Jan Kaššák: "Už se těším na led!"

Jindřich Poledna | 03.10.2013 | |

Jan Kaššák:

Brankář Jan Kaššák působil v loňské sezóně v Kadani jako trpělivá dvojka. Během sezóny pomohl svými zákroky při hostování také v Klášterci nad Ohří a Bílině. Pro letošní sezónu měl mladý brankář jasný cíl - prosadit se v brankovišti a být oporou týmu. Jenže od přípravy se v brance neobjevil a s týmem ani netrénoval na ledě. A tak jsme jej pro jeho absenci vyzpovídali.

 
Honzo, proč vlastně nehrajete?
Praskl mi meniskus v levém koleni. Musel jsem na operaci, kterou mi provedli v Karlových Varech. Takže mimo tréninků trávím také občas nějaký čas u lékaře, abychom zjistili, jestli se všechno hojí tak, jak má.

Jak jste ke zranění přišel?
Během tréninku na ledě 30. července. Udělal jsem rychlý rozklek, prasklo mi v koleni a já věděl, že je zle. Koleno bolelo, oteklo, následovalo vyšetření a již zmiňovaná operace.

Takže letní příprava se Vás týkala…
Ano, suchou přípravu jsem prošel celou bez omezení, plně jsem trénoval i 3 týdny na ledě. Přestal jsem trénovat vlastně až v době, kdy bylo to nejhorší za námi a tým se připravoval především po herní a taktické stránce.

A nyní se opět připravujete s týmem?
Ano. Ráno chodím společně s týmem na tréninky, které máme s panem Dohnalem. Tam děláme různé rozhýbání a rozcvičení, abychom byli perfektně připravení na led. To dělám stejně jako zbytek týmu. Samozřejmě jsou tam věci, které zatím nemám dovolené, takže ty vynechávám. Když jsou kluci na ledě, věnuje se mi pan Dohnal individuálně, má pro mě připravené vždycky něco extra.

Kdy budete plně připraven trénovat?
To kdybych věděl, bylo by to fajn. Doktoři předpokládají, že plnou zátěž ještě asi tak 5 týdnů nepodstoupím, ale chodit můžu, takže se snažím rozumně nohu zatěžovat. Problémy by mohly být s rozkleky. Vedení mi jasně dalo najevo, že nemám nic uspěchat, jejich cílem je, abych byl úplně v pořádku i za tu cenu, že budu připraven naskočit třeba o něco později. Tohoto postoje klubu si vážím.

Sledujete výkony A-týmu??
Určitě. Chodím na všechny domácí zápasy, venku jsem byl i v Ústí. Občas je pro mě hodně kruté sedět a vědět, že klukům nemůžu pomoct. Těším se na dobu, kdy budu zase platným členem týmu.

Co trápí kadaňský tým?
Všechno to bude především v psychice. Měli jsme smůlu na los, začátek sezóny byl pro nás krutý. Hráli jsme hned se všemi favority, kromě Jihlavy. Moc bodů jsme sice nezískali, ale rozhodně nehrajeme špatný hokej, kluci podávají dobré výkony. Jen nás občas srazí nějaká ta individuální chyby, ale to je hokej. Všechno je to o psychice, vyhrajeme dva zápasy a budeme zase někde úplně jinde.

Co říkáte prvnímu Berounu?
Beroun je pro mě velké překvapení, jeho výkony v lize úplně kontrastují s tím, co předváděl v přípravě. Hodně je drží brankář Cikánek, má velký podíl na tom, že jsou na prvním místě. Beroun je navíc také extraligová farma, takže může těžit ze spolupráce s vyšší soutěží. Přesto nevěřím, že jim taková forma vydrží delší dobu, postupně začnou padat tabulkou dolů.

Děkuji za rozhovor

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM