Ve středu zajíždíme na led posledních Benátek

Jiří Novotný | 15.10.2013 | |

Ve středu zajíždíme na led posledních Benátek

Po třech zápasech v řadě, které Kadaň ztratila až po samostatných nájezdech, přichází velká šance na tolik očekávaný tříbodový zisk. Naším dalším soupeřem jsou totiž Benátky nad Jizerou, se šesti body poslední celek tabulky. Zápas startuje ve středu 16.10. v 17:30, průběh můžete sledovat přes textový on-line přenos.

 

Benátky zažívají hrozivý start soutěže, z dosavadních jedenácti zápasů vytěžili pouhých 6 bodů. V přípravě to přitom na takovou mizérii nevypadalo. Benátky v ní dokázaly porazit Litoměřice, ústecký Slovan, Havlíčkův Brod, Mladou Boleslav, ale také dva zahraniční celky: juniorku Salzburgu a kazašský Kamenogorsk.

Do ostré sezóny Benátky vsoupily domácí prohrou s Berounem, poté nestačily na Jihlavu a ve 3. kole odevzdaly všechny body Havířovu. V dalším kole se dočkaly zatím jediného tříbodového úspěchu, když přehrály Most 4:1. Poté prohrály v Ústí, ale cenný bod získaly v derby s Mladou Boleslaví, které podlehly až po nájezdech. Následovala vysoká porážka v Olomouci a poté zatím poslední bodový zisk - výhra nad Českými Budějovicemi po nájezdech. V následujících dvou kolech prohrály v Havlíčkově Brodě i doma s Třebíčí. V minulém kole vyrazily do Šumperka, kde prohrály vysoko 9:3. Za hosty skórovali Jánošík, Plodek a Psota.

Před zápasem v Šumperku získaly Benátky posilu do branky. Z Třince, kde hostuje ze Slovanu Bratislava, má vyřízené střídavé starty Adam Trenčan. Jeho premiéra se příliš nevydařila, odchytal 33 minut a inkasoval 6 gólů. Pětkrát v benátecké brance nastoupili Jiří Stejskal a Jakub Jelínek. Marcel Melicherčík, výpomoc z Liberce, nastoupil čtyřikrát.

Nejproduktivnějšími hráči jsou Jan Plodek (4+1) a Tomáš Klimt (3+2). Na paty jim šlapou čtyřbodoví Skalický, Jonák a Skořepa.

Nejproduktivnějších zadáků je hned 5, ale všichni mají na kontě pouze 2 body. Za zmínku stojí dorostenec Filip Pyrochta. Ten sice zatím nebodoval, ale při zápase v Šumperku ho sledovali skauti z Vancouveru.

Důležitost středečního zápasu si uvědomuje i střelec jediné branky Kadaň v zápase s Jihlavou, Nikola Gajovský:„To, že Benátky prohráli se Šumperkem, to se stává. Očekávám stejný zápas, jako všechny ostatní, takže boj. My teď bojujeme o každý bod a s tím tam taky jedeme. Potřebujeme za jakoukoliv cenu zvítězit.“

Následuje sestava Benátek ze sobotního utkání:

Benátky n.J.: Trenčan (34. Stejskal) – Jánošík, Pyrochta, Pabiška, Niko, Vitásek, Turek – Špaček, Plodek, Krejčík – Klimt, Skořepa, Vařecha – Dlouhý, Dušek, Bárta – Jonák, Borňák, Psota.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM