ve středu 20. Listopadu v 17:30. Pokud nemáte cestu do Pardubic, můžete sledovat onlajn přenos na serveru onlajny.com. Postará se o něj jihlavská redakce.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM