řekl mostecký rodák krátce po zápase." />

Miroslav Hanuljak: "Jsem rád, že jsem si hodně zachytal a pomohl k výhře."

Marcel Holl | 12.11.2013 | |

Miroslav Hanuljak:

K a d a ň - Poprvé v letošním prvoligovém ročníku se do branky Kadaně nepostavil nikdo z trojice Strmeň, Kostúr, Řehoř. Branku Sportovního klubu hájil v utkání 21.kola Miroslav Hanuljak. Pro něho to tak byla premiéra v kadaňském brankovišti v letošním ročníku. Pocity ze zápasu mám samozřejmě dobré," řekl mostecký rodák krátce po zápase.

 

V utkání jedenadvacátého kola se dostali do vedení jako první hosté z Havířova. Povedlo se jim to hned v 5.minutě, když potrestali hrubou chybu v rozehrávce domácího zadáka Bartejse. Kadaň si dokázala připravovat slibné šance, všechny však zlikvidoval výtečný Lukáš Daneček v havířovské brance. Vyrovnání přislo v 18.minutě, prosadil se Roman Chlouba v přesilové hře. Vedení na domácí stranu strhl v 35.minutě Martin Mazanec. Jenže hokejistém s logem AZ na hrudi se nevzdávali a na začátku poslední třetiny dokázali vyrovnat. Potom však už stříleli do černého jen domácí. Na 3:2 skóroval Jaroslav Kůs, který usměrnil za Danečkova záda přihrávku od Romana Chlouby. Na konečných 4:2 pečetil specialista na góly do prázdné brány Jiří Charousek. „Zápas hodnotím kladně. Celkově byl zápas chvílemi spíše takový hurá hokej. Hrálo se hodně nahoru dolu. Bylo plno šancí, což mi vyhovovalo, že jsem se dostal do toho správného tempa,“ vrací se k zápasu maskovaný muž.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, pro Miroslava Hanuljaka to byl první zápas v probíhajícím ročníku ve kterém hájil kadaňskou svatyni. Do branky Sportovního klubu se odchovanec litvínovské brankářské školy postavil naposledy 26.ledna na ledě Berouna. „Pocity ze zápasu mám samozřejmě dobré. Vyhráli jsme a já obzvlášť jsem vyhrál zápas po dlouhé době. Naposledy snad se Spartou. Jsem rád, že jsem si hodně zachytal a že jsem měl docela dost práce,“ přibližuje své pocity ze zápasu 29-letý brankář.

Zápas s Havířovem by se také mohl nazývat zápasem o osmé místo prvoligové tabulky, neboť oba soupeře před zápasem dělil jen rozdíl ve skóre. Kadaňští se díky výhře posunuli dokonce na sedmou pozici, jelikož Litoměřice ve svém utkání ztratili. „Abych řekl pravdu tak jsem tabulku moc nesledoval. Bylo vidět, že hokej to byl chvílemi nahoru dolu a chvílemi zase urputný plný nepřesností a celkově bylo znát, že oba týmy jsou na podobné úrovni.“

V závěru třetí třetiny se strážce kadaňské branky rozčílil. „Hlavní příčinou mého rozčilení bylo, to že se mi zdálo, že havířovští v zápase nějak divně využívali střídání. A chvílemi se mi zdálo, že jich na ledové ploše bylo více, než by mělo. Tak jsem říkal sudímu svůj pohled,“ ohlíží se zkušený brankář za situací, která se odehrála přibližně dvě minuty před třetí sirénou.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM