Měli jsme dobrý tým, ale možná smůlu na skupinu, hodnotí Ondřej Kaše mistrovství osmnáctek v Soči

Lucie Štěrbová | 27.04.2013 | |

Měli jsme dobrý tým, ale možná smůlu na skupinu, hodnotí Ondřej Kaše mistrovství osmnáctek v Soči

Ve čtvrtfinále měl na za stavu 0:1 pro Kanadu na hokejce vyrovnání. Samostatný únik ale neproměnil a Češi nakonec silnému soupeři podlehli 0:6. Cesta za vysněnými medailemi tak skončila velmi brzo. Ondřej Kaše ale svůj výkon na mistrovství světa do 18 let v Soči nehodnotí negativně. „S výkonem, který jsem tu předvedl, jsem spokojený. Samozřejmě to mohlo být lepší, ale na druhou stranu i mnohem horší,“ říká talentovaný útočník.

 

Ondřej Kaše naskočil do všech pěti zápasů, kteří mladíci v Soči odehráli. Na ledě strávil celkem téměř 84 minut. Velké vytížení bylo dané i tím, že nastupoval v první lajně. Se svým spoluhráčem z Kadaně i z chomutovské mládeže, Davidem Kämpfem.

Ondřej Kaše si na turnaji připsal tři kanadské body, za branku a dvě asistence, a nepostup českého týmu do semifinále ho pořádně mrzel. „Měli jsme tu dobrý tým, zároveň jsme ale měli smůlu na skupinu, která byla opravdu silná,“ říká. Češi v prvním zápase smetli Lotyše vysoko 0:7, pak ale těsně prohráli se Spojenými státy, Finskem i domácím Ruskem. Ve čtvrtfinále je tak čekal vítěz skupiny B. „Narazili jsme na Kanadu, která je na mistrovství jedním z vůbec nejsilnějších týmů.“

Šampionát osmnáctiletých je velikou generálkou před olympiádou, která vypukne 7. února 2014. Haly Bolšoj a Šajba, kde proběhne olympijský hokejový turnaj, tak stojí uprostřed obrovského staveniště. „Zázemí v halách je moc pěkný,“ hodnotí moderní hokejové haly, z nichž tu menší po olympiádě rozmontují a přesunou do jiného města v Rusku, Ondřej Kaše.

„To všechno okolo je ale špatný – všude je prach, všude je špína. Pěšky jsme to tady naštěstí nikdy nešli, na zápasy máme vlastní autobus. Doprava ale taky není nic moc – jednou tu trasu jedete půl hodiny, jindy zase hodinu a půl,“ popisuje dopravní situaci v Adleru, což je městská část Soči, kde roste Olympijský park a kde jsou i kvůli tomu obrovské dopravní zácpy.

Rusové navíc v Soči nacvičují na olympiádu i všechny bezpečnostní opatření. Nechybí bezpečnostní rámy, rentgeny, psi, kteří jsou specializovaní na vyhledávání výbušnin. Do blízkosti hal se člověk nedostane bez akreditace. A když ji ztratí, má smůlu, novou mu nevydají. „Bezpečnostní opatření jsou možná až moc přehnaná,“ komentuje Kaše procedury, které musejí podstupovat i hráči. „Super ale je, že na turnaj chodí spousta diváků, a to i na zápasy, které nehrají domácí. To mě docela překvapuje."

Extraliga od příštího roku zavádí nové pravidlo. Bez věkového omezení bude post gólmana a 15 míst na soupisce. Zbylých pět míst pak budou muset trenéři „zaplnit“ třemi hráči ve věku 20 až 22 let a dvěma hráči do věku 19 let. Ondřej Kaše tak má dost možná šanci proniknout i do seniorské extraligy, třeba v dresu Chomutova. „Snad tu nějaká šance je, abych si příští rok extraligu zkusil,“ věří Kaše, ale z pověrčivosti se do dalších debat a dohadů nepouští.

Foto: (www.iihf.com)

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM