Návrat na vítěznou vlnu se odkládá, neboť Motor porazil Kadaň 6:2

Marcel Holl | 30.10.2013 | |

Návrat na vítěznou vlnu se odkládá, neboť Motor porazil Kadaň 6:2

Jestliže se chtěli kadaňští vrátit na vítěznou vlnu, tak se jim to hrubě nepovedlo. Po úvodní třetině prohrávali na ledě Budvar arény už 2:0. Během prostřední třetiny snížil Nikola Gajovský. Poslední perioda byla na branky velmi bohatá a 3 692 diváků na tribunách vidělo celkem pět branek, z toho čtyři do kadaňské branky. Jediným úspěšným střelcem Kadaně v poslední třetiny byl Ondřej Kaše, který srovnával na 2:2. Po jeho trefě ale domácí čtyřikrát udeřili a o výsledku zápasu bylo rozhodnuto. V závěru byl nejprve vyloučen Roman Chlouba, který dostal trest ve hře a na úplném konci duelu museli předčasně do kabin i domácí Chmelíř a kadaňský Stehlík. Oba zadáci si střihli bitku, která skončila patem.

 
17.kolo, středa 30.10.2013
ČEZ Motor České Budějovice - Sportovní klub Kadaň  6:2  (2:0, 0:1, 4:1)
Branky a nahrávky: . Rozhodčí: Jílek – Šperl, Zíka. Vyloučení: 4:9 + Chlouba - trest ve hře a Chmelíř (CEB) a Stehlík (KAD) - 5 + DKÚ. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3 692. Střely na branku: 43:21. Průběh utkání: 2:0,2:2,6:2.
ČEZ Motor České Budějovice: Halmoši – J. Novák, Kříž, Posmyk, Chmelíř, Semrád, Prokop, Pavlíček – Kotalík, Rob, Kuchejda – Ondřej, Šachl, Skuhravý – Ferebauer, Prokeš, Vaniš – Třetina, Melka, Bárta – Přibyl.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň – Bartejs, Trefný, Dobrovolný, Szakal, Havel, Rutta, Stehlík, Mazanec – Hromas, Charousek, Kůs – Gajovský, Chlouba, Jíra – K. Ton, Kapmf, Kaše – Hlava, Lehnert, Hammerbauer.

Komentář k zápasu

Do první třetiny vstoupily oba týmy rozpačitě, a tak jsme v prvních minutách mnoho střel neviděli. Tempo se začalo měnit přibližně po pěti minutách hry, když domácí začali chodit více před branku a častěji stříleli. Za zmínku stojí například Skuhravého pokus, když těsně před brankou tečoval Novákovo nahození. Puk bohužel pro domácí skončil mimo. Další velkou možnost měl Aleš Kotalík, když střílel z levého kruhu. Jeho rána ale skončila také vedle. Domácí fanoušky poprvé rozjásal Jiří Ferebauer, když odražený puk poslal za Strmeňova záda. Záhy bylo v Budvar aréně ještě veseleji. Bártovu střelu vyrazil hostující gólman pouze před sebe, kde se k puku dostal Antonín Melka a trefil mezeru pod Strmeňovou vyrážečkou. Do konce první části se hra vyrovnala a gól už nepadl. Do šaten se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Druhou třetinu začali lépe svěřenci Radka Bělohlava. Byli důraznější a častěji ohrožovali soupeřovu branku. Dobrou šanci měl Luboš Rob, když při signalizované výhodě trefil tyčku Strmeňovi brány. Následující přesilová hra se Motoru moc nepovedla a nedokázali si vypracovat žádnou větší příležitost. Postupně začali iniciativu přebírat Kadaňští. Tento tlak vyústil v kontaktní gól Kadaně, když se nechal zbytečně vyloučit Ondřej a hosté přesilovou hru využili. Roman Chlouba přihrál přes brankoviště na Nikolu Gajovského a ten bez problémů Halmošiho překonal. Tento gól domácí trochu rozhodil a hra Motoru se začala zhoršovat. Do konce třetiny měla Kadaň několik dalších šancí na vyrovnání, ale v zakončení se jim nedařilo. Další gól už tedy v druhé části nepadl.

V prvních minutách třetí třetiny dostali domácí možnost na zvýšení svého náskoku v podobě přesilové hry pět na tři. Větší šanci si v ní vypracovali pouze Melka s Vanišem, ale ani jeden Strmeně nepřekonal. Kadaň tak v dvojnásobném oslabení neinkasovala a o chvíli později se jí dokonce povedlo vyrovnat. Po Kampfově akci za domácí brankou se ke střele dostal Ondřej Kaše, který trochu se štěstím překonal domácího gólmana. Bylo tedy vyrovnáno a zápas sliboval dramatickou koncovku. Ta se ale nekonala. Už o několik minut později totiž za domácí skóroval Lukáš Kříž, který korigoval Robovo nahození za Strmeňova záda. Diváci ještě ani nedosedli zpět na svá místa a už se mohli opět radovat. Chybu v rozehrávce hostí totiž za brankou vystihl Vaniš, předložil puk Jiřímu Ferebauerovi a ten svým druhým gólem v utkání vrátil Motoru dvoubrankové vedení. Domácí se ale s tímto stavem nespokojili a další gól přidal Tomáš Prokop který tvrdou ranou od mantinelu propálil vše, co mu stálo v cestě. Poslední branku utkání vstřelil Marek Vaniš, když trefil odkrytou klec, po krásné přihrávce od Prokeše a stanovil tak konečný výsledek na 6:2. V závěru zápasu jsme viděli i pěstní souboj, když si kadaňský Stehlík vyřizoval účty s domácím Chmelířem.

Jaroslav Pešek

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (HC Motor České Budějovice): Podle představ se nám povedla jenom úvodní třetina. Pak přišel náš tradiční problém, soupeř začal bruslit a hrál dobře. Naštěstí z toho padla jenom jedna branka. První polovina třetí třetiny byla z naší strany hodně ustrašená. O výsledku rozhodly přesilovky. Máme před sebou ještě dlouhou cestu, aby nás jeden gól nevykolejil.

Karel Soudek (SK Kadaň): První třetina nám nevyšla, přistoupili jsme k ní laxně a dostali dvě slepené branky. Potom jsme se zvedli a myslím, že druhou a polovinu třetí třetiny jsme odehráli dobře. Po naší chybě a vyloučení jsme však inkasovali další dva góly a bylo po zápase. Nepřijeli jsme se sem poprat, náš neúspěch ale vyplynul z emocí. S Mazancem si o mnoha jeho vyloučeních zítra určitě promluvím.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM