Představení soupeře pro čtvrtfinále play-off : SK Horácká Slavia Třebíč

Marcel Holl | 20.02.2013 | |

Představení soupeře pro čtvrtfinále play-off : SK Horácká Slavia Třebíč

K a d a ň - Play-off první hokejové ligy je tu! Kadaň bude hrát proti Třebíči. S tímto týmem se černožlutí bojovnící několikrát, během dlouhodobé části, přetahovali o čtvrté místo, které zaručuje výhodu domácího prostředí pro první dva zápasy čtvrtfinále. Už to chvílemi vypadalo, že si to hokejisté z pod bíle věže pohlídají, ale v posledních zápasech se jim vůbec nedařilo a dobře rozehraný souboj, o čtvrté místo, prohráli.

 

Statistiky z letošních vzájemných zápasů v základní části

SK KADAŇ SK HS TŘEBÍČ
8 GÓLY CELKEM 6
8 ZÍSKANÉ BODY 4
3 VYUŽITÍ PŘESILOVEK 3
0 GÓLY V OSLABENÍ 0
120 STŘELY 137
Filip Seman (3) NEJLEPŠÍ STŘELEC Rostislav Malena a Tomáš Vondráček (2)
Filip Seman (3+0) a Jiří Charousek (2+1) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI Rostislav Malena (2+1) a Vilém Burian (0+3)
Miroslav Hanuljak 95,27 % (4Z) ÚSPĚŠNOST BRANKÁŘŮ Marek Čiliak 93,33 % (4Z)
21 POČET VYLOUČENÝCH CELKEM 20
Martin Mazanec (10 TM) NEJTRESTANĚJŠÍ HRÁČI Václav Čejka a Rostislav Malena (6 TM)
354 NÁVŠTEVY DOMÁCÍCH ZÁPASŮ (PRŮMĚR) 1 395

Kadaň v prvním kole padla v Třebíči 2:1

Kadaňským se povedl start do zápasu. Již v 7. minutě se trefil Jiří Charousek. Domácí ale dvěma brankami ve druhé části otočili stav zápasu. O branky vítězné Třebíče se postarali Tomáš Kaut a zkušený Rostislav Malena. Kadaňským bojovníkům nepomohl ani drtivý tlak v posledních 5 minutách hry a ani závěrečná power-play, kvůli tomu si z Třebíče odvezli prohru 1:2.

„Začali jsme dobře, 1. třetina byla z naší strany velice dobrá. My jsme měli dobrý pohyb, ujali jsme se vedení a se štěstím jsme ho do konce 1. třetiny udrželi. My jsme byli dle mého názoru lepší v 1. třetině a domácí ve 2. třetině, ve které jsme ztratili pohyb, nasazení a z individuálních chyb jsme dostali dvě branky. Pak se domácí ujali vedení. Ve 3. Třetině měli domácí hodně šancí, ale od 15. Minuty poslední části jsme šli do tlaku, ale už od přípravy nám vždy chybí krůček k tomu, abychom vyhráli.“ řekl po zápase trenér Michal Jäger. Pro něho to byla trenérská premiéra v první lize, která nakonec dopadla neúspěchem.

Kadaň porazila Třebíč v odvetě a získala 2 body

Hostující Třebíč ukázala, že je nebezpečná v přesilových hrách. Svou první výhodu využila po 17 vteřinách hry, Hanuljaka překonal Jakub Šlahař. Domácím se podařilo prosadit 102 vteřin před koncem 1.třetiny, na 1:1 vyrovnával Karel Ton. V následujících dvou třetinách branka nepadla, a tak utkání došlo až do prodloužení. V něm domácí tým bleskově rozhodl o bonusovém bodu. Střelcem vítězné branky se stal Filip Seman. Ten rozhodl druhý vzájemný zápas po 17 vteřinách nastavené doby.

„Zápas byl velmi těžký, protože soupeř hrál výborně přes střední pásmo a také výborně bruslil. Měli jsme problém projít do útočného pásma. Soupeř výborně bránil. Nepouštěl nás vůbec do hry. Dnešní dva body jsou pro nás velmi cenné. Snažili jsme se hrát disciplinovaně. Hráli jsme tu „naší hru“. A naštěstí se nám to povedlo. Líbil se mi vítězný gól, kdy Filip Seman prostřelil soupeřova brankáře,“ poznamenal po utkání asistent kadaňského trenéra - Zdeněk Skořepa.

Třetí vzájmený zápas vyhrála Kadaň a poprvé se posunula na čtvrté místo v tabulce

První vzájemný boj o čtvrtou příčku se odehrál 1.prosince na zimním stadionu města Třebíče v MANN+HUMMEL aréně. Hosté ve čtvrté minutě využili hned první přesilovou hru, když se za záda Hanuljaka trefil Tomáš Vondráček. Kadaň se prosadila ve hře 4 na 4, konkrétně se do Čiliakovo sítě trefil Filip Seman. Neuběhla ani minuta třetí třetiny a Hanuljak lovil puk ze své sítě po druhé, když ho prostřelil Rostislav Malena. Ovšem Kadaň rychle odpověděla. Na 2:2 vyrovnával opět Filip Seman. Vedení na stranu Kadaně překlopil Petr Jíra. Třetí využitá přesilová hra Třebíče znamenala vyrovnání. Puk z hole Tomáše Vondráčka skončil za zády bezmocného Hanuljaka. Zdeněk Ondřej taktéž využil přesilovou hru a svým gólem v poslední minutě posunul Kadaň na čtvrtou příčku v tabulce.

Hlavní lodivod Kadaně Jiří Čelanský zhodnotil utkání následovně: „Musím domácím vyseknout poklonu. Není náhodou, že Třebíč hraje nahoře. Mají propracovanou hru ve středním pásmu, hodně bojují. My jsme dnes měli kliku, ale šli jsme za ní. Dnes u nás stáli všichni svatí a myslím si, že Třebíč dnes předvedla jeden z nejlepších výkonů, které jsem v první lize odtrénoval. Smekám. My jsme dnes vytěžili z minima maximum. Soupeře jsme měli prostudovaného, ale nevyšly nám začátky třetin. Věděli jsme, že to bude boj o předbrankový prostor, tam je Třebíč neskutečně silná. Ač jsme se na to celý týden připravovali, tak jsme dva góly z dorážek dostali. Ukázali jsme však, že jsme silní, že máme charakter a hrajeme za každého stavu a dneska to vyšlo.“

Ve čtvrtém zápase zvítězila Kadaň díky brance Jiřího Charouska 1:0

První dvě třetiny se nesli ve znamení množství soubojů. Jedinou branku utkání vstřeli až v 51. minutě Jiří Charousek. Domácí se díky tomu opět posunuli na čtvrté místo prvoligové tabulky, pravě před svého čtvrtfinálového soupeře. Miroslav Hanuljak si v utkání připsal již svojí sedmou nulu v sezóně.

Za kadaňské trenérské duo zhodnotil zápas Zdeněk Skořepa : “Dnešní utkání bylo velice těžké. V první třetině jsme tahali za kratší konec, Třebíč nás přehrávala a vytvářela si šance. Během druhé třetiny jsme se jí vyrovnali a dostali se do hry přesilovkami. V nich jsme si vytvořili šance, ale žádný gól nepadl. Poslední třetinu se nám podařilo vstřelit góla a jak už jsem řekl, bylo to vyrovnané utkání, boj o každý kousek ledu a pro nás to jsou strašně důležité tři body.“

Posledních pět zápasu Třebíče v základní části

Na začátku února zajížděli bílé hvězdy Třebíče na led berounských Medvědů. Na ledě Berouna získal Třebíč tři body za výhru 4:1. K výhře přispěl dvěma brankami Tomáš Káňa. Hned v dalším utkání přivítali Rebely z Havlíčkova Brodu. V tomto utkání se už Třebíči tolik nedařilo, bohužel prohrála v prodloužení. O výhře Havlíčkova Brodu rozhodl Protivný. V dalším sobotním utkání čekal na bíle hvězdy mostecký Baník. A opět po týdnu si Třebíč připsala tři body a opět za výhru 4:1. Poslední prohra Třebíče v základní části byla v 50.kole se Stadionem z Litoměřic. Trošku překvapivé vítězství, o výhře hostujících kališníků definitivě rozhodl v předposlední minutě utkání Kolář. Předposlední kolo první ligy = utkání Třebíče v Šumperku. Třebíč vyhrála na ledě Draků a potvrdila si čtvrté místo a svému soupeři znemožnili postup do play-off. V pondělním závěrečném kole přijeli do Třebíče o play-off bojující Benátky nad Jizerou. Hosté potřebovali vyhrát, ale to se jim nakonec nepodařilo. Získali pouze jediný bod za prohru v prodloužení a tak si play-off zahraje Hradec Králové. O výhře rozhodl Vojtěch Němec.

Z kuchyně soupeře

Nejproduktivnějším hráčem Třebíče je s 39 (12+27) body kapitán David Dolníček (na fotce). Nejlepším střelcem klubu v základní části je s 18 zásahy Tomáš Vondráček. Nejlepším nahrávačem v základní části byl David Dolníček. Statistiku obránců vyhrál David Rangl. Tento bek, který prošel například Znojmem či Havířovem, nasbíral letos 22 kanadských bodů za 3 branky a 19 asistencí, díky tomu je jednoznačně nejproduktivnějším defenzivním hráčem Horácké Slavie. V brankovišti Středočechů vládne Marek Čiliak. Posila, které přišla před sezónou od Orlů ze Znojma, nastoupila do 50 utkání a drží si 93,45% úspěšnost zákroků. Hlavním kormidelníkem je Kamil Pokorný .

Právě lodivod Třebíče se rozpovídal před play-off."Jdeme na Kadaň, ale to nic nemění na tom, že naše cíle jsou jasné a my chceme tu, pro nás fantastickou sezónu, protáhnout dál. Za sebe, a doufám že i za hráče, říkám, že se popereme o postup," řekl pro klubový web. Za určitých okolností mohla Třebíč narazit na rivala z Jihlavy. I na toto téma Kamil Pokorný odpověděl:„Je těžké mluvit o něčem, co nenastalo. Situaci v tabulce a to, jestli na nás v prvním kole vyjde Jihlava, nebo Kadaň, jsem moc neprožíval, ale trošku jsem se nad tím samozřejmě zamýšlel. Říkal jsem si, že pro diváky by bylo úžasné derby s Jihlavou. I pro nás by to bylo, co se cestování týká, lepší. Hráči by mohli spát doma, byly by vyprodané stadiony, něco by naskočilo i v pokladnách klubů… Ale je to sport, Jihlava prohrála v Benátkách a bylo rozhodnuto. I když já jsem si myslel, že se o to víc popere."
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM