Dalším soupeřem Kadaně na Memoriálu Pavla Zábojníka bude polské GKS Tychy. Hraje se už v 15:30

Jiří Novotný | 16.08.2013 | |

Dalším soupeřem Kadaně na Memoriálu Pavla Zábojníka bude polské GKS Tychy. Hraje se už v 15:30

Čtvrteční prohru 3:0 se Zvolenem mohou kadaňští odčinit v dnešním odpoledním duelu, ve kterém je čeká účastník polské nejvyšší soutěže - GKS Tychy. Ten se v loňské sezóně umístil na třetím místě osmičlené tabulky polské extraligy. Utkání můžete sledovat přes textový online přenos, začátek je naplánován na 15:30.

 

Na soupisce polského celku najdeme hned několik českých hokejistů. Prvoligový fanoušek si jistě dobře vybaví gólmana Štefana Žigárdyho. Osmadvacitiletý gólman odchytal několik sezón v dresu Olomouce, poté zkoušel štěstí ve slovenské extralize, kde hrál za Žilinu a Nitru. Dalším Čechem na soupisce je zkušený zadák Pavel Mojžíš. Odchovanec zlínského hokeje hrál extraligu za Zlín, České Budějovice, Kladno, Vítkovice a Znojmo. Poslední dvě sezóny působí v Polsku, mimo Tychy také oblékal dres Sanoku. V útoku Tychy najdeme hned dva české borce. Prvním z nich je třiatřicetiletý Milan Baranyk. Ten v mládí zkoušel štěstí v Americe, ale nakonec působil převážně v české první lize a polské extralize. Na jednu sezónu si odskočil do Francie. Posledním Čechem v kádru Tychy je dvaatřicetiletý odchovanec Pardubic Josef Vítek. Tento hokejista působí v Polsku již od roku 2007, předtím hrál převážně v první lize, kde působil v Šumperku, Třebíči, Ústí nad Labem, či Olomouci. Za Třinec a Plzeň hrál také naší domácí nejvyšší soutěž.

Město Tychy leží necelých 90 kilometrů od Ostravy ve Slezském vojvodství a žije v něm 13 000 obyvatel. Ve městě sídlí továrna na vozy Fiat, ve které se v minulosti vyráběl model 126, na našich silnicích známý pod přezdívkou Maluch. Tamní hokejový tým GKS byl založen v roce 1971, jeho ještě o tři roky starší zimní stadion, jenž prošel rekonstrukcí na začátku devadesátých let, pojme 2500 diváků.

Ve čtvrtečním zápase hokejisté GKS Tychy nastoupili proti Dukle Jihlava. Úvodní branka padla již ve třetí minutě, kdy Žigárdyho překonal Čachotský. Poláci odpověděli o tři minuty později. Před Rittichem se zjevil osamocený Baginski a poslal puk do šibenice. Další branka padla ve 26. minutě a radovala se Jihlava. Zeman dostal přihrávku zpoza branky a prostřelil českého brankáře ve službách polského celku. Třetí a poslední branka padla ve 34. minutě, radoval se opět Čachotský. Další góly již nepadly, ale po základní hrací době se konaly nájezdy, Ve kterých triumfoval GKS Tychy poměrem 2:1. To ale nemohlo nic změnit na faktu, že Jihlava vyhrála 1:3 a připsala si 2 body do tabulky. Zápas v hledišti sledovalo 70 diváků

Sestavy obou týmů ze čtvrtečních zápasů:

GKS Tychy: Žigárdy (Sobecki) – Sulka, Hoda, Gwizdz, Mojžiš, Ďurák, Wanacki, Galant, Sowa – Woznica, Baginsky, Vitek – Baranyk, Galant, Steber – Rzeszutko, Paryszek, Vitecki – Pierun, Rózycki, Chromicz

SK Kadaň:Strmeň (Kaššák) – Szakal, Tejnor, Trefný, Mazanec, Prošek, Kopáč, Stehlík, Havel – Ton, Charousek, Jíra – Hromas, Hanták, Chlouba – Seman, Gajovský, Deveri – Hammerbauer, Novák J., Novák L.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM